Prima pagină » Actualitate » Lucrare de mântuială comandată de Primăria Iași! Strada Bucium și bulevardul Socola trebuie peticite, deși au fost reabilitate complet. Asfaltul a cedat

Lucrare de mântuială comandată de Primăria Iași! Strada Bucium și bulevardul Socola trebuie peticite, deși au fost reabilitate complet. Asfaltul a cedat

29 aug. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Actualitate

Pe strada Bucium din zona Baza 3, Iași, s-a făcut o lucrare de mântuială, deoarece asfaltul deja s-a vălurit. La doar câteva săptămâni de la finalizarea lucrărilor, muncitorii trebuie să îl peticească deja

Pe strada Bucium ar trebui să se circule fără probleme, fără să se simtă vreo denivelare când treci cu mașina. În realitate, situația este altfel, deja au apărut valuri pe asfalt. Acum, muncitorii trebuie să scoată din nou asfaltul și să peticească pe unde este cazul.

Lucrare de mântuială pe strada Bucium

Lucrările au început pe data de 15 mai 2024 și s-au finalizat pe 5 iulie 2024. După cum au transmis cei de la Citadin SA, la momentul respectiv, strada Bucium a fost frezată, s-a turnat un strat nou de asfalt, iar ulterior au fost ridicate capacele la cotă și trasate marcajele rutiere. La mai puțin de două luni de la finalizarea lucrării, strada pare că nici nu a fost reparată complet. În special, înspre zona Granit, asfaltul s-a denivelat foarte mult, în special în fața trecerilor de pietoni și a semafoarelor. Conducerea Citadin a precizat că de vină au fost temperaturile ridicate și traficul greu. Înseamnă că Primăria Iași a făcut această investiție neinspirată degeaba. Lucrarea a fost comandată în perioada campaniei electorale, iar muncitorii au lucrat intens pentru a finaliza cât mai repede asfaltarea. Ulterior, după alegeri s-a continuat cu ridicarea capacelor la cotă. Situația a fost asemănătoare și pe bulevardul Socola unde, timp de două luni, a fost un calvar pentru șoferi, iar din graba primăriei, lucrarea nu a fost efectuată corect. Astfel, au apărut denivelările la nivelul asfaltului.

Dacă străzile au de suferit atât de mult, atunci nu ar trebuie să mai circule TIR-urile prin oraș, cum este și normal, de altfel. Compania ar trebui să găsească o formulă de asfalt care să reziste, altfel se va repeta aceeași situație. Citadin va trebui să peticească acum o stradă care ar trebui să fie nouă.

„Mai avem de făcut reparații pe strada respectivă. S-au format din cauza temperaturilor ridicate și a traficului greu niște făgașe care trebuie reparate. Urmează să le rezolvăm săptămâna aceasta dacă vremea ne va permite. Într-adevăr, lucrările au fost finalizate undeva la sfârșitul lunii iunie, însă în zonele de staționare și de frânare se întâmplă acest lucru, de asta strada este denivelată la trecerile de pietoni și semafoare. Situația este asemănătoare peste tot în oraș, nu doar acolo, materialul folosit este același, nu asta este problema, doar că din cauza căldurii foarte mari și a mașinilor de mare tonaj, se întâmplă acest lucru. Va trebui să frezăm porțiunile afectate și să turnăm din nou covor asfaltic. A fost o comandă separată față de bulevardul Socola, deci, automat, a fost o altă sumă de plată, însă cei de la primărie trebuie să vă comunice aceste informații”, a precizat Marius Ionescu, directorul general Citadin SA Iași.

Primăria trebuie să plătească pentru lucrări

Comanda pentru repararea străzii a fost dată de către Primăria Iași. Strada Bucium este o arteră importantă, deoarece face legătura între Baza 3 și Granit. Doar că Primăria Iași va plăti pentru o stradă care, pe hârtie, este nouă, însă în realitate trebuie să fie deja peticită de muncitori. În astfel de proiecte sunt investiți banii ieșenilor din taxe.

„Situațiile de lucrări nu au fost finalizate. După finalizare, vor fi înaintate spre decontare”, a transmis Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași.

Lucrarea de mântuială de pe strada Bucium trebuie reparată de către cei de la Citadin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *