Prima pagină » National » Lovitură pentru Elena Udrea! Consiliul Local din municipiul Drobeta Turnu Severin a luat decizia

Lovitură pentru Elena Udrea! Consiliul Local din municipiul Drobeta Turnu Severin a luat decizia

31 mai 2022, 11:26, 1 ,
în National

Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea, va rămâne fără titlul de cetățean de onoare al municipiului Drobeta-Turnu Severin. Amintim că Elena Udrea a primit titlul respectiv în în ședința de consiliu local din 29 septembrie 2010.

Schimbarea aloc în contextul în care aleșii locali din Drobeta-Turnu Severin au votat retragerea titlului de cetățean de onoare al municipiului, în contextul condamnării fostului oficial guvernamental la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”.

Consiliul Local din municipiul Drobeta Turnu Severin a decis să îi retragă Elenei Udrea titlul de cetățean de onoare

Daniel Cîrjan, viceprimar municipiul Drobeta Turnu Severin, spune ca este normal să îi retragă titlul, deoarece fost condamnată penal. Hotărârea de retragere a distincției a fost votată de toții aleșii locali, cu excepția unui consilier local al PMP.

Amintim că Elena Udrea și Ioana Băsescu ar putea scăpa de dosarele pe care le au după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a decis anterior că un articol din Codul Penal este neconstituțional. Mai precis este vorba despre articolul care permite procurorilor să întrerupă cursul prescripției prin administrarea de noi probe, respectiv dispozițiile art.155 alin.(1).

Articolul respectiv spune „cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză”.

Pe acest fond, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a venit cu mai multe explicații referitoare la efectele pe care le are decizia CCR de joi, 26 mai.

„Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele precizări referitoare la efectele Deciziei Curții Constituționale din data de 26 mai 2022 de admitere a excepției de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 155 alin. (1) din Codul penal : Punerea în acord a dispozițiilor neconstituționale depinde de motivarea și criteriile reținute de curte. Avem, însă, un reper adecvat de reglementare, în dispozițiile vechiului Cod penal. De la acest punct, o intervenție de modificare credem că va fi simplă și trebuie adresată punctual, pentru această instituție importantă de drept”, arată Parchetul General.

Elena Udrea vrea să mai facă un copil

Elena Udrea a dezvăluit motivul pentru care se îndrepta spre Grecia, atunci când a fost prinsă de autorități în Bulgaria. Potrivit documentelor trimise de Tribunalul Blagoevgrad, miercuri, 25 mai, Elena Udrea a fost de acord să participe la o videoconferință, pentru a oferi mai multe declarații în procesul în care, inițial, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare.

Cu toate acestea, joi, 26 mai, blonda de la Cotroceni s-a răzgândit, așa că avocatul său, Veronel Rădulescu, a făcut câteva precizări despre fuga Elenei Udrea spre Grecia, menționând că, de fapt, aceasta nu a fugit din România în ziua condamnării sale în dosarul respectiv, ci mergea pe tărâmul elen pentru a face un tratament, pentru a mai face un copil.

Astfel, procurorul de ședință a spus că ședința de judecată poate continua chiar și în lipsa inculpatei în vârstă de 49 de ani, dat fiind faptul că „ea știa de acest proces când a fugit în Grecia”. Însă avocatul Veronel Rădulescu a precizat: „Nu a fugit! S-a dus în Grecia pentru că urma acolo o procedură medicală, deoarece mai vrea un copil”.

Comentarii
  • petrov cel fara de casa

    Mare lovitura! Nu o sa-si revina niciodata saraca! Mai bine isi retragea si boul de primar (care a facut-o papitzoanca de oroare) definitiv hoitul din cladirea primariei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *