Prima pagină » National » Lucian Bode, ministrul interimar de Interne anunță pușcărie pentru toţi cei care obțin ilegal certificate de vaccinare
Lucian Bode, ministrul interimar de Interne anunță pușcărie pentru toţi cei care obțin ilegal certificate de vaccinare

Lucian Bode, ministrul interimar de Interne anunță pușcărie pentru toţi cei care obțin ilegal certificate de vaccinare

18 oct. 2021, 12:39,
în National

Într-o intervenţie din fața Palatului Victoria, Lucian Bode a anunţat că sunt deja dosare penale în lucru pe numele celor care au obţinut în mod ilegal certificate de vaccinare. Ministrul interimar de Interne anunță că toţi cei care au obţinut în acest mod certificate vor merge la puşcărie.

Ministrul interimar a precizat că s-au făcut mii de controale de către angajaţii MĂI dar în lipsa unei campanii de vaccinare de succes, acest lucru nu poate avea beneficii reale.

Lucian Bode, ministrul interimar de Interne anunţă puşcărie pentru cei care îşi fac certificate de vaccinare ilegale

Lucian Bode a fost foarte ferm în legătură cu cei care apelează la metode ilegale de a-și obţine certificatul verde de vaccinare. Ministrul interimar de Interne explică faptul că sunt sute de cazuri la nivel naţional şi că aceştia vor ajunge într-un final la puşcărie.

”Îi avertizez că vor ajunge la pușcărie… Este inadmisibil să-ți bagi joc de cei din jurul tău”, a spus Lucian Bode.

De asemenea, Bode consideră că numărul de persoane care fac astfel de infracţiuni va stagna sau se va micșora după ce vor apărea primele pedepse date de judecători:

”Apetitul va scădea după ce vor fi primele condamnări”, a precizat ministrul Bode.

În prezent, în România se desfășoară numeroase anchete legate de suspiciuni legate de vaccinare și de obținerea certificatului verde.

Zeci de mii de cadre MAI au acţionat pentru a preveni infectările cu COVID-19, susţine Lucian Bode

De altfel, zeci de mii de cadre MAI au acţionat în această perioadă pentru a preveni infectarea cu COVID-19. Totuşi, Lucian Bode consideră că verificările sunt aproape nule dacă nu există o campanie de vaccinare eficientă:

Din 25.000 de efective, 19.000 cadre ale MAI au acţionat în scopul prevenirii infectării. Este foarte importantă acţiunea de prevenire, dar fără o vaccinare de succes, această acţiune rămâne o acţiune de prevenire şi atât. Vreau să transmit un mesaj de mulţumire pentru structurile noastre care au acţionat, de la începutul pandemiei şi până acum, cu fermitate, cu profesionalism, în scopul prevenirii acestei pandemii.

Îi rog pe toţi romanii să se vaccineze. Fără a avea un procent semnificativ de persoane vaccinate, munca acestor zeci de mii de oameni din structurile MAI este aproape în zadar. Din punct de vedere statistic, la sfârşitul acestui weekend erau peste 350.000 de persoane verificate, peste 8/000 operatori economici verificaţi. S-au aplicat peste 9.000 de sancţiuni economice şi sunt 7 dosare penale constatându-se 7 infracţiuni. O activitate foarte consistentă, în special în zona București Ilfov, dar şi la nivel naţional. spune Lucian Bode.

Situaţia pandemică din România este una foarte gravă

În încheiere, ministrul a declarat că unul dintre pacienţii transferaţi în Ungaria a decedat iar situaţia pandemică din România este una gravă existând sute de pacienţi care aşteaptă eliberarea unui loc liber la Terapie Intensivă:

La o incidentă de peste 16 noi nu am venit cu noi restricţii ci să încercăm tot mai multe acţiuni de prevenire. Situaţia este critică, constatăm că avem o medie zilnică de 15.000 de infectaţi, avem o medie zilnică de 300 de decese. La AŢI sunt peste 1700 de pacienţi, iar la UPU avem peste 1900 de pacienţi dintre care aproximativ 300 aşteaptă eliberarea unui pat în AŢI.

Am reuşit să transferăm în Ungaria 25 de pacienţi. Situaţia celor 17 este extrem de critică, iar din păcate, unul dintre cei 17 romani transferaţi a decedat. a conchis ministrul interimar de Interne, Lucian Bode.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`