Prima pagină » Local » Lovitură năucitoare în cazul pianistului Codrin Nicoară! Soțul regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară speră să scape de acuzații. Rudele artistei vor altceva – GALERIE FOTO

Lovitură năucitoare în cazul pianistului Codrin Nicoară! Soțul regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară speră să scape de acuzații. Rudele artistei vor altceva – GALERIE FOTO

22 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Dosarul în care este acuzat pianistul Codrin Constantin Nicoară continuă. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amânat ieri, din nou, procesul penal al acestuia. În cadrul procesului, soțul regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară este acuzat de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate

Procesul pianistului ieșean Codrin Nicoară continuă! Soțul regretatei mezzosoprane Maria Macsim Nicoară stă cu sufletul la gură! Poate ajunge în pușcărie după ce a fost acuzat că a așteptat ca soția lui să moară în casă! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au amânat ieri, din nou, procesul penal.

Amintim că, în urmă cu câteva luni, anchetatorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a pianistului Codrin Constantin Nicoară în dosarul morții soției sale, pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. La finele anului trecut, îndrăgita artistă Maria Macsim Nicoară a murit, după mai multe luni petrecute în spitalele din Iași.

„Inculpatul a fost trimis în judecată. Inițial, în acest caz fusese întocmit un dosar penal pentru tentativă de omor, dar soluția a fost de clasare acolo. Ulterior, s-a dispus extinderea urmăririi penale sub acuzația de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate”, a arătat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

O moarte care a lăsat în urmă o serie de întrebări fără răspunsuri

La sfârșitul anului trecut, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară s-a stins din viață. Artista s-a chinuit vreme de câteva luni după ce a ajuns la spital în comă. La începutul lunii mai 2020, ea fusese dusă la spital.

„Pacienta de 52 de ani avea un traumatism cranio-cerebral, fiind în comă, cu scor de comă Glasgow 5, cu hematom temporal stâng. Ea a fost preluată de echipajul SMURD, care a intubat-o și a transportat-o la Secția de Neurochirurgie, în sala de operație. Rudele au declarat că pacienta a căzut pe scară seara și s-a lovit la cap”, au spus atunci reprezentanții SMURD Iași.

Martori audiați de procurorii ieșeni

Oamenii legii au declanșat o anchetă, pentru a vedea dacă a fost vorba sau nu despre un accident. Așadar, au fost audiați mai mulți martori, rude ale artistei, dar, deoarece Maria Macsim Nicoară nu a putut vorbi, cercetările au bătut pasul pe loc. După decesul îndrăgitei artiste, cercetările au continuat.

După accidentul suferit, Maria Macsim Nicoară a fost dată în grija unei surori, în dauna soțului artistei, Codrin Constantin Nicoară. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis cererea formulată de E.H., sora artistei. Procesul intentat de sora artistei Maria Macsim Nicoară soțului acesteia, pianistul Codrin Constantin Nicoară, a început pe data de 1 iulie 2020. Femeia, care locuiește în județul Bacău, le ceruse judecătorilor ieșeni să o lase pe artistă în grija ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`