Cea mai înaltă jurisdicţie germană a ordonat marţi Facebook să înceteze colectarea automată şi fără acord specific a datelor utilizatorilor aplicaţiilor sale precum Whatsapp sau Instagram, transmit AFP şi dpa, potrivit AGERPRES.
‘Nu există nicio îndoială cu privire la poziţia dominantă a Facebook pe piaţa reţelelor sociale, şi nici asupra utilizării acestei poziţii dominante’, a argumentat Curtea Federală de Justiţie în decizia să.
Acesta confirmă o hotărâre emisă împotriva Facebook în 2019 de autoritatea naţională în domeniul concurenţei. Gigantul american a depus ulterior recurs contra Oficiului german anti-cartel în faţa unui tribunal care i-a dat câştig de cauză. Verdictul celei mai înalte jurisdicţii infirmă decizia tribunalului şi aplică o înfrângere grupului american. Cazul se va întoarce acum la Înalta Curte regională din Dusseldorf pentru o decizie finală.
‘Facebook nu autorizează posibilitatea de alegere’, a justificat preşedintele Curţii Federale, Peter Meier-Beck. Decizia acesteia se aplică cu efect imediat pentru Facebook, care trebuie să-şi revizuiască clauzele contractuale.
Justiţia germană reproşează Facebook că abuzează de poziţia sa dominantă, impunându-le clauze contractuale abuzive utilizatorilor diferitelor sale platforme.
Autorităţile germane impun Facebook să solicite ‘acordul explicit’ asupra anumitor clauze din partea celor în jur de 30 milioane de utilizatori din ţară.
Mutarea importantă făcută de Facebook. Ce companie a cumpărat
Facebook a făcut o nouă achiziție pentru a se dezvolta în domeniul jocurilor bazate pe realitatea virtuală. Facebook Inc. a cumpărat, luni, dezvoltatorul de jocuri Ready At Dawn Studios LLC, scrie siliconanglae.com. Suma nu a fost dezvăluită. Mutarea are ca scop întărirea diviziei de jocuri Oculus VR, deținute de Facebook.
Fondată în 2003, compania achiziționată luni de Facebook a început ca un studio normal. Acum aproximaiv cinci ani a devenit interesată de realitatea virtuală, iar în iulie 2017 a lansat Lone Echo și Echo Arena, exclusiv pentru Oculus Rift. Pentru Facebook, este a doua achiziție în acest domeniu de la începutul anului, după preluarea Sanzaru Inc., în februarie. Facebook a devenit proprietara Oculus în 2014, după ce a achitat o sumă de 2 miliarde de dolari, potrivit presei americane. În 2017, Mark Zuckerberg a spus că tranzacția s-a ridicat la 3 miliarde de dolari.