Prima pagină » Actualitate » Lovitură dură pentru toți șoferii! UE pregătește reguli rutiere drastice

Lovitură dură pentru toți șoferii! UE pregătește reguli rutiere drastice

13 mart. 2024, 10:40, 1 ,
BZI.ro, în Actualitate

Încă o lovitură dură pentru toți șoferii! Parlamentul European discută o serie de măsuri mai aspre pentru șoferii care încalcă legea. Dacă permisul este suspendat într-o țară europeană, posesorul nu va mai putea conduce în nicio altă țară UE. Noua legislație ar putea fi adoptată chiar din 2025. UE pregătește reguli rutiere drastice.

Lovitură dură pentru toți șoferii!

Recent, a fost anunțat faptul că se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure.  Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE.

În cazul în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european.

,,Atenție mare, o sancțiune dată în oricare dintre state, te urmărește oriunde mergi, și dacă nu o să mai ai dreptul în România să conduci, nu o să mai ai dreptul în niciunul dintre celelalte state membre.”, a explicat europarlamentarul Vlad Gheorghe.

Parlamentul European a aprobat recent un set de noi reguli care îi vor afecta în mod direct pe conducătorii auto din întreaga Uniune Europeană.

Schimbare majoră și pentru cei care vor să obțină permisul de conducere

Cei care vor să obțină permisul de conducere în anul 2024 sunt nevoiți să facă față unui alt set de reguli. Nu doar procedura de obținere a permisului a fost schimbată, dar s-a introdus și o nouă probă pe care viitorii șoferi trebuie să o treacă.

Modificările aduse examenului auto includ introducerea și altor probe practice precum condusul în condiții de zăpadă și polei, utilizarea sigură a telefonului mobil, conștientizarea unghiurilor moarte și folosirea sistemelor de asistență pentru șofer. Toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, vor trebui să respecte aceste cerințe.

De asemenea, proiectul de act normativ propune extinderea numărului de ore de instruire practică la minimum 45 de ore și permite realizarea examenului pentru obținerea permisului și de către examinatori persoane fizice atestate de autoritatea competentă.

Conform noului proiect de lege viitorii șoferi pot susține examenul teoretic în orice localitate din țară. Examenul teoretic pentru categoria B constă în 26 de întrebări, iar aplicantul trebuie să răspundă corect la cel puțin 22 dintre acestea. Proba se desfășoară în format digital, iar rezultatul este comunicat imediat la finalul examenului, prin calificativele „admis” sau „respins.” Tot în Codul rutier 2024 se mai prevede faptul că „pregătirea teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere va fi structurată pe module și va fi recunoscută reciproc de către unitățile autorizate în domeniu.”

Rămâne de văzut când va intra în vigoare noua lege UE pentru toți șoferii. Parlamentul European dorește să îi sancționeze pe șoferii care încalcă legea și să nu mai aibă dreptul de a conduce în nicio țară UE. Noua legislație ar putea fi adoptată din anul 2025.

O nouă lege din Codul Rutier îi vizează și pe pietoni. Pietonii nervoși care lovesc mașinile atunci când șoferii nu le oferă prioritate pot fi acuzați de distrugere, iar pedepsele nu sunt de neglijat. Tot la distrugere se pot încadra și cei care vandalizează un vehicul parcat neregulamentar.

Comentarii
  • Romanii IDIOTI merita tot ce este mai rau venit de la SATANISTII poponari si drogati din mUE !

    Votati-i IDIOTILOR pe europarlamentarii din Romania ca sa va puna pielea pe batz !

    De cand Romania a intrat fara un referendum in organizatia satanista mUE a fost JEFUITA mai mult decat au jefuit-o turcii in sute de ani, dar romanii IDIOTI si RETARDATI nu inteleg nimic cu unicul lor neuron vaxat !
    Bine ca v-ati vaxat IDIOTILOR ca sa dati coltul in maxim 5 ani de la vaxare !
    Romania va fi mult mai curata fara vaxatii IDIOTI !

    Romania este Gradina Maicii Domnului Iisus Cristos, care a ingaduit vaxarea ca sa-si curete Gradina de buruieni si jivine spurcate !

    Alte natiuni din mUE incep sa ceara cu voce tare iuesirea din aceasta organizatie jidaneasca, numai romanii tac si suporta ca niste IDIOTI ce sunt, toate mizeriile spurcatilor paduchiosi poponari satanici inchinatori la Satana Yehova.

    Dar Dumnezeu va face ce trebuie: va extermina spurcaciunile in frunte cu paduchiosii din Ucraina, SUA, Franta, UK, Germania… si pe Bibi Satanyahu cu toti jidanii nazisti din ,,statul” TERORIST Israel !
    Pandemia de PROSTIE nu va putea fi eradicata niciodata !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *