Prima pagină » Actualitate » Lucian Bode, despre masca de protecție în aer liber: „Este anormal să porți în momentul în care te plimbi prin parc”
Lucian Bode, despre masca de protecție în aer liber: „Este anormal să porți în momentul în care te plimbi prin parc”

Lucian Bode, despre masca de protecție în aer liber: „Este anormal să porți în momentul în care te plimbi prin parc”

04 oct. 2021, 12:03,
Roxana Butuc în Actualitate

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat faptul că restricțiile în ceea ce privește felul în care se va purta masca de protecție afară se vor clarifica în zilele următoare. Acesta va lua în considerarea situația măștilor de protecție purtate în parc.

Tot Lucian Bode a menționat că la sfârșitul săptămânii au fost aplicate peste 4.400 de sancțiuni și s-au deschis dosare penale pentru nerespectarea măsurilor de restricție.

Lucian Bode consideră anormal purtarea măștii de protecție în parc

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut mai multe declarații azi, 4 octombrie 2021, pentru a aduce clarificări despre purtarea măștilor de protecție dar și a celorlalte măsuri de protecție impuse. Astfel că, în cursul zilei de azi 4 octombrie sau mâine, 5 octombrie2021, conform unui ordin comun dintre Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății, cetățenilor li se vor explica exact în ce condiții vor trebui să poarte măștile.

„Vom clarifica ce înseamnă portul măștii pe stradă”, a spus Lucian Bode.

În acest context, Lucian Bode a afirmat faptul că nu i se pare normal, ca oamenii să fie obligați să poarte mască de protecție în momentul în care aceștia se plimbă prin parc sau fac exerciții fizice afară.

„Vom explica exact care sunt excepțiile, pentru că este anormal să porți mască în momentul în care te plimbi prin parc, în momentul în care participi cu 10 prieteni maxim la o activitatea sportivă”, a declarat ministrul Bode.

Mai multe amenzi date în ultimele zile pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Săptămâna trecută, conform datelor făcute public, mai mulți operatori economici și cetățeni au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor de protecție. Mai mult decât atât, acolo unde autoritățile au considerat necesar, au fost deschise chiar și dosare penale pentru mai multe infracțiuni.

„La sfârșitul săptămânii care s-a încheiat, am verificat respectarea măsurilor de restricții pe care le-am luat în CNSU, respectiv în ședința de guvern. Structurile noastre au verificat la sfârșitul săptămânii trecute 250 de mii de cetățeni și peste 7 mii de operatori economici și au aplicat 4.400 de sancțiuni și au întocmit 14 dosare penale constatând 14 infracțiuni”, a precizat Bode.

Protestatarii din weekend au fost amendați

În ceea ce privește protestele desfășurate în acest sfârșit de săptămână, tot Lucian Bode declară că au fost aplicate mai multe sancțiuni. Astfel că, numărul de sancțiunilor se ridică la 42, acesta fiind în creștere.

„Dincolo de multe alte lucruri, organizatorul își asumă tot ceea ce se întâmplă. Amenzile sunt în acest moment cam în cuantum de 48.400 de lei. Dreptul de a protesta este un drept garantat. Le-am transmis colegilor din MAI să îi îndemne pe protestatari să protesteze în siguranță, dar este foarte complicat să impui distanțare și portul măștii celor care protestează împotriva portului măștii. Organizatorii au fost sancționați. Per total, 42 de sancțiuni în valoare de 48.400 de lei”, a spus Lucian Bode.

În data de 25 septembrie, s-a desfășurat Congresul PNL, la care au participat aproximativ 5.000 de persoane. În urma reclamațiilor, PNL a primit o amendă de 10.000 de lei. Chiar și așa, această sancțiune nu a fost considerată a fi suficientă, astfel încât, într-un mesaj postat pe Facebook de către social-democratul Radu Cristescu, a cerut demisia Lucian Bode, Ministrul de interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *