Prima pagină » National » Lucian Bode, atac subtil la adresa prefectului județului Arad: „Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania de vaccinare”

Lucian Bode, atac subtil la adresa prefectului județului Arad: „Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania de vaccinare”

31 mai 2021, 10:27,
Bianca Rebegea în National

Luni, 31 mai 2021, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că nu elimină o implicare din străinătate, în cazul exploziei de la Arad, unde un om de afaceri a fost ucis cu ajutorul unei bombe plasate în maşină.

„Evalutăm toate pistele, interne şi externe, care ţin de activitatea personală, de activitatea profesională. Nu excluden nicio variantă. Avem la Arad cei mai buni specilişti pe care îi are Poliţia Română”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Contre după incidentul din Arad. Lucian Bode, atac subtil la adresa prefectului județului

Ministrul Afacerilor Interne a fost întrebat dacă există posibilitatea ca autorii crimei să fi plecat din ţară imediat după explozie, așa cum preciza prefectul judeţul Arad. Răspunsul acestuia a fost: „Recomand domnului prefect să fie foarte concentrat la campania de vaccinare.”

Duminică seara, 30 mai, Prefectul județului Arad, Toth Csaba, a declarat, după explozia în urma căruia o persoană a decedat, că nu au fost până acum suficiente date pentru a închide punctul de frontieră cel mai apropiat de municipiu și că o astfel de decizie nu îi aparține.

„Granița este aproape de municipiul Arad. Undeva într-o oră se poate ajunge în graniță. Nu se poate închide granița atât de repede, având în vedere că nu am avut date suficiente și granița nu o închide prefectul județului Arad. Am luat toate măsurile în ceea ce privește ordinea publică. În continuare, desfășurăm împreună cu Jandarmeria și Poliția județului Arad activități de menținere a ordinii publice. Consider că și cred că este normal să fie o stare de neliniște în județ și în municipiul Arad”, a afirmat prefectul Toth Csaba.

Omul de afaceri Ioan Crișan a decedat, după ce mașina în care se afla într-o parcare din Arad a explodat. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel mai probabil, deflagrația a fost provocată de o bombă artizanală, acționată de la distanță. Polițiștii au conturat deja un cerc de suspecți.

Moartea lui Ioan Crișan, legată de traficul de țigări

Moartea violentă a omului de afaceri Ioan Crișan, în urma exploziei mașinii sale, ar putea fi legată de contrabanda cu țigări, spun unele surse. O poveste neelucidată nici până în ziua de astăzi este regăsită în trecutul afaceristului, care, se pare, ascunde un furt de sute de mii de euro din banii săi.

Site-ul local de știri Aradon.ro aruncă o bombă în ceea ce privește moartea omului de afaceri Ioan Crișan. Explozia mașinii sale ar putea avea o conexiune directă cu o acțiune de luni a polițiștilor din Arad, împotriva traficului de țigări, scrie sursa amintită.

În urma acțiunii, care a avut loc în urmă cu o săptămână, au fost confiscate peste 600 de baxuri de țigări de contrabandă. Marfa a fost apoi  transportată cu un camion înmatriculat în județul Gorj. Potrivit Aradon, șoferul a reușit să fugă, iar oamenii legii nu i-au stabilit identitatea, oficial, nici până astăzi.

Site-ul local a precizat că există ipoteza ca omul de afaceri ar fi vândut pontul cu transportul de țigări oamenilor legii sau că TIR-ul cu marfa de contrabandă af fi poposit în curtea firmei sale. A altă variantă susținută chiar de comunicatul remis marți de IPJ Arad, după confiscarea țigărilor de contrabandă, este aceea care preciza că mașina care transporta țigările a fost mutată în curtea unei societăți comerciale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *