Prima pagină » Sanatate » Plante medicinale » Lucerna, un super-aliment. Iata 10 beneficii ale acestei plante
Lucerna, un super-aliment. Iata 10 beneficii ale acestei plante

Lucerna, un super-aliment. Iata 10 beneficii ale acestei plante

01 iun. 2015, 04:53,
în Sanatate
a:3:{s:7:"site_id";i:7;s:6:"old_id";i:57678;s:8:"site_url";s:15:"sanatate.bzi.ro";}

Lucerna contine toate vitaminele si mineralele cunoscute, nece­sare vietii. Iar clorofila, care se extrage din aceasta planta, con­tine o cantitate echilibrata de componente organice, moleculare si minerale, aproape identice hemoglobinei umane.

Numele acestei plante puternice este derivat din termenul arab al-fal-fa, „tatal tuturor alimentelor” si pe buna dreptate.
Lu­cerna este originara din vestul Asiei si din estul Mediteranei, iar astazi este cultivata in cantitati mari pentru a fi utilizata ca supliment vegetal si ca tonic nutritiv general.

FABULOS! Ce se intampla daca bei suc de lucerna

Este un superaliment datorita numerosilor nutrienti pe care ii contine. Intre acestea se numara opt enzime digestive, fitoestrogeni (hormoni de natura vegetala), bioflavonoide (antioxidanti, substante antiinflamatoare, compusi ai oxigenului care intaresc venele, arterele si pe cele capilare), saponine (intaritoare ce contin saruri minerale), flavone (ajuta capilarele fragile), glicozide (compusi antitumorali), alcaloizi (compusi din plante cu efect antiinflamator si antiinfectios si care ajuta la formarea proteinelor), aminoacizi, acizi organici, minerale si anumite oligominerale (cum ar fi calciul, magneziul, fosforul, fierul si potasiul), clorofila, acid folic, niacina si vitaminele A, B – in special B12 – C, D, E si K.

Contine peste 40 de bioflavonoizi diferiti, de patru ori mai multa vitamina C decat citricele, iar calciul pe care il contine este usor absorbit si asimilat de catre organism.

Lucerna, planta minune pentru sanatate. Iata cate beneficii are

Beneficiile lucernei
Lucerna se poate consuma sub forma de ceai, tinctura, pulbere sau de tablete. Lastarii sau germenii de lucerna au efecte revigorante si pot fi incorporati in salate. Iata cateva dintre beneficiile lucernei:

1. Lucerna actioneaza ca un agent impotriva infectiilor, datorita continutului mare de cloro­fila si vitamina A. Frunzele au un procentaj ridicat de beta ca­roten care intareste sistemul imunitar.

2. Lucerna este benefica pentru multe tipuri de afectiuni; in mod normal este folosita pentru detoxifierea si intarirea ficatului, fortificarea si purifica­rea sangelui, ajuta la digestie si este folosita si ca tonic general si intaritor al sistemului imunitar.

3. De asemenea, poate fi folosita pentru scaderea inflamatiei plamanilor, fiind benefica pentru cei suferinzi de astm, pneumonie si bronsita.

4. Ca agent de curatare, lucerna neutralizeaza acizii si toxi­nele. Datorita continutului sau ridicat de fibre, are capacitatea de a absorbi si transporta reziduurile intestinale din organism, inmuind scaunele si imbunatatind contractiile colonului.

5. De asemenea, poate fi folositoare pentru eliminarea apei retinute in organism, permitand astfel corpului sa elimine toxinele si li­chidul in exces.

6. Datorita continutului sau ridicat de vitamina K, lucerna ajutal la dizolvarea chegurilor de sange, fortifica vasele sangvine si pe cele capilare, prevenind astfel sangerarile spontane.

7. Studiile releva de asemenea faptul ca lucerna poate preveni cresterea cantitatii de colesterol si re­duce cantitatea de grasime depozitata pe artere.

8. In frunzele de lucerna se gaseste o vitamina mai putin cunoscuta – vitamina U, care previne ulcerul si regenereaza mucoasa lezata a stomacului.

9. Ajuta digestia. Datorita celor opt enzime pe care le contine, frunzele de lucerna ajuta la asimilarea proteinelor, grasimilor si a carbohidratilor. Lucer­na ajuta la asimilarea nutrientilor daca este consumata la sfarsitul mesei, iar cand este administrata inainte de masa, usureaza procesul digestiei.

Rezultatul final este scaderea sau eliminarea arsurilor stomacale, a gazelor, a balonarii, indiges­tiei, malabsorbtiei si a altor boli gastrice. Cand lucerna se administreaza inainte de masa, aceasta usureaza procesul de digestie. in schimb, daca lucerna este luata la sfarsitul mesei, ea ajuta la asimilarea nutrientilor din hrana consumata la masa respectiva.

10. Tratamentul cu lucerna are efecte incontestabile asupra sistemului imunitar. In plus, ceaiul incetineste procesul imbatranirii si asigura un somn odihnitor. Dupa primele trei-patru saptamani de terapie, creste rezistenta fizica si psihica.

Planta este folosita cu succes pentru a trata boli precum artrita, astmul, res­piratia urat mirositoare si mirosul neplacut al corpului, infectiile determinate de ciuperci, diabetul, febra si edemele. A fost folo­sita de asemenea pentru prevenirea tumorilor, in lupta impotri­va cancerului, a cariilor dentare si a os­teoporozei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`