Prima pagină » Local » Lovitură pentru PSD Iași! Un primar din județ a rămas fără mandat! Un liberal i-a luat locul în primărie
Lovitură pentru PSD Iași! Un primar din județ a rămas fără mandat! Un liberal i-a luat locul în primărie

Lovitură pentru PSD Iași! Un primar din județ a rămas fără mandat! Un liberal i-a luat locul în primărie

15 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un primar PSD Iași din județ a rămas fără mandat, după ce prefectul județului a emis ordinul de încetare a mandatului. Felician Gherăescu, primarul comunei Oțeleni, a fost nevoit să renunțe la funcție, după ce instanța l-a găsit vinovat într-un proces cu Agenția Națională de Integritate

Lovitură pentru organizația PSD Iași. Recent, Felician Gherăescu, primarul comunei Oțeleni, a rămas fără funcție, după ce prefectul Bogdan Cojocaru a semnat ordinul de încetare a mandatului. Primarul din comuna Oțeleni a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru o stare de incompatibilitate în care s-a aflat, astfel încât acum a fost nevoit să părăsească funcția din instituția publică.

Un primar PSD Iași a rămas fără mandat! A fost emis ordinul prefectului

Felician Gherăescu a pierdut procesul cu ANI, însă prefectul Bogdan Cojocaru nu s-a grăbit să emită ordinul de încetare a mandatului. Abia zilele trecute, prefectul a emis ordinul respectiv, iar Felician Gherăescu și-a pierdut funcția. Mai multe săptămâni la rând, consilierii locali PNL din Oțeleni au sesizat Agenția Națională de Integritate (ANI) de faptul că prefectul nu a emis ordinul prin care Felician Gherăescu își pierde calitatea de primar al comunei.

Primarul va ataca ordinul în instanță! Un liberal i-a luat locul în primărie

Felician Gherăescu a arătat că va ataca ordinul respectiv în instanță. Dacă magistrații vor suspenda ordinul emis de prefect, Felician Gherăescu se va putea întoarce în primărie, iar procesul va continua cu judecata pe fond.

„Voi ataca în instanță acest ordin. Pentru moment, nu am ce face, dar sper să am câștig de cauză. Eu mă consider nevinovat, în continuare”, a spus Felician Gherăescu.

Pentru moment, primar interimar în comuna Oțeleni este Ioan Benchea, viceprimar din partea PNL.

Cum s-a ajuns la scandalul de la Oțeleni?

Tot scandalul a plecat de la faptul că Felician Gherăescu a votat și el numirea sa ca primar interimar în mandatul anterior, deși nu avea acest drept. În mandatul 2016-2020, Felician Gherăescu (PSD) era primar interimar în Oțeleni. Acesta a fost găsit incompatibil de inspectorii ANI, după ce a votat și el propria numire, din postura de viceprimar în cea de primar interimar. După demiterea lui Ciprian Aiojoaei din funcția de primar al comunei Oțeleni, Gherăescu i-a luat locul ca interimar.

Numai că, în momentul votului, în Consiliul Local, pentru nominalizarea sa, acesta a votat și el, în loc să se abțină. În aceste condiții, în urma unor plângeri venite de la aleșii PNL, cei de la ANI au făcut verificări și au dat verdictul de incompatibilitate. Întrebat de situația de la Oțeleni și de faptul că a pierdut un primar, Maricel Popa, liderul PSD Iași, a susținut că Felician Gherăescu este nevinovat.

„Consider că este nevinovat. Abordarea făcută la Tribunal a fost greșită”, a spus Maricel Popa, președintele PSD Iași.

Nu este pentru prima oară când un primar PSD Iași își pierde mandatul, din cauza problemelor cu legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *