Prima pagină » Titlurile zilei » Lovitură în afaceri pentru familia senatorului PSD Maricel Popa! Baronul Ionel Arsene i-a facilitat un contract gigant pentru mașini de teren la instituțiile din județul Neamț. Firma fiicei parlamentarului s-a întins în zona controlată de prietenul tatălui său – GALERIE FOTO

Lovitură în afaceri pentru familia senatorului PSD Maricel Popa! Baronul Ionel Arsene i-a facilitat un contract gigant pentru mașini de teren la instituțiile din județul Neamț. Firma fiicei parlamentarului s-a întins în zona controlată de prietenul tatălui său – GALERIE FOTO

24 nov. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Titlurile zilei

Senatorul PSD Maricel Popa și-a întins afacerile și în județul Neamț. Firma fiicei fostului șef al CJ Iași a livrat autoturisme de lux către Consiliul Județean Neamț și Direcția Silvică Neamț. Maricel Popa și „baronul” Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, au o legătură extrem de apropiată, cei doi fiind artizanii eșecului achiziției spitalului mobil de la Lețcani, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

Lovitură dată de familia senatorului PSD Maricel Popa! În numai 2 ani, firma Tokyo Motors SRL, administrată de fiica și ginerele parlamentarului ieșean, a reușit un succes incredibil. Ultima afacere este una extrem de profitabilă. Astfel, fiica senatorului PSD, Laura Deniss Vasilescu-Popa, și soțul său, Bogdan Vasilescu, au încasat recent peste 140.000 de euro de la Direcția Silvică Neamț, pentru a livra mai multe autoturisme de teren instituției din județul vecin.

Contractul prevedea achiziționarea a 5 autoturisme de teren noi, echipate cu sistem de propulsie hibrid, prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024. Oferta depusă de firma Tokyo Motors din Iași, firma controlată de Laura Deniss Vasilescu-Popa, a fost singura ajunsă la Direcția Silvică Neamț. Astfel, „caracatița” familiei senatorului Maricel Popa s-a întins și în județele învecinate Iașului. Relația de prietenie a senatorului PSD cu Ionel Arsene, șeful Consiliului Județean (CJ) Neamț, a prins și alte instituții publice din județul vecin.

Autoturisme de lux, livrate de firma familiei senatorului PSD Maricel Popa

Valoarea contractului încheiat între Tokyo Motors SRL și Direcția Silvică Neamț a fost de 691.757 de lei (141.175 de euro), fără TVA. Specificațiile tehnice au fost destul de clare, conform caietului de sarcini. Astfel, motorul trebuie să aibă minimum 174 de cai putere, transmisia să fie automată, autoturismul să fie pe tracțiune 4X4. Viteza maximă trebuie să atingă 180 de kilometri pe oră, iar accelerația – 100 km/h – să fie atinsă în maximum 8,2 secunde.

Norma de poluare trebuie să fie Euro 6, iar capacitatea rezervorului – să fie de minimum 55 de litri. Mai mult, instituția a vrut ca volanele să fie îmbrăcate în piele. Firma fiicei lui Maricel Popa trebuie să asigure o garanție de minimum 3 ani sau la 100.000 de kilometri pe autoturismele livrate la Direcția Silvică Neamț.

Afaceri de milioane de lei derulate de firma familiei senatorului PSD Maricel Popa

Firma Tokyo Motors SRL îi are ca asociați pe Laura Deniss Popa-Vasilescu și Bogdan Vasilescu, fiica și ginerele senatorului PSD de Iași. Societatea a fost înființată în 2019, an în care a vândut mașini de 3,3 milioane de lei. În cursul anului 2020, societatea a avut vânzări de 17,8 milioane de lei. Firma are, însă, și datorii, în valoare de 5 milioane de lei (1 milion de euro). În prezent, societatea familiei Vasilescu-Popa are 7 angajați. Firma are sediul pe bulevardul Chimiei, nr. 12, spațiu implicat într-un scandal uriaș.

La această adresă, familia Popa a închiriat către Poșta Română spațiul pentru 365.000 de euro. Cazul a ajuns în atenția procurilor anticorupție, dosarul fiind în continuare în cercetare. Firma Tokyo Motors are punct de lucru și în Piatra Neamț, pe bulevardul Decebal, foarte aproape de sediul Consiliului Județean Neamț, controlat de Ionel Arsene.

Afaceri de familie între senatorul PSD și șeful CJ Neamț

Firma Tokyo Motors a încheiat contracte inclusiv cu CJ Neamț, for condus de Ionel Arsene. În 2019, firma respectivă a vândut către CJ Neamț o autoutilitară 4X4, valoarea acesteia fiind de peste 126.000 de lei (26.000 de euro). Mai mult, în 2020, Tokyo Motors SRL a încheiat 13 contracte cu CJ Neamț pentru revizia unor autoturisme, dar și achiziția unor accesorii auto pentru instituție. Valoarea contractelor a fost de aproape 130.000 de lei (27.000 de euro).

Afacerile pe axa Ionel Arsene-Maricel Popa sunt mai vechi. Cei doi au fost implicați și în achiziția spitalului mobil de la Lețcani, pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. În mandatul anterior, CJ Iași a alocat peste 10 milioane de euro, iar CJ Neamț – peste 3 milioane de euro, pentru achiziția acestui spital de la firma turcă SDI Global LLC. Unitatea medicală a zăcut mai mult închisă din cauza problemelor apărute din senin la instalații. Maricel Popa și Ionel Arsene au dat un adevărat spectacol la sosirea primelor containere medicale. Între timp, cazul a ajuns în atenția procurorilor anticorupție.

Bogdan Vasilescu, ginerele lui Maricel Popa: „Totul este transparent!”

Senatorul PSD Maricel Popa nu a răspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BZI, pentru a comenta legătura de afaceri a firmelor familiei cu CJ Neamț. În schimb, ginerele său, Bogdan Vasilescu, a negat legăturile familiei cu Ionel Arsene și atribuirea contractelor respective.

„Nu are nicio legătură acest lucru (apropierea lui Maricel Popa de Ionel Arsene – n.r.). Suntem o societate comercială cu sediu în Neamț, totul este transparent, contractele sunt pe SEAP! Asta este totul”, a spus Bogdan Vasilescu, ginerele senatorului PSD Maricel Popa.

În urmă cu un an, Maricel Popa și-a donat aproape toată averea către cei 2 copii ai săi, pentru a se pune la adăpost în fața vreunei eventuale anchete a procurorilor privind combinațiile sale din trecut. Reporterii Cotidianului „BZI” au încercat, în repetate rânduri, să ia legătura cu Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, dar acesta nu a putut fi contactat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`