Prima pagină » Local » Lucian Eva: „Ne pregătim de noi investiții“
Lucian Eva: „Ne pregătim de noi investiții“

Lucian Eva: „Ne pregătim de noi investiții“

20 aug. 2020, 16:33,
în Local

Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași, Lucian Eva, a declarat că se pregătește de noi investiții, dispozitivele medicale performante făcând parte din strategia de dezvoltare a unității spitalicești.

„În ultimii zece ani, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași a benefeciat de investiții majore în ceea ce înseamnă tehnologizarea acestuia cu peste 15 milioane de euro. Sume provenite în mare parte de la Consiliul Județean Iași, din fondurile proprii ale spitalului, dar și din bugetul Ministerului Sănătății.

Dincolo de echipamentele de bază care fac posibilă desfășurarea unui act medical corect, am fost preocupați de investiții cu aparatură de înaltă tehnologie și vorbim de sistemul de imagistică, iar ca vârf de tehnologie este Robotul Mazor X. Un sistem care da o siguranţă aproape de sută la sută chirurgului, având 6 grade de libertate a mişcărilor. El este unic în ţară, este unic în lume ca versiune, iar în lume sunt 142 de roboţi”, a declarat Lucian Eva.

Lucian Eva: „Ne pregătim de noi investiții“

Managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași a menționat că implementarea unui sistem de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife va schimba modul de a trata pacienții fără durere, într-o singură ședință.

„Dispozitivele medicale performante facilitează în definitiv actul medical și fac parte din strategia de dezvoltare a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

În planul de achiziție pentru acest an avem implementarea unui sistem de radiochirurgie stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba profund modul de a trata pacienții fără durere, fără sângerare, în aceeași zi, într-o singură ședință“, menționează Lucian Eva.

Adresabilitate foarte mare

Șeful spitalului adaugă că unitatea medicală pe care o conduce se adresează unui număr foarte mare de pacienți din întreaga Moldovă.

„Secţiile I, II si III de Neurochirurgie asigură serviciu de gardă permanentă pentru urgenţe pentru o populaţie arondată de circa 6 milioane locuitori din întreaga zonă a Moldovei.

Dispune de posibilităţi de diagnostic precis, arondate fiind 5 CT în Iaşi (2 în Spitalul Clinic de Urgenţă“Prof. Dr. N. Oblu” Iaşi), 2 RMN în Iaşi, 1 aparat de serioangiografie, neuronavigaţie, ultrasonografie Doppler şi intraoperatorie.

Se oferă o pluri disciplinară, în conformitate cu cele mai noi strategii de diagnostic şi tratament, pentru o largă varietate de patologii – patologie neurochirurgicală generală adulţi şi copii, tumori, patologie vasculară, malformativă, hidrocefalie, endocririora, discopatie vertebrală lombară, patologie spirală tumorală, degenerativă, traumatică.

Concomitent clinicile reprezintă un puternic centru de învăţământ universitar şi postuniversitar, pregătind anual în cadrul disciplinei peste 400 studenţi şi având în formare peste 20 rezidenţi.

Dezvoltăm sectoarele de patologie neurochirurgicală funcţională (sist. de mişcare şi coordonare, Boala Parkinson, epilepsie) şi de tratamentul modern al durerii“, precizeză managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Managerul unităţii a vorbit despre importanţa Spitalului de Neurochirurgie şi despre faptul că unitatea a preluat pacienţi COVID-19 cu grave afecţiuni pulmonare din întreaga regiune a Moldovei:

” Este un spital suport COVID pentru Spitalul de Boli Infecţioase, tratând pacienţi cu probleme respiratorii grave. În spital, de la începutul stării de urgenţă, s-au internat şi tratat 600 de pacienţi cu diverse patologii, care sunt de specialitatea noastră, cazuri complexe care nu puteau fi rezolvate nicăieri în altă parte. Spitalul are adresabilitate largă. Am avut cazuri din Bucureşti, Timişoara, Buzău, Neamţ dar şi alte zone. Ca urmare a acestui incident epidemiologic, astăzi au mai apărut trei cazuri noi în urma testării de ieri, un medic şi două infermiere. În total fiind 37 de cazuri, 21 de pacienţi şi 16 cadre medicale. Ancheta se desfăşoară în continuare, focarul este izolat complet, ultimele cazurisunt nişte cazuri izolate” a mentionar dr. Lucian Eva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
09 noiembrie 2024
09 noiembrie 2024