Prima pagină » Titlurile zilei » Lovitura multinaționalelor! Celebra companie Bosch, din Germania, prospectarea unei posibilităţi de a-şi extinde afacerea la Iaşi – FOTO EXCLUSIV
Lovitura multinaționalelor! Celebra companie Bosch, din Germania, prospectarea unei posibilităţi de a-şi extinde afacerea la Iaşi - FOTO EXCLUSIV

Lovitura multinaționalelor! Celebra companie Bosch, din Germania, prospectarea unei posibilităţi de a-şi extinde afacerea la Iaşi – FOTO EXCLUSIV

23 mart. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu, în Titlurile zilei

O nouă multinațională-gigant ajunge la Iași! Compania Bosch, din Germania, își deschide un punct de lucru și caută viitori angajați! Acest lucru ar putea avea loc chiar anul acesta. Deja oficialii marelui brand mondial au intrat în contact cu oficiali ai Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi”. Aceștia au solicitat informații legate de studenții care studiază la specializări precum micro-electronică, industria automotive. Rectorul de la Politehnică a confirmat că Bosch își va deschide un punct de lucru în capitala Moldovei

Celebra companie Bosch, din Germania, își deschide un punct de lucru la Iași. Pentru început este vorba de un punct de lucru. Deja, reprezentanții multinaționalei caută viitori angajați! Aceștia au intrat în contact cu oficiali ai Universității Tehnice (TUIASI) ”Gheorghe Asachi”. Ei au solicitat informații legate de studenții care studiază la specializări precum micro-electronică, industria automotive.

”Da, deja colegii de-ai mei de la facultățile care au specializări precum micro-electronică, industria automotive automatică și calculatoare au primit vizite de Bosch. S-au interesat de ce număr de studenți au facultățile din acest areal, ce locuri scoatem noi la Admitere, ce programe de studii avem după licență, cum pot fi perfecționați și profesionalizați aceștia. Bosch intenționează să deschidă un punct de lucru în județul Iași. Asta ne-au confirmat și nouă”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

UPDATE: Compania  a venit cu o serie de clarificări. Oficialii au explicat faptul că în aceste momente există mai multe discuții între Universitate și reprezentanții Bosh:

Grupul Bosch în România se află într-o continuă dezvoltare a operațiunilor sale, compania înregistrând o creștere rapidă în ultimii ani, atât în aria de producție, cât și în domeniul activităților de dezvoltare. În acest context, compania analizează în mod constant oportunitățile pe care diferite orașe din România le oferă, în special din punct de vedere academic și al infrastructurii existente. Vizita recentă a reprezentanților companiei la Iași a avut, așadar, un rol de prospectare a acestor aspecte.. au declarat reprezentanții companiei internațională.

 

Compania Bosch, din Germania, își deschide un punct de lucru la Iași! O nouă multinațională ajunge în capitala Moldovei

De reamintit că, încă din anul 2017, Bosch a venit la Iași. Atunci au vizitat zona Parcului Industral, din localitatea Miroslava. Din cauza lipsei infrastructurii (zonă cargo la aeroport și a autostrăzilor), aceștia nu au concretizat investiția. Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci centre. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 de milioane de euro pe piața din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro.

Cu două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului sunt reprezentate în România: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

Fabrica Bosch, o multinațională din Germania, este prezentă în România din 1994

În București, Bosch este prezent din anul 1994 cu o societate de distribuție de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranță și comunicații, precum și de echipamente auto. Începând cu anul 1999, Bosch este prezent în capitală și prin BSH Electrocasnice SRL. Deasemenea, pe platforma de la Jucu, Bosch, în anul 2017,a inaugurat un centru de învățământ în sistem Dual School, cu o capacitate de 300 de elevi. Compania este prezentă în România cu o structură de vânzări pe trei departamente: scule electrice, piese și accesorii auto și centrale termice.

Bosch are în România peste 1.000 de angajați care lucrează în cinci centre: fabrica ”Rexroth” cu două unități la Blaj, unde produce echipamente pentru industria auto (800 angajați), centrul de comunicare de la Timișoara, centrul de extensie la producția de ștergătoare auto de la Sibiu și societatea de distribuție BSH Electrocasnice, de la București. Din 2012, are o hală de producție AE, deschisă la Jucu Herghelie, județul Cluj, iar cea de-a doua hală a fost inaugurată in primăvara anului 2018. La finele anului 2017, la unitatea din Cluj, lucrau peste 2000 de angajați. Până în anul 2010, Bosch a fost prezent pe piața de centrale termice din România cu mărcile ”Buderus” și ”Junkers”. Începând cu 2010, marca ”Junkers” a fost înlocuită cu ”Bosch”. Numărul de angajați, în 2017, era de peste 5.000.

Ce fabrici are Bosch în România

În România, Bosch are fabrici la Blaj, Cluj, un Centrul de Inginerie, Bosch Service Solutions, din Timișoara, și BSH Electrocasnice-București. Robert Bosch GmbH este o companie din Germania, înființată la Stuttgart în 1886 de Robert Bosch. Compania este cunoscută după numele scurt, Bosch. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH și peste 300 de filiale și companii regionale în mai mult de 60 de țări. Prin includerea partenerilor comerciali și de service, Grupul Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de țări. Capitalul social al Robert Bosch GmbH este deținut în proporție de 92 la sută de Fundația Robert Bosch. Grupul Bosch este activ în România din 1994, având patru filiale.

Grupul activează în industria auto, tehnologie industrială, bunuri de larg consum și construcții. Așadar, este o nouă lovitură a multinaționalelor, la Iași, prin posibilitatea ca celebra companie Bosch, să deschidă un punct de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *