Prima pagină » Actualitate » Lucian Bode a convocat toate structurile din MAI pentru a discuta despre drogurile de la SAGA Festival
Lucian Bode a convocat toate structurile din MAI pentru a discuta despre drogurile de la SAGA Festival

Lucian Bode a convocat toate structurile din MAI pentru a discuta despre drogurile de la SAGA Festival

09 iun. 2022, 09:32,
în Actualitate

Lucian Bode susține o conferinţă de presă în care prezintă un bilanţ al activității instituțiilor din subordinea MAI. Ministrul transmite că a convocat toate structurile din minister pentru a discuta despre drogurile de la SAGA Festival şi despre măsurile care pot fi luate pentru a combate astfel de evenimente tragice.

Vă aducem aminte faptul că un tânăr a murit la SAGA Festival după o supradoză de droguri.

 

La fiecare acţiune de amploare tragem concluzie şi transmitem mai departe ce s-a întâmplat şi ce trebuie să corectăm. 73.000 de participanți 129 dosare penale pe consum și trafic de droguri. Acestea sunt cifrele care vorbesc de la sine. Dosarele au fost făcute de MAI, teroria că MAI nu a fost prezent activ la eveniment este una falsă. Am spus că am dispus structurilor să vină de urgență cu un plan de prevenire şi combatere. Am convocat toate structurile cu responsabilitate în acest domeniu. Vrem propuneri pe termen mediu şi lung de combatere. Vom pregăti suplimentar personalul din MAI, vom stabili calendarul evenimentelor. Vom pregăti organizatorii de evenimente. Structurile MAI vor fi prezente. Am avut zeci de mii de voluntari, sute de mii de persoane la care au ajuns informaţiile. Am destructurat peste 50 de grupări infracționale anul trecut. Au fost trimiși în judecată peste 1.000 de persoane. Anul trecut au fost confiscate peste 2 tone de droguri. Anul trecut au fost confiscate peste o tonă de cocaină din Constanța. Suntem conştienţi că nu am făcut destul pentru că este un flagel şi foarte mulţi dintre consumatorii ocazionali devin dependenţi. Eu cred că acest flagel ne privește pe toți la toate nivelurile de societate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *