Prima pagină » Actualitate » Lucian Bode a făcut anunțul: Când va fi adusă Elena Udrea în România
Lucian Bode a făcut anunțul: Când va fi adusă Elena Udrea în România

Lucian Bode a făcut anunțul: Când va fi adusă Elena Udrea în România

19 apr. 2022, 18:29,
în Actualitate

Astăzi, 19 aprilie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că Elena Udrea va fi adusă în țară după ce hotărârea unei instanțe bulgare cu privire la extrădarea sa rămâne definitivă.

„Procedura este una cunoscută, internațională. În momentul în care această decizie de astăzi rămâne definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în cinci zile, Centrul internaţional de cooperare poliţienească va demara procedurile internaţionale în astfel de situaţii şi va proceda la aducerea în ţară a doamnei Udrea. Cum se va întâmpla acest lucru vor decide poliţiştii. Având în vedere distanţa foarte mică între Sofia şi Bucureşti vorbim despre posiblitatea de a fi transferată în România pe cale terestră”, a afirmat Bode, la Palatul Parlamentului.

Procedurile de extrădare sunt clare

Potrivit ministrului, procedurile sunt foarte clare, iar durata va fi comunicată de Poliţie, în colaborare cu partea bulgară. Elena Udrea poate fi extrădată în România, a decis, marţi, o instanţă din Sofia.

Instanţa a acceptat cererea autorităţilor române care au cerut ca Elena Udrea să fie extrădată în România pentru a-şi ispăşi condamnarea de şase ani la închisoare în dosarul legat de organizarea Galei Bute. Decizia poate fi atacată de Udrea cu apel în cinci zile.

Soluția judecătorilor nu este definitivă

Judecătorii bulgari au dat decizia în cazul Elenei Udrea. Fostul Ministru va fi extrădat în România. Soluția judecătorilor poate fi atacată însă cu recurs la Curtea de Apel din Sofia.

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de șase ani, primită prin sentința dată de ÎCCJ în Dosarul Gala Bute. Udrea a acuzat că este o victimă a opresiunii politice în România și a cerut ca Bulgaria să nu o extrădeze.

Elena Udrea a fugit din țară înainte de a afla sentința definitivă în dosarul „Gala Bute”

Înainte de a afla sentinţa definitivă în ceea ce priveşte dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a fugit din ţară. Fostul ministru a fost prins în Bulgaria, după ce s-a emis un mandat de urmărire internaţională. Având în vedere că a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare, autorităţile bulgăre au arestat-o.

Elena Udrea a cerut arest la domiciliu şi a solicitat instanţei să nu fie extrădată în ţara natală. În acest context, avocații săi au venit cu o serie de dovezi care prezintă nevoia fostului ministru de a-și ispăși pedeapsa în libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *