Prima pagină » Local » Lovitură de teatru în cazul polițistului înjunghiat în fața Spitalului „Sfântul Spiridon”! Judecătorii au decis micșorarea daunelor!

Lovitură de teatru în cazul polițistului înjunghiat în fața Spitalului „Sfântul Spiridon”! Judecătorii au decis micșorarea daunelor!

12 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local
Lovitură de teatru în cazul polițistului înjunghiat în fața Spitalului

Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au admis apelul formulat de Constantin Radu Holban. Astfel, instanța a decis reducerea cuantumului despăgubirilor morale la plata cărora a fost obligat Holban către polițistul Iulian D., de la 94.600 de lei, la 10.000 de euro.

„Instanța menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Respinge ca nefondate apelurile formulate de inculpatul Grigoriu Constantin și de partea civilă Iulian D. Definitivă”, au precizat judecătorii ieșeni.

Amintim că, inițial, Tribunalul Iași a decis condamnarea lui Radu Constantin Holban, fost Talabă, la opt ani și șase luni de închisoare, pentru tentativă de omor, iar, în același dosar, instanța l-a condamnat pe Constantin Grigoriu la o pedeapsă rezultantă de opt ani și două luni de închisoare, acesta din urmă fiind acuzat de favorizarea infractorului, dar având și alte pedepse din trecut. Imediat, cei doi au contestat decizia instanței de fond, sperând că vor scăpa cu pedepse mai mici.

Scandal pornit în club, finalizat la spital

Pe data de 20 februarie 2018. Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Holban, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

„În dimineața zilei de 28 ianuarie 2018, în jurul orei 4:30, inculpatul s-a deplasat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului «Sf. Spiridon», unde victima D.I.D. se prezentase pentru a-i fi acordate îngrijiri medicale ca urmare a unei vătămări anterioare, suferite într-un club din municipiul Iași. În intervalul orar 4:40 – 4:50, pe strada Nicolae Bălcescu, în apropierea barierei de la intrarea în spital, inculpatul i-a aplicat mai multe lovituri cu un obiect tăietor-înțepător persoanei vătămate, în zona temporală stângă, victima suferind un politraumatism cranio-facial obiectivat prin echimoze, plăgi, tumefacție, hemoragie subconjunctivală, hemotimpan, fractură temporală stângă cu pneumoencefalie, traumatism toracic obiectivat prin excoriație și un traumatism al membrului superior stâng obiectivat prin plagă înjunghiată”, au precizat atunci procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Prin același rechizitoriu s-a dispus disjungerea și declinarea cauzei la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la incidentele petrecute în aceeași noapte într-un club din municipiul Iași („Skin”), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, ulterior, Constantin Grigoriu a fost acuzat de favorizarea infractorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 octombrie 2024
03 octombrie 2024