Prima pagină » Local » Lovitură pentru Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași. Primarii din județul Iași caută sprijin pentru proiectele comunității la PNL în prag de alegeri locale 2020
Lovitură pentru Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași. Primarii din județul Iași caută sprijin pentru proiectele comunității la PNL în prag de alegeri locale 2020

Lovitură pentru Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași. Primarii din județul Iași caută sprijin pentru proiectele comunității la PNL în prag de alegeri locale 2020

27 iul. 2020, 04:00,
Vlad Rotaru, în Local

Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași, a primit o lovitură neașteptată în tentativa de a-și asigura un nou mandat în fruntea județului. Primarii PSD din județul Iași își caută sprijin pentru a continua proiectele comunității la PNL, semnalele fiind tot mai mari în prag de alegeri locale 2020.

Primarii PSD nu mai pot colabora cu Maricel Popa, interesele comunităților pe care le reprezintă fiind mult prea importante în raport cu promisiunile neonorate ale actualului șef CJ Iași

Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași, încearcă cu disperare să-și asigure un nou mandat în fruntea județului pentru alegerile locale 2020.

Cel mai slab președinte al județului Iași din ultimii 30 ani a primit însă o lovitură din partea primarilor care au reprezentat PSD. Tot mai mulți primari PSD din județul Iași își caută sprijin pentru a continua proiectele comunității la PNL. Primarii PSD nu mai pot colabora cu Maricel Popa, interesele comunităților pe care le reprezintă fiind mult prea importante în raport cu promisiunile neonorate ale actualului șef CJ Iași. Primarii din PSD Iași au ales să schimbe tabăra tocmai pentru a putea să continue obiectivele din comunitatea pe care o reprezintă.

Primarii PSD din județul Iași bat la ușa PNL în prag de alegeri locale 2020 pentru a-și continua proiectele

Maricel Popa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Iași, nu a știut să-i sprijine pe primari atunci când aceștia aveau cea mai mare nevoie, iar acum îi caută pentru a le cere ajutorul în prag de alegeri locale 2020. Cu toate acestea, primarii au decis că interesele comunității au prioritate și că o apropiere de un partid care are prima șansă în alegeri este mult mai benefică. Primarul este primul gospodar al localității, proiectele pe care le are sunt pentru comunitate, iar o nouă opțiune politică nu face decât să sprijine continuarea acestor obiective.
PNL poate câștiga alegerile pentru că este reprezentă de primari în comunități foarte mari în județul Iași. Chiar dacă PSD are 62 de primari din 98 de localități din județ, PNL stă mai bine tocmai în zonele care contează cel mai mult în scrutinul electoral. 500 mii de locuitori din județ se află numai în zona metropolitană Iași, iar alte câteva zeci de mii în alte localități din județ.

Primarii PSD din județul Iași caută sprijin la PNL. Maricel Popa pierde filiala PSD din mână

Localități precum municipiul Iași, dar și comunele Tomești, Lețcani, Rediu sau Miroslava sunt conduse de primari liberali. Acestea sunt și cele mai populate localități din județ, iar asta avantajează PNL. Alte localități precum Belcești, Deleni sau Mircești din zona de vest a județului Iași, cu o populație numeroasă, sunt conduse de primari PNL. În aceste condiții, este clar că acest partid are prima șansă în scrutinul electoral de la alegerile locale 2020.
PSD se bazează pe câteva localități cu populație mai numeroasă precum municipiul Pașcani, orașele Târgu Frumos, Podu Iloaiei sau Hârlău, dar și comunele Ciurea sau Valea Lupului. Chiar și în aceste condiții, numărul de voturi este insuficient, iar Maricel Popa pare a avea o mare problemă. Candidatul PSD la Consiliul Județean Iași se bazează pe primari din mediul rural, din comunități cu doar câteva sute de voturi precum Ipatele, Tătăruși sau Movileni.

Maricel Popa a încercat să le ia proiectele depuse pentru comunitate primarilor care au trecut în tabăra adversă

Filiala PSD Iași a mai trecut prin astfel de lucruri și în preajma altor tururi electorale, însă liderii formațiunii de la momentul respectiv au știut să-și țină primarii aproape de ei chiar și în opoziție. Nu este cazul acum. Tratamentul la care i-a supus Maricel Popa în acest mandat de la Consiliul Județean Iași i-a făcut să-și schimbe opțiunile pentru a proteja comunitățile.

Maricel Popa, candidatul PSD la Consiliul Județean Iași, încearcă o abordare pe comunitățile mici pentru a-și salva scaunul, însă realitatea este alta. Actualul șef al CJ se află la un pas de a deveni istorie, iar trecerea primarilor către un partid care are șanse mari să fie la guvernare în continuare le poate asigura și viitorul lor. Incompetența lui Maricel Popa, care timp de patru ani nu a făcut nimic pentru localitățile din mediul rural, i-a determinat pe cei mai mulți să se reorienteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *