Prima pagină » Sport » Lucian Filip este cel mai ghinionist fotbalist din Liga I! A ajuns la a cincea operație și nu va mai juca până în 2021
Lucian Filip este cel mai ghinionist fotbalist din Liga I! A ajuns la a cincea operație și nu va mai juca până în 2021

Lucian Filip este cel mai ghinionist fotbalist din Liga I! A ajuns la a cincea operație și nu va mai juca până în 2021

20 iun. 2020, 04:00,
în Sport

Lucian Filip are 29 de ani, joacă la FCSB de 13 ani, este cel mai ghinionist fotbalist din Liga I. Acum, Lucian Filip trece iar prin momente cumplite. A suferit o ruptură de ligamente încrucișate și va ajunge iar pe masa de operație

Lucian Filip are 29 de ani și este cel mai vechi fotbalistul din lotul actual al celor de la FCSB. Sosit la echipă pe vremea în care acestea se numea Steaua, în 2007, mijlocașul a avut parte de multe accidentări grave, care i-au „fracturat” și cariera.
De la școala de Fotbal „Gică Popescu” a fost adus Filip la gruparea roș-albaștrilor în Liga I. În cei 13 ani pe care-i are deja la FCSB, fotbalistul a fost, pe rând, și titular de drept, dar au fost și perioade în care nu a prins lotul. Între aceste borne s-a mișcat și din cauza unor accidentări, care i-au „măcinat” cariera în Liga I.

Lucian Filip, 5 operații în ultimii 7 ani

Acum, Filip trece iar prin momente cumplite în Liga I de fotbal. A suferit o ruptură de ligamente încrucișate și va ajunge iar pe masa de operație. Asta va însemna că nu va mai juca deloc în 2020 și că abia de la anul va putea reveni pe terenul de joc.

În ultimii 7 ani, fotbalistul celor de la FCSB a avut parte aproape sezon de sezon de astfel de evenimente nefericite, care l-au scos din circuit pentru o perioadă lungă. Lucian Filip este un produs al școlii de Fotbal Gică Popescu și a ajuns la FCSB pe când avea 17 ani. Mijlocașul a evoluat sub formă de împrumut la echipe precum Unirea Urziceni, Snagov si Concordia Chiajna. Filip a debutat pentru prima echipă a roș-albaștrilor în 2012, sub comanda lui Laurențiu Reghecampf, care l-a avut jucător și la Chiajna.
De-a lungul timpului, Filip a suferit mai multe accidentări care l-au ținut departe de gazon pentru mult timp. Seria neagră a început în 2013 când a suferit o fractură de tibie și peroneu în timpul unui antrenament după un contact cu Mihai Costea. A fost nevoit atunci să stea departe de gazon cinci luni!
În ultimii ani a mai suferit accidentări grave chiar înaintea startului de sezon, în 2017 și în 2018.

Lucian Filip a ratat un transfer în Rusia din cauza unei accidentări!

Lucian Filip a stat câteva luni în afara gazonului, din cauza unei accidentări pe care a suferit-o în luna august 2019, în partida cu Mlada. Acel meci trebuia să fie ultimul pentru Filip la FCSB. Dacă nu ar fi devenit indisponibil, mijlocașul s-ar fi transferat în Rusia.

„Mă bucur că sunt alături de colegii mei, după accidentare. Am rămas la fel de motivat și vreau să joc fotbal de plăcere. A fost vorba despre un transfer înainte să mă accidentez. Prima săptămână a fost mai greu, până am realizat ce mi s-a întâmplat. Când te aștepți să primești un lucru, dar se întâmplă cu totul și cu totul altceva este destul de greu, dar asta e viața.
Sunt sigur că Dumnezeu are ceva mai bun pregătit pentru mine. Deocamdată îmi doresc să găsesc forma sportivă, să prind din nou postul de titular, pentru că e o concurență destul de mare, iar echipa a avut rezultate foarte bune. Nu se știe niciodată ce se poate întâmpla atâta timp cât sunt apt și joc”, a spus Filip, în noiembrie 2019.

Situație fără precedent la FCSB

Situație fără precedent la FCSB! Bogdan Vintilă se confruntă cu o situație de-a dreptul dramatică. Tehnicianul roș-albaștrilor nu mai are cu cine să joace. După ce Gigi Becali i-a subțiat lotul din punct de vedere numeric, antrenorul vicecampioanei are mari bătăi de cap din cauza accidentărilor.
În acest moment, Vintilă are nu mai puțin de 7 jucători indisponibili. La meciul cu CFR, tehnicianul nu s-a putut baza pe Cristea, Panțîru și Soiledis, acestora li s-au adăugat Filip și Nedelcu, iar, mai nou, Coman și Oaidă sunt și ei indisponibili pentru partida următoare.
Atât Coman, cât și Oaidă acuză probleme musculare, după cum anunță GSP.ro și nu vor fi folosiți în meciul cu Gaz Metan Mediaș.

Sezon încheiat pentru Filip și Nedelcu

Atât Filip, cât și Nedelcu au suferit accidentări grave cu CFR, ambii au probleme la ligamente, și vor fi nevoiți să se opereze. Cei doi vor lipsi de pe gazon timp de câteva luni.
Filip s-a accidentat în minutul 33 al partidei cu ardelenii și a fost înlocuit de Ionuț Vînă. Nedelcu s-a accidentat în finalul meciului, fiind înlocuit cu Miron.

Lista jucătorilor accidentați de la FCSB

Iulian Cristea
Ionuț Panțîru
Aristeidis Soiledis
Lucian Filip
Dragoș Nedelcu
Florinel Coman
Răzvan Oaidă

Lotul FCSB cu care Bogdan Vintilă va aborda restul sezonului

Andrei Vlad
Toma Niga
Valentin Crețu
Iulian Cristea
Bogdan Planic
Andrei Miron
Aristeidis Soiledis
Ionuț Panțîru
Lucian Filip
Dragoș Nedelcu
Ovidiu Popescu
Ionuț Vînă
Răzvan Oaidă
Olimpiu Moruțan
Darius Olaru
Ovidiu Perianu
Dennis Man
Florin Tănase
Florinel Coman
Adrian Niță
Adrian Petre

Următoarea partidă pentru FCSB va fi cea cu Gaz Metan, din etapa a 4-a a play-off-ului. Jocul se va disputa duminică, 21 iunie, de la ora 20:00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`