Prima pagină » Local » Lovitură de teatru pentru trei ieșeni acuzați de trafic cu etnobotanice! Decizie fulgerătoare luată de judecători în cazul acestora
Lovitură de teatru pentru trei ieșeni acuzați de trafic cu etnobotanice! Decizie fulgerătoare luată de judecători în cazul acestora

Lovitură de teatru pentru trei ieșeni acuzați de trafic cu etnobotanice! Decizie fulgerătoare luată de judecători în cazul acestora

03 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Trei indivizi s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni, după ce au fost acuzați că au umblat cu substanțe interzise. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Eduard Ionuț Marcu la 1 an, 6 luni și 125 de zile de pușcărie, pe Andrei Costache – la 1 an și 2 luni de închisoare -, iar pe Sorin Valentin Creangă – la 1 an de închisoare, cu suspendare. Anchetatorii ieșeni au susținut că cei trei au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni, după o acțiune-fulger

Lovitură de teatru pentru trei ieșeni acuzați de trafic cu etnobotanice! Astfel, cei trei indivizi s-au ales cu pedepse din partea magistraților ieșeni. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri, 02.12.2021, pe Eduard Ionuț Marcu la 1 an, 6 luni și 125 de zile de pușcărie, pe Andrei Costache – la 1 an și 2 luni de închisoare -, iar pe Sorin Valentin Creangă – la 1 an de închisoare, cu suspendare.

„Instanța confiscă de la inculpatul Eduard Ionuț Marcu mai multe grame de fragmente vegetale pe care s-a pus în evidență MDMB-4en-PINACA”, au afirmat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache și Sorin Valentin Creangă, acuzați de trafic cu etnobotanice

Procesul celor trei ieșeni a început pe data de 20 iulie 2021. Anchetatorii i-au trimis în judecată pe Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache și Sorin Valentin Creangă din cauza produselor etnobotanice. Oamenii legii au precizat că ieșenii Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache și Sorin Valentin Creangă au intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. După o acțiune-fulger a „mascaților” ieșeni, s-a lăsat cu arestarea unor indivizi! Cei trei au ajuns după gratii, iar totul a ieșit la iveală după ce „mascații” au năvălit peste ei, în cadrul unui flagrant.
Astfel, pe 29 aprilie 2021, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis propunerea făcută de anchetatori pe numele lui Eduard Ionuț Marcu, Andrei Costache și Sorin Valentin Creangă.

„Instanța admite propunerea formulată față de inculpații Eduard Ionuț Marcu, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, Andrei Costache, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, Sorin Valentin Creangă, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatelor de arestare preventivă ale inculpaților”, au precizat atunci magistrații ieșeni.

Un flagrant organizat de „mascați” în Iași

Surse judiciare afirmă că a fost organizat un flagrant, în urma căruia suspecții au fost ridicați și duși la audieri. Așadar, în urma acțiunii-fulger făcute de mascați, ieșenii au fost audiați. La finalul audierilor, anchetatorii au dispus reținerea lui Eduard Ionuț Marcu, a lui Andrei Costache și a lui Sorin Valentin Creangă, pentru 24 de ore, sub acuzația de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Mai apoi, în cursul zilei de joi, 29 aprilie 2021, cei trei suspecți de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost duși în fața judecătorilor din cadrul Tribunalului Iași, cu propunerea de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *