Prima pagină » Local » Lovitură de teatru! Suspectat că a dus fetițe la produs în Anglia, lăsat în libertate! Locuințe și autoturisme de lux cumpărate cu banii obținuți din prostituție!

Lovitură de teatru! Suspectat că a dus fetițe la produs în Anglia, lăsat în libertate! Locuințe și autoturisme de lux cumpărate cu banii obținuți din prostituție!

04 sept. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Lovitură de teatru! Un individ suspectat că a dus fetițe la produs în Anglia a fost lăsat în libertate! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis contestația formulată de un individ suspectat de comiterea unor infracțiuni și au decis punerea acestuia sub control judiciar

Lovitură de teatru! Suspectat că a dus fetițe la produs în Anglia, lăsat în libertate! Locuințe și autoturisme de lux cumpărate pe banii obținuți din prostituție! Judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au admis contestația la arestare preventivă formulată de Ghiocel Acatrinei (57 de ani).
Magistrații au schimbat decizia Tribunalului Județean în ce îl privește pe acesta. Astfel, instanța a înlocuit arestul preventiv cu controlul judiciar în cazul lui Ghiocel Acatrinei. În schimb, judecătorii au respins contestațiile similare formulate de Ioan Radu Acatrinei și Cornel Acatrinei. Așadar, aceștia vor rămâne în spatele gratiilor.

Suspect că a dus fetițe la produs în Anglia, lăsat în libertate!

În urmă cu câteva zile, anchetatorii au făcut mai multe percheziții în Iași și Slobozia. În urma perchezițiilor, oamenii legii i-au dus la audieri și, mai apoi, l-au reținut pe Ghiocel Acatrinei și pe fiii săi, Ioan Radu Acatrinei (24 de ani) și Cornel Acatrinei (25 de ani). Conform anchetatorilor, cei trei duceau o viață lipsită de griji, iar banii erau la discreție.
Aceștia nu duceau lipsă de nimic, în timp ce fetele trimise în Marea Britanie erau deseori umilite, bătute și obligate să se prostitueze. Oamenii legii au confiscat în urma perchezițiilor domiciliare o sumă totală de 40.000 de lei, dar și un bolid de lux care valorează peste 40.000 de euro.

Locuințe și autoturisme de lux cumpărate cu banii obținuți din prostituție!

Pe 25 august 2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat 4 percheziții domiciliare, pe raza județului Iași, la domiciliile suspecților de săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

„În perioada 2015-2020, mai multe persoane au recrutat, prin metoda „loverboy” sau sub pretextul găsirii unui loc de muncă în străinătate, mai multe persoane vătămate, pe care le-au transportat în Capitala Marii Britanii, unde au fost găzduite în diverse locații și, prin amenințări și agresiuni, au fost obligate la practicarea prostituției. Sumele de bani câștigate de către victime erau însușite în totalitate de către traficanți și investite în locuințe și autoturisme de lux. În urma acțiunii, au fost ridicate mai multe sume de bani, un autoturism, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie”, au precizat anchetatorii ieșeni.

Ulterior, la sediul DIICOT Iași au fost duse, în vederea audierii, 5 persoane. Dintre acestea, 3 persoane au fost reținute. Mai apoi, procurorii au propus arestarea preventivă a lui Ghiocel Acatrinei, Ioan Radu Acatrinei și Cornel Acatrinei. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea, însă cei 3 au contestat decizia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *