Răsturnare de situație în dosarul intitulat generic „Albumul”! Cauza penală ce îl privește pe Cristian Mihai Adomniței ajunge pe mesele judecătorilor gălățeni. Amintim că, inițial, fostul șef al Consiliului Județean Iași a fost condamnat cu executare în procesul penal ce privește comiterea unor fapte de corupție
Lovitură de teatru în dosarul „Albumul”! Cristian Adomniței scapă de judecătorii ieșeni! Astfel, cauza penală ce îl privește pe Cristian Mihai Adomniței ajunge pe mesele judecătorilor gălățeni. Asta, după ce a fost admisă o cerere de strămutare formulată în dosar.
„Instanța ia act de strămutarea prezentului dosar la Curtea de Apel Galați”, au precizat magistrații din cadrul Curții de Apel Iași la ultimul termen.
Primul termen al apelului formulat în dosarul „Albumul” la noua instanță a fost stabilit pentru data de 9 iunie 2022. Amintim că, inițial, fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Iași a fost condamnat cu executare în procesul penal ce privește comiterea unor fapte de corupție.
Dosarul „Albumul”, strămutat de la Curtea de Apel Iași
Așadar, la prima instanță, Cristian Adomniței a primit o pedeapsă de 3 ani și 2 luni de pușcărie. Acesta este acuzat de procurorii anticorupție de favorizarea făptuitorului și fals intelectual. În același dosar, Cristina Teodora Jinga a fost condamnată la 4 ani și 9 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și instigare la fals intelectual în formă continuată. Carmen Ingrid Irimescu a primit o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și complicitate la fals intelectual. Mai mult, Letiția Elena Popa a fost condamnată la 4 ani și 7 luni de temniță pentru instigare la abuz în serviciu, complicitate la fals intelectual în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Dosarul „Albumul” a început în iulie 2015. Procesul penal al lui Cristian Adomniței a mers din amânare în amânare. Cel mai mare scandal din fruntea CJ Iași a izbucnit în urmă cu aproximativ șapte ani. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pe 3 iulie 2015. Atunci, fostul șef al CJ Iași, Cristian Adomniței, precum și Carmen Irimescu, Letiția Popa, Cristina Jinga, dar și societatea Laser Co SRL au ajuns în fața instanței, sub acuzații extrem de grave. Cei de la DNA l-au acuzat pe Cristian Adomniței de favorizarea făptuitorului și fals intelectual.
De unde a izbucnit scandalul ce îl are în prim-plan pe Cristian Adomniței
Întregul scandal de la CJ Iași a pornit de la un contract încheiat pe 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. În acel contract, pentru suma de 340.000 de lei, prestatorul trebuia să promoveze imaginea Iașului. Era vorba, în principal, despre promovare prin intermediul unor materiale tipărite: broșuri, calendare, hărți, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc. În urma unui audit intern, în februarie 2015, angajații din cadrul Serviciului de Audit au descoperit că nu au fost predate materiale în valoare de peste 200.000 de lei. Procurorii au susținut că fostul șef al CJ, Cristian Adomniței, a încercat să mușamalizeze anumite nereguli.
„Astfel, în perioada martie-aprilie 2015, inculpatul Cristian Mihai Adomniței, în calitate de președinte al CJ Iași și de ordonator principal de credite, cu intenție directă, le-a ajutat pe inculpatele Teodora Jinga și Carmen Ingrid Irimescu, în urma unei înțelegeri prealabile cu acestea, pentru a se evita descoperirea infracțiunilor pe care acestea le comiseseră și tragerea lor la răspundere penală. În contextul unei misiuni de audit declanșate cu privire la executarea acestui contract, inculpatul a efectuat demersuri menite să amâne finalizarea misiunii de audit, să creeze aparența că toate materialele prevăzute în contract fuseseră predate în termenul stabilit, inclusiv faptul că 948 de albume fuseseră restituite firmei pentru a fi modificate și să creeze timpul necesar pentru ca societatea inculpatei Popa Letiția Elena să realizeze și să predea efectiv albumele pe care nu le predase niciodată CJ”, au afirmat procurorii.
Acum, dosarul „Albumul” a ajuns pe mesele judecătorilor gălățeni.
BRAVO BRAVO BRAVO AVEM CEA MAI BUNA ,TRANSPARENTA ,CORECTA ,INCORUCTIBILA JUSTITIE DIN LUME PROPUN SA LE MARIMSALARIILE DE 100 DE ORI SI SA LE LUAM VIZA PT……ORIUNDE NE MERITAM SOARTA…BRAVO IDIOTILOR CARE VOTEAZA TOAITE LEPRELE POLITICE
FAPTA PENALA EXISTA SI ORIUNDE VA FI STRAMUTAT DOSARUL INDIFERENT DE LOCALITATEA IN CARE SE AFLA INSTANTA ACEST IDIOT TREBUIE SA FACA PUSCARIE, ACEEASI LEGE PENALA ESTE APLICABILA PE INTREG TERITORIUL ROMANIEI, PENTRU TOTI INFRACTORII, INCLUSIV PENTRU JUDECATORI CARE INCALCA LEGEA! FURTUL BANILOR PUBLICI IN ROMANIA A DEVENIT O LEGE PENTRU MAJORITATEA PUSCARIASILOR CARE OCUPA FUNCTII PUBLICE.