Prima pagină » Actualitate » Lucian Bode, semnal puternic dat în cazul crimei de la Bolintin Vale: De unde trăiesc cei care nu lucrează? A ieșit la suprafață putregaiul din România
Lucian Bode, semnal puternic dat în cazul crimei de la Bolintin Vale: De unde trăiesc cei care nu lucrează? A ieșit la suprafață putregaiul din România

Lucian Bode, semnal puternic dat în cazul crimei de la Bolintin Vale: De unde trăiesc cei care nu lucrează? A ieșit la suprafață putregaiul din România

17 ian. 2022, 10:49,
în Actualitate

Lucian Bode, ministrul de Interne are o conferinţă de presă în care vorbeşte despre tragedia din București, unde un poliţist a accidentat mortal o fetiţă care traversă pe trecerea de pietoni, dar vorbește şi despre crimă din Bolintin Vale. Ministrul vorbeşte despre faptul că sunt sute de comunități în care oamenii trăiesc bine deși nu lucrează și nu au nicio sursă de venit oficială.

De altfel, ministrul a menţionat faptul că o parte din Codul Rutier ar trebui modificat pentru a răspunde mai bine unor situații asemănătoare cu ceea ce s-a întâmplat la București.

Lucian Bode a vorbit despre crimă de la Bolintin Vale și despre bunăstarea oamenilor care nu au surse de venit

Așadar, după ce a vorbit despre accidentul de la București, Lucian Bode a abordat şi tema crimei de la Bolintin Vale. Ministrul a menţionat faptul că sunt sute de comunități în care doar o mică parte din populație lucrează iar cei care nu lucrează au parte de un stil de viață ridicat, în pofida faptului că nu au niciun venit care să explice bunăstarea. Bode a precizat faptul că a cerut celor de la IPJ Giurgiu să facă propria evaluare şi să facă un plan de acțiune:

În ceea ce priveşte tragedia de la Bolintin Vale. Această tragedie a scos la iveală încă odată putregaiul unui sistem care s-a stricat de la an la an. Bolintin Vale cu 15.000 de locuitori. Avem sute de comunităţi din România din care 15.000 de locuitori 2.000 – 3.000 reprezintă populaţia activă. Ne punem întrebarea evident din ce trăiesc. Şi avem şi răspunsul de unde aceste cifre alarmante a furturilor şi etc. Aşa cum ştiţi am dispus măsuri rapide care au condus la finalizarea fără incidente a protestului de la Bolintin încă din seara zilei de miercuri. Am încredere în nouă echipă de conducere de la IPJ Giurgiu căreia i-am cerut să-şi facă propria evaluare şi să-şi facă un plan de acţiune. De asemenea, cele două echipe de la nivelul Poliţie Romane şi Jandarmeriei continua iventarierea tuturor problemelor şi la final au obligaţia să vină şi să propună un plan de măsuri. a menționat Lucian Bode.

Ce spune, Lucian Bode despre poliţistul care a omorât-o pe fetiță pe trecerea de pietoni

Ministrul Lucian Bode a vorbit și despre accidentul rutier din București şi despre faptul că a solicitat transparență în documentarea acestui caz şi despre faptul că a alocat resursele necesare pentru anchetă. Bode a vorbit şi despre răspunderea penală pe care poliţistul trebuie să o aibă, mai ales că în cazuri de urgențe, oamenii legii sunt scutiți de răspunderea contravențională. Totuși, cel care conduce un autoturism al instituției are obligația de a circula cu prudență, în pofida urgenței misiunii:

Ştiu că orice aş spune, orice am face nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă. Pentru familia îndoliată şi pentru opinia publică. Voi dispune măsuri în limita competentelor legale. Încă o dată transmit condoleanţe şi însănătoşire grabnică Mariei. Imediat după producerea acestei tragedii am solicitat transparenta în documentarea acestui caz. În acest sens am alocat resurse suficiente şi am sprijinit ancheta. În paralel poliţia Capitalei a dispus o anchetă paralelă.

Cel care conduce are obligaţia să circule cu prudenţă şi este scutit doar de partea contravenţională, nu şi de răspunderea penală. Am făcut precizarea ca să nu mai fie discuţii că acesta s-ar fi aflat într-o misiune de urgenţă. Este foarte important să vă spunem ce măsuri am luat după aceste zile (..) a vorbit Lucian Bode în conferința de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *