Prima pagină » Actualitate » Lovitură pentru toți românii! Ar putea să plătească cu 50% mai mult! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023
Lovitură pentru toți românii! Ar putea să plătească cu 50% mai mult! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

Lovitură pentru toți românii! Ar putea să plătească cu 50% mai mult! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2023

08 oct. 2022, 20:40,
în Actualitate

Este o veste importantă pentru toți românii! Începând cu data de 1 ianuarie 2023, cetățenii ar putea să plătească și cu 50% mai mult la impozitul pe proprietăți. Legea a fost, deja, discutată în Parlament. Citește mai jos, în articol, detaliile.

Veștile nu ar fi tocmai îmbucurătoare pentru români. Începând cu data de 1 ianuarie 2023 există posibilitatea ca impozitul pe proprietăți să se majoreze și cu 50%, motiv pentru care românii se vor afla în situația de a plăti mai mult. Legea a fost, deja, discutată în Parlament. Deși, inițial se decisese ca impozitele să fie calculate cu totul diferit, în funcție de valoarea pe care o are locuința, s-a revenit la formula de dinainte. Legea va trebui să fie votată în Senat și în Camera Deputaților. Propunerea schimbării modalității de calcul a fost amânată pentru anul 2026.

De asemenea, Nicolae Ciucă, Premierul României, a declarat faptul că majorarea impozitelor va avea loc din 2023: 

„La nivelul autorităților locale, tehnic, era imposibil de realizat până la finele anului, de aceea s-a solicitat și s-a obținut acordul politic ca această decizie să fie amânată. Așadar, coaliția de guvernare a decis ca impozitele să crească oricum de anul viitor”.

Impozitele pentru locuințe se majorează din 2023

Impozitul pentru un imobil se va calcula în funcție de materialele de construcție din care este făcută casa, de zona în care se află, dar și de cota orașului din care face parte (în funcție de oraș, există o cotă diferită). De exemplu, o persoană care deține o locuință în Capitală de 65 de metri pătrați plătește, în prezent, 233 de lei. De la 1 ianuarie 2023, cetățeanul ar putea să plătească un impozit de 350 de lei.

„Dacă primăriile mențin cotele de impozitare, practic impozitul pe care persoanele fizice o să îl plătească pe rezidențial va crește cu 50%. Sigur că dacă primăriile doresc să atenueze această creștere, atunci ar însemna practic să diminueze cotele de impozitare, acele procente care se aplică bazei de impozitare”, a spus Ioan Bercu, directorul unei firme de evaluatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024