Prima pagină » Actualitate » Lovitură dură încasata pentru Clotilde Armand în războiul gunoaielor de la Sectorul 1! Starea de alertă nu a fost aprobată de prefectul Alin Stoica
Lovitură dură încasata pentru Clotilde Armand în războiul gunoaielor de la Sectorul 1! Starea de alertă nu a fost aprobată de prefectul Alin Stoica

Lovitură dură încasata pentru Clotilde Armand în războiul gunoaielor de la Sectorul 1! Starea de alertă nu a fost aprobată de prefectul Alin Stoica

10 iun. 2021, 13:06,
în Actualitate

Clotilde Armand, controversatul edil USR-ist de la Sectorul 1 a primit o nouă lovitură. De această dată vorbim despre faptul că prefectul Bucureștiului, Alin Stoica a menţionat că instituţia pe care o reprezintă nu a aprobat declanşarea stării de alertă. În acest fel, războiul gunoaielor capătă un nou traseu.

Clotilde Armand declara, în urmă cu doar o săptămână faptul că Prefectura trebuie să declare starea de alertă în sectorul 1. Edilul dorea, prin declararea stării de alertă, încheierea unui nou contract cu un alt operator de salubritate.

Prefectul Bucureștiului nu va declara stare de alertă în Sectorul 1

Alin Stoica, prefectul Bucureștiului a explicat, în urma unei analize a situaţiei de la Sectorul 1 că nu este necesară declanşarea stării de alertă. Alin Stoica a menţionat faptul că întreaga criză a gunoaielor trebuie rezolvată prin altă metodă:

„În această dimineață, am primi documentația și nota de constatare. Din notele de constatare primite de la aceste autorități nu rezultă că există un pericol iminent, drept pentru care nu este îndeplinită a doua condiție prevăzute de lege pentru a exprima acordul cu privire la starea de alertă. (…) Există disfuncționalități în serviciul public de salubrizare, este un lucru evident pentru toată lumea și de aceea eu voi continua să caut soluții împreună cu Primăria Sectorului 1 și cu prestatorul în așa fel încât disconfortul pentru cetățeni să fie cât mai mic. (…) În acest moment nu pot să-mi dau acordul pentru solicitarea Primăriei Sectorului 1”, a spus prefectul Capitalei.

De ce voia Clotilde Armand declanşarea stării de alertă la Sectorul 1

Incă de la preluarea mandatului de edil, mandat care oricum a stârnit controverse, Clotilde Armand a început un război cu firma de salubritate care se ocupă de ridicarea gunoaielor din sector. Prin eventuala declanşare a stării de alertă în Sectorul 1, Clotilde Armand era în capacitatea legală de a întrerupe contractul cu Romprest și încheierea unui alt contract cu o altă firmă de salubrizare.

De altfel, DNA anchetează mai multe fapte în legătură cu încheierea de către Clotilde Armand a unui contract cu o firmă de salubritate apropriată de aceasta. Din aceste considerente, procurorii au descins la primărie şi au ridicat mai multe documente.

Cetăţenilor nu le pasă de războiul gunoaielor. Vor străzi curate şi cer demiterea lui Clotilde Armand

La polul opus al problemii se află locuitorii Sectorului 1 din București care au început să devină extrem de nervoşi la faptul că pe mai toate străzile din București stau munţi de gunoaie, gunoaie neridicate de firma de salubritate care spune că se află în incapacitatea de a plăti angajaţii, cauză a contractelor neplătite.

Totuşi, cetăţenilor nu le pasă de divergentele intre operatorul privat şi edilul USR şi au început să strângă semnături pentru eventuala demitere a primarului. Multe voci au afirmat în deseori că situaţia actuală este una unică, nici pe vremea lui Ceaușescu nu exista o așa mizerie.

Între timp, Marcel Ciolacu a anunțat că va susține fără echivoc strângerea de semnături pentru organizarea unui referendum de demitere a acesteia. Pentru a se organiza un referendum de demitere a unui primar dintr-o unitate administrativă teritorială este nevoie de strângerea de semnături totalizând 60% din cuantumul oamenilor cu drept de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *