Prima pagină » Sport » Lucrări ample de modernizare la stadionul din Botoșani! „Nu mai stăm după CNI!”
Lucrări ample de modernizare la stadionul din Botoșani!

Lucrări ample de modernizare la stadionul din Botoșani! „Nu mai stăm după CNI!”

28 ian. 2021, 02:00,
BZI.ro, în Sport

Stadionul din Botoșani, care nu se află la standardele impuse de UEFA, va fi modernizat! Anunțul a fost făcut de primarul orașului, Cosmin Andrei. Edilul a spus că toate lucrările vrea să le facă din banii pe care-i are în buget și a cerut și ajutorul celor din Consiliul Local.

„Am aprobat în Consiliul Local achiziția unei suprafețe de teren de care avem nevoie pentru extindere. La stadionul Municipal există un proiect foarte ambițios în care se propune construirea unor facilități adiacente stadionului, clădiri care să deservească și alte entități care pot desfășura acolo activități chiar și comerciale. Ca să mișcăm lucrurile, să nu mai stăm după CNI în ceea ce privește documentația, o facem din bugetul local sau cel puțin așa o să propun și sper să fie de acord consilierii la votul pe buget”, a declarat primarul Botoșaniului, Cosmin Andrei.

Valeriu Iftime, trist din cauza condițiilor existente la stadionul din Botoșani. Ce spunea în 2020

Patronul Valeriu Iftime a dezvăluit ce s-a întâmplat când a venit reprezentantul UEFA pentru a face o evaluare a arenei din Botoșani.

„Sunt prea trist cu stadionul. Să dea Dumnezeu să trec de meciul ăsta, numai că următorul meci trebuie să-l joc în altă parte. Am sperat până astăzi, când a venit observatorul UEFA, care pur și simplu ne-a făcut de râs. De fapt, ce se întâmplă? Când ne-am licențiat, am cerut să fim categoria a doua, care poate susține turul 1 și turul 2. Dar la turul 3 trebuie un alt stadion și au alte condiționalități. Toate acele condiționalități, în opinia mea, țineau doar de spectatori. Și atunci, într-o noapte, când dormeam eu prost, am zis: bă, dar nu se poate să facem o adresă către UEFA?

Să le spunem că, dacă tot nu vin spectatori, nu avem nevoie de parcare, de nu știu ce veceuri speciale, nu știu ce parchet. Și UEFA a zis da, în condițiile în care jucați fără spectatori, dar să vină reprezentantul UEFA, care să facă o evaluare. M-a evaluat sub Liga I, adică e rușinos stadionul nostru. Îmi pare rău să o spun, dar sunt dezamăgit, de dimineață, de când am aflat. Mai merge cu echipe din astea din Balcani, cu echipe din fosta Iugoslavie, din Kazahstan, dar dacă vrei să aduci echipe serioase, trebuie să ai condiții UEFA. Suntem departe. E un semnal mare de alarmă tras autorităților. De 6 ani am avut un proiect personal, am mers cu el peste tot, l-am prezentat la consiliul local”, a spus Valeriu Iftime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *