Prima pagină » Titlurile zilei » Lovitură de teatru în cazul sinuciderii unui celebru om de afaceri din Iași! Nimeni nu a luat în calcul acest detaliu
Lovitură de teatru în cazul sinuciderii unui celebru om de afaceri din Iași! Nimeni nu a luat în calcul acest detaliu

Lovitură de teatru în cazul sinuciderii unui celebru om de afaceri din Iași! Nimeni nu a luat în calcul acest detaliu

13 feb. 2020, 04:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Au trecut câteva luni de la moartea lui Mihai Țibu. Afaceristul care locuia în Tomești a fost găsit mort. Toate indiciile au dus către sinucidere, iar în urma sa au rămas multe întrebări fără răspuns. Apropiații lui Țibu au spus că acum s-a ales praful de toată averea sa, iar băncile au ajuns să împartă totul

Toamna anului 2019. Mediul de afaceri ieșean este zguduit de o sinucidere inexplicabilă. Mihai Țibu, unul dintre cei mai cunoscuți afaceriști din Iași, era găsit mort în casa sa din Tomești. Marți, pe 10 septembrie 2019, afaceristul a fost găsit spânzurat într-o anexă de lângă vila sa. Țibu era cunoscut ca fiind un afacerist cu mult bun simț care a reușit într-un timp relativ scurt să pună bazele unei afaceri de succes, și anume Domeniile Țibu. O vecină de-a lui Mihai Țibu avea să facă descoperirea șocantă.

Afaceristul a fost găsit spânzurat cu o centură de o grindă. S-a folosit de o bancă și de o cărămidă pentru a se sinucide. După ce vecina bărbatului a sunat la 112 și a cerut ajutor, un echipaj medical a ajuns în scurt timp la fața locului, dar, din păcate, nu au mai putut face nimic pentru el. Semnele de moarte biologică erau deja instalate. Cadavrul a rămas în „grija” polițiștilor criminaliști. În urma examinării nu s-au constatat urme de violență pe corp, în afară de urma specifică strangulării.

Detaliu incredibil

Apropiații lui Mihai Țibu au precizat că, în ultima perioadă a vieții, afaceristul consuma destul de mult alcool. Surpriză însă! În ziua în care s-a sinucis, Țibu nu consumase alcool. Surse din cadrul anchetei au precizat că în urma necropsiei nu au fost găsite urme de alcool în sânge, ceea ce este destul de ciudat. Imediat după întâmplarea șocantă se zvonea că afaceristul se afla sub tratament medical, însă chiar și așa, ar fi consumat alcool. Au existat voci care la momentul respectiv spuneau despre Țibu că are un comportament ciudat. Mulți au pus asta pe seama combinării medicamentelor și a alcoolului. Nu a fost însă așa. Mulți dintre prietenii lui Țibu au spus că nu cred că acesta s-ar fi sinucis, asta imediat după auzul veștii. Nu au fost însă dubii în anchetă. Toți cred că Mihai Țibu a recurs la gestul radical pentru că era plin de datorii.

Țibu ar fi ajuns să fie dator vândut. Unul dintre afaceriștii de la care Țibu a luat bani împrumut este Vasile Lungu. Deși împrumutul este destul de consistent, Lungu nu prea are de ce să își facă griji. Țibu a garantat împrumutul cu mai multe hectare de vie. Din câte se pare, Mihai Țibu ajunsese să ia sume importante de bani de la cămătari și de la bănci. O parte dintre acești bani ar fi fost înapoiați, însă afaceristul mai avea restanțe. Apropiații familiei au precizat că acum nu ar mai locui nimeni în casa în care s-a sinucis afaceristul. Mai mult decât atât, sunt unele voci care spun că o bancă ar fi pus „mâna” pe imobil pentru a recupera din datorii.

Probleme în familie

Tot apropiații lui Mihai Țibu au precizat imediat după moartea lui că în urmă cu câteva luni de la tragedie au început problemele din familie.

„Familia Țibu a fost o familie frumoasă. Fata lui a plecat la Iași, are o relație, iar soția a plecat de acasă din cauza neînțelegerilor. Nu pot să spun mai multe, tot ce pot să spun este că îmi pare enorm de rău pentru ce s-a întâmplat. Toate aveau o cale de rezolvare. El, probabil că tot având probleme cu banii, s-a gândit că o să piardă afacerea. Afacerea asta a lui cu via și cu vinul era de suflet, a muncit cu drag pentru ea, era încântat că vinul ajunge în magazine”, a mai spus un cunoscut de-a lui Mihai Țibu.

Țibu a lăsat un bilet de adio prin care și-a cerut iertare pentru gestul făcut. Mihai Țibu a fost administratorul firmei MDT Agricol din Tomești. Absolvent în 1997 al Facultății de Horticultură din cadrul USAMV „Ion Ionescu de la Brad”, a lucrat după terminarea studiilor în Germania, la o plantație viticolă din Valea Rinului. Mânat de dorul de țară, a revenit pe plaiul natal și a ocupat prin concurs un post de șef de ferma la SC Vinfruct Copou. Cum fostul IAS s-a dezmembrat rapid, a luat hotărârea să-și ia soarta în propriile mâini și a arendat o suprafață de vie. Cu eforturi financiare deosebite, credite la bănci și împrumuturi de la prieteni, a reușit să-și construiască propria cramă la locuința sa din Tomești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *