Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Luarea unei pauze în mijlocul unei diete poate îmbunătăți pierderea în greutate
Luarea unei pauze în mijlocul unei diete poate îmbunătăți pierderea în greutate

Luarea unei pauze în mijlocul unei diete poate îmbunătăți pierderea în greutate

05 oct. 2020, 08:20,
BZI.ro, în Sanatate

Un studiu australian a constatat că pauzele de câteva săptămâni în timpul dietei au făcut ca pierderea în greutate să fie mai mare și mai durabilă decât dieta continuă.

A face o pauză reală de 2 săptămâni în mijlocul unui program de slăbire ar oferi un plus procesului de pierdere in greutate! Asta au arătat cercetătorii de la Universitatea Tasmania din Australia. Rezultatele lor au apărut în International Journal of Obesity.

Cu 8 kg mai putin

În timpul studiului, două grupuri de participanți obezi au urmat o dietă de 16 săptămâni care a redus aportul de calorii cu o treime. Un grup a menținut dieta continuu timp de 16 săptămâni, în timp ce celălalt a alternat două săptămâni de dietă și două săptămâni libere, timp de 30 de săptămâni, pentru a ajunge la cele 16 săptămâni ale dietei convenite. Fazele de pauză au constat în a mânca pur și simplu orice ar duce la menținerea unei greutati stabile.

Nu numai că au slăbit mai mult, dar au și câștigat mai puține kilograme după terminarea testului. Într-adevăr, grupul care a tinut o dietă intermitentă a menținut o scădere în greutate cu 8 kg mai mult decât celălalt grup și aceasta la 6 luni după încheierea experimentului.

Când începem o dietă, ne reducem semnificativ aportul de calorii, iar corpului nostru nu-i place. Metabolismul nostru de odihnă va scădea, ceea ce face ca pierderea în greutate să fie mai dificilă. Totuși, acest fenomen care ne exasperează pe toți astăzi ne-a permis să traversăm epocile cu perioade de foamete, corpul nostru stocând mai ușor și economisind energie.

Astăzi, această reacție de înfometare este cauza creșterii obezității datorită alimentelor ușor disponibile bogate in calorii. Acest lucru explică, de asemenea, de ce ne îngrășăm ușor după o dietă, corpul nostru dorind să se pregătească pentru următoarea perioadă de foamete pe care o va întâlni. Aceste pauze ar limita asadar aceste faze de stres pe care le suferă corpul pentru a îmbunătăți pierderea în greutate și a o face durabilă în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *