Prima pagină » Radio » Actualitate » Lucrări agricole în luna iunie. Care este calendarul activităților din prima lună de vară
Lucrări agricole în luna iunie. Care este calendarul activităților din prima lună de vară

Lucrări agricole în luna iunie. Care este calendarul activităților din prima lună de vară

28 mai 2021, 16:07,
în Radio

Este bine de știut ce lucrări agricole trebuie făcute în luna iunie deoarece doar câteva zile ne mai despart de Cireșar, începutul calendaristic al verii. Acum, în agricultură trebuie continuate anumite activități începute în luna lui Florar, dar totodată se fac și lucrări noi de care depinde succesul viitoarei recolte. În această perioadă, pierderea timpului este un lux pe care fermierii nu și-l pot permite.

În luna iunie, termenele de realizare a lucrărilor agricole sunt destul de scurte și trebuie îndeplinite fără amânare. De asemenea, trebuie acordată o importanță deosebită și dăunătorilor, deoarece nimeni nu-și dorește să-i fie atacată cultura.Mai mult, în această lună ne bucurăm din ce în ce mai mult de noi sortimente de cireșe, care încep să se ieftinească în piețe.

Lucrări agricole în luna iunie

În privința culturii plantelor de câmp, acum trebuie finalizate lucrările de întreținere la porumb, floarea-soarelui, soia etc. De asemenea, se administrează, în faze, îngrășăminte chimice necesare dezvoltării corespunzătoare a plantelor. Tot acum trebuie urmărite cu atenție fazele de vegetaţie la cerealele păioase pentru a putea stabili momentul optim de recoltare.

Totodată, e bine să pregătim campania de vară prin verificarea și repararea utilajelor. Mai mult, în iunie trebuie începută recoltarea orzului, a gramineelor şi a leguminoaselor perene. Tot acum are loc strângerea şi depozitarea fânului. În ceea ce privește legumicultura, se efectuează lucrări de prășit pe rând şi între rânduri la culturile de tomate, ardei, pătlăgele, vinete, ceapă, usturoi, castraveţi, dovlecei, pepeni şi verdeţuri.

Se mai fac lucrării de palisat (legat) şi copilit la tomatele timpurii, se face cârnitul plantelor, de regulă după patru inflorescenţe. Se irigă toate culturile înfiinţate prin răsad şi semănat direct, dar se aplică și tratamente pentru combaterea agenţilor patogeni şi dăunătorilor la toate culturile, când este necesar. Nu în ultimul rând se recoltează mazăre de grădină, cartof timpuriu, varza timpurie, conopida timpurie, tomate timpurii, legume și verdeţuri.

Pomicultură, viticultură și zootehnie

În livezi și vii se fac lucrări de întreţinere prin prașile mecanice şi manuale și se fertilizează cu îngrăşăminte chimice. Se execută lucrări de stropire în vii şi livezi, în vederea combaterii bolilor şi dăunătorilor specifice perioadei, la avertizare. Și, ce-i mai important, are loc recoltarea fructelor din speciile ajunse la maturitate fiziologică (cais, cireş, vişin, mere şi pere de vară) şi comercializarea lor.

Cu privire la creşterea animalelor, are loc recoltarea fâneţelor, se alcătuiesc turmele de oi care pleacă pe păşunile alpine, se termină tunsul oilor, îmbăierea lor și se sortează lâna după calitate şi începe predarea ei la beneficiari. Acum, se recoltează şi se extrage mierea de salcâm, dar se asigură și rezervele de miere în faguri pentru iarnă următoare. Așadar, după cum se poate vedea, sunt multe lucrări agricole în luna iunie, care trebuie făcute fără amânare.

Bugetul.ro
Afacerea bogătașilor lui Nicolae Ceaușescu a reînviat. La începutul mandatului fostului dictator comunist Bucureștiul era cuprins de acest business
redactia.ro
Imaginile momentului! Cum au fost săltați Nicușor Dan și iubita sa de către jandarmi și băgați în dubă
Bugetul.ro
Ilie Bolojan, dator vândut la stat. Cum a reușit să scape fostul președinte interimar de afacerea care aproape că l-a adus la sapă de lemn
a1.ro
Mesajul lui chef Richard Abou Zaki, după finala sezonului 15 Chefi la cuțite. Cei doi concurenți ai lui au pierdut premiul
Playtech.ro
Distanța între două clădiri pe același teren. Calcul exact pentru a nu avea probleme cu legea
observatornews.ro
O ţară vecină cu România vinde case la 3.500 de euro pe internet. Mii de oameni s-au mutat deja aici
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Omenirea, în pericol din cauza vremii. Urmează ani critici
realitatea.net
Președintele, sub PAZĂ permanentă. Măsuri stricte de SECURITATE pentru Nicușor Dan și familia sa
SportpeSurse
Simion, OUT! Au mâncat din aceeași farfurie și acum îi ia locul! Mutare ȘOC pe scena politică
Playtech.ro
Cu ce să stropești roșiile dacă plouă mult în iunie. Soluțiile pe care le foloseau bunicii pentru a salva recolta
Dailybusiness.ro
Marilu Dobrescu, dezvăluiri halucinante despre relația cu Iustin Petrescu: „Prietena mea a venit într-un suflet să mă ridice de acasă imediat după bătaie”
RomaniaTV
SCANDAL în showbiz! Marilu Dobrescu îl acuză pe Iustin Petrescu că a bătut-o. Reacția fostului iubit: Cât tupeu!
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Câştigător Chefi la cuţite 2025. Decizia care a schimbat totul în finală. Cum s-a câştigat premiul de 30.000 de euro!
redactia.ro
Acatistul Înălțării Domnului. Rugăciune puternică pentru luminare și ocrotire divină
ego.ro
Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`