Prima pagină » Local » Lovitură pentru cel mai bine plătit director din Primăria Iași! Bugetul Eco Piața SA a fost respins. S-a cerut demisia directorului Cristinel Stărică
Lovitură pentru cel mai bine plătit director din Primăria Iași! Bugetul Eco Piața SA a fost respins. S-a cerut demisia directorului Cristinel Stărică

Lovitură pentru cel mai bine plătit director din Primăria Iași! Bugetul Eco Piața SA a fost respins. S-a cerut demisia directorului Cristinel Stărică

29 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Aleșii Consiliului Local al municipiului Iași au respins propunerea de buget a societății Eco Piața SA. Lipsa investițiilor și salariile nesimțite ale celor din conducere i-au determinat pe aleșii orașului să respingă la unison propunerea de buget. Consilierii locali au avizat bugetele altor regii subordonate municipalității ieșene

Scene incredibile în ședința plenului Consiliului Local Iași. Aleșii orașului au ajuns să se războiască preț de câteva ore pe proiectele de buget ale instituțiilor publice subordonate Primăriei. Consilierii locali au dezbătut vreme de circa 5 ore câteva zeci de proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare de plen, printre acestea numărându-se și propunerile de buget de la Eco Piața SA, Salubris SA, Termo- Service SA, Compania de Transport Public SA sau Servicii Publice Iași SA. De asemenea, consilierii locali au mai discutat și despre avizarea unor planuri urbanistice zonale sau inițierea proiectului privind modernizarea depoului de tramvaie din zona Dacia.

Bugetul Eco Piața SA a fost respins

Unul din cele mai disputate proiecte de hotărâre a fost cel legat de bugetul Eco Piața SA. Propunerea de buget avansată de directorul Eco Piața SA, Cristinel Stărică, a fost însă respinsă de către consilierii locali. Directorul de la Eco Piața SA a propus un buget de investiții de numai 140 de mii de lei, în condițiile în care salariul său anual era de 421 de mii de lei. Consilierii locali ai Iașului au și explicat de ce nu au vrut să voteze bugetul Eco Piața SA. Unul dintre aceștia a fost Cezar Baciu, consilier local USR-PLUS. Alesul local a menționat că nu a dorit să voteze bugetul pentru că Eco Piața SA nu a avut niciun plan de dezvoltare.

„Mă nemulțumește starea pieței de la Nicolina. Vorbim de traficul de țigări, trafic pe care nu am reușit să-l eradicăm de acolo. Vorbim și despre starea jalnică a pieței în raport cu altele. Eu mă voi abține de la vot „, a spus Cezar Baciu, consilier local USR-PLUS.

De asemenea, Camelia Ciornia, consilier local PMP, a cerut demisia directorului Cristinel Stărică.

„În urma dezbaterilor, a prezentării domnului director asupra activității Eco Piața SA, cer demisia publică a acestuia și dizolvarea consiliului de administrație. Aduc în vedere lipsa investițiilor de la Eco Piața SA, starea jalnică a piețelor din municipiul Iași, dar și scandalurile permanente în legătură cu activitatea societății”, a spus Camelia Ciornia, consilier local PMP.

Vot covârșitor pentru respingerea bugetului Eco Piața SA

În urma votului din Consiliul Local, aleșii USR-PLUS au votat împotriva bugetului, în vreme ce restul aleșilor locali s-au abținut de la vot. De altfel, consilierii locali PNL au explicat de ce nu au vrut să avizeze proiectul. Și liberalii au lăsat să înțeleagă că așteaptă o nouă conducere la vârful Eco Piața SA.

„Este evident că în ceea ce privește activitatea Eco Piața SA sunt multe lucruri pe care nu le dorim. Este important că societatea are nevoie de o transformare radicală, de o nouă viziune managerială. Grupul PNL nu susține proiectul de buget al Eco Piața SA”, a menționat Ciprian Bostan, consilier local PNL.

Restul proiectelor care au vizat bugetele regiilor au fost avizate cu votul majorității consilierilor locali. Și acestea au stârnit însă o serie de nemulțumiri din parea unor consilieri locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 octombrie 2024
28 octombrie 2024