Prima pagină » Cancan » Lucian Mîndruță a dat-o de gol pe Andreea Esca: „Joacă un rol, vrea să fie peste tot în spațiul public”

Lucian Mîndruță a dat-o de gol pe Andreea Esca: „Joacă un rol, vrea să fie peste tot în spațiul public”

15 oct. 2024, 13:19,
Radu Vasiluță în Cancan

Lucian Mîndruță și-a luat inima în dinți și a dat-o de gol pe Andreea Esca, fosta sa colegă, cu care a lucrat timp de opt ani. Acesta recunoaște că a venit la Pro TV la îndemnul celebrei știriste, însă și-a dat seama că nu se va putea ridica la nivelul ei. Nu în ultimul rând, Lucian Mîndruță mai susține că a greșit insistând în meseria de prezentator TV.

Ajuns la vârsta de 57 de ani, Lucian Mîndruță este, fără îndoială, unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți jurnaliști de la noi. A venit la Pro TV în 1995, la îndemnul colegei sale, Andreea Esca, unde a lucrat timp de opt ani. În 2003, jurnalistul a plecat la postul concurent, Antena 1, unde a stat timp de 7 ani, prezentând alături de Alesandra Stoicescu știrile principale ale zilei, potrivit LPF.

Lucian Mîndruță a dat-o de gol pe Andreea Esca

Invitat recent în emisiunea lui Denise Rifai de la Kanal D, Lucian Mîndruță și-a deschis sufletul, și și-a arătat o parte dintre vulnerabilități. Totodată, nu s-a sfiit să vorbească chiar despre Andreea Esca. A recunoscut deschis că nu a putut și nici nu va putea vreodată să se ridice la nivelul ei. A explicat și de ce, recunoscând că totul ține de personalitatea sa.

„Fiecare actor vrea să facă și el, la un moment dat, un film de Oscar. Fiecare prezentator vrea să prezinte și el jurnalul principal. Știam că la Pro nu aveam nicio șansă. Era cea mai bună prietenă a mea acolo, Andreea Esca, și era și prea bună, iar la Antenă putea să fie liber”, a declarat jurnalistul.

În 2010, conducerea postului a decis însă schimbarea prezentatorilor.

„Au vrut să refreshuiască jurnalul. Au pus o față nouă și noi ne-m dat la o parte. În schimb, Andreea Esca continuă să prezinte de trei decenii știrile de la ora 19.00”, a mai spus el.

În acest context, Lucian Mîndruță a fost întrebat de relația sa cu Andreea Esca și ce aptitudini au pus-o pe ea în valoare, ce i-a lipsit lui. Jurnalistul a dezvăluit că talentul este cel care a propulsat-o pe Andreea Esca și care o ține pe aceeași poziție de atâția ani.

„Eu eram băiatul din spatele clasei. Nu ridicam mâna, nu ieșeam la tablă decât târât. Nu am fost niciodată extrovertit. Andreea Esca vrea să fie peste tot în spațiul public, vrea să fie observată”, a mai declarat Lucian Mîndruță.

„Esca joacă un rol mare”

„Până la urmă, la mine meseria a venit din faptul că eu am scris foarte multă poezie și puțină proză. Cumva am scris, eu am simțit nevoia să spun ce gândesc, dar nu am simțit nevoia să joc ce gândesc. Esca joacă și joacă un rol mare, de asta nu o să dispară prea curând.

Eu, în schimb, mă bazez pe ceea ce reușesc să imit la oamenii mai de succes decât mine. Ceea ce pot să fac este să scriu în continuare. De asta probabil și oamenii citesc pe pagina mea de Facebook ceea ce scriu. Eu nu prea sunt pe Instagram, nu prea pun poze, poate o pasăre prinsă în zbor, dar oamenii sunt acolo pentru ce scriu.

Nu o să fiu niciodată Andreea Esca și am greșit insistând în meseria de prezentator. Da, am greșit. Îmi place foarte mult. E regretul meu că nu am prezentat știrile, dintr-un motiv foarte simplu: e ușor, e plăcut, e frumos să fii celebru și bogat, dar pe de altă parte e o greșeală pentru mine, deoarece nu sunt făcut să fiu asta”, a mai spus Lucian Mîndruță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`