Prima pagină » International » Lovitură pentru industria jocurilor de noroc. Au 60 de zile la dispoziție pentru a se conforma
Lovitură pentru industria jocurilor de noroc. Au 60 de zile la dispoziție pentru a se conforma

Lovitură pentru industria jocurilor de noroc. Au 60 de zile la dispoziție pentru a se conforma

24 iul. 2024, 13:40, 1 ,
BZI.ro, în International

Autoritățile filipineze au cerut străinilor angajați la companii de jocuri de noroc offshore să părăsească țara în următoarele două luni, conform unui anunț făcut miercuri, 24 iulie, de biroul de imigrație, ca urmare a deciziei președintelui Ferdinand Marcos Jr. de a elimina operatorii acestor afaceri, informează Reuters citat de Rador Radio România.

Președintele Marcos a interzis Operatorii de Jocuri Offshore din Filipine (POGO) din cauza presupuselor legături ale acestora cu activități infracționale, trafic de persoane și fraude financiare. El a dat autorității de reglementare a jocurilor de noroc termen până la sfârșitul anului pentru a închide aceste operațiuni.

Străinii care lucrează în industria jocurilor de noroc din Filipine vor fi expulzați

Norman Tansingco, șeful autorității filipineze pentru imigrație, a anunțat printr-un comunicat că lucrătorii străini au la dispoziție 59 de zile pentru a părăsi țara.

Se estimează că aproximativ 20.000 de persoane vor fi afectate de această măsură, majoritatea fiind cetățeni chinezi. Tansingco a avertizat că lucrătorii care nu respectă termenul de două luni vor fi deportați. Până în prezent, Ambasada Chinei din Manila nu a oferit un răspuns la solicitările de comentarii.

Sectorul POGO a luat naștere în 2016 și s-a extins rapid datorită legislației liberale care a permis companiilor să vizeze clienți din China, unde jocurile de noroc sunt interzise.

La apogeu, aproximativ 300 de companii POGO operau în Filipine, dar pandemia de coronavirus și reglementările fiscale mai stricte au forțat multe dintre ele să se relocheze sau să opereze ilegal. În prezent, doar 42 de companii, majoritatea chineze, și-au păstrat licențele, angajând direct și indirect aproximativ 63.000 de lucrători filipinezi și străini.

Comentarii
  • Astia au cu adevarat sange in instalatie, nu conducatorii romani care se inclina adanc din varii motive la cei ce au aceste jocuri de noroc.

    Roamia niciodata.

    BRAVO !

    FELICITARI FILIPINE !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
24 iulie 2024
24 iulie 2024