Prima pagină » Local » Lovitură de teatru în cazul membrilor unui clan interlop din Iași! După ce a fost luat pe sus de „mascați”, judecătorii i-au îndeplinit dorința lui Italiano Tănase – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

Lovitură de teatru în cazul membrilor unui clan interlop din Iași! După ce a fost luat pe sus de „mascați”, judecătorii i-au îndeplinit dorința lui Italiano Tănase – GALERIE FOTO / VIDEO (EXCLUSIV)

06 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Unui membru al unui clan interlop din Iași i s-a îndeplinit dorința. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar, solicitare formulată de Italiano Tănase. Individul a fost săltat de „mascați”, în urmă cu câteva luni, fiind suspectat de trafic de „carne vie”

Răsturnare de situație în cazul unui membru al unui clan interlop din Iași! Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar, solicitare formulată de Italiano Tănase.

„Instanța admite cererea formulată de inculpatul Italiano Tănase, deţinut în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Iaşi, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar. Înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul Italiano Tănase cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Judecătorii i-au îndeplinit visul unui membru al unui clan interlop din Iași!

De remarcat este faptul că decizia Tribunalului Iași nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Amintim că, în urmă cu câteva luni, Italiano Tănase a fost ridicat de „mascați” de acasă. Fiul lui Belgian Tănase este cercetat pentru trafic de „carne vie”, fiind suspectat că ducea tinere „la produs”. Italiano Tănase a intrat în vizorul anchetatorilor ieșeni, în urmă cu câteva luni. Atunci, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții domiciliare la membri ai clanului ieșean, existând suspiciuni că ar fi fost făcut trafic de „carne vie”.

”În urma perchezițiilor, Italiano Tănase a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane”, au precizat atunci judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi.

Clanul Tănase, din Iași, a fost recent ținta unor percheziții domiciliare efectuate de oamenii legii.

„În 2019, mai multe persoane, cunoscute ca făcând parte dintr-o familie cu trecut infracțional, din județul Iași, au constituit un grup infracțional organizat, structurat și bazat pe relații de rudenie și interese comune care a acționat, în mod coordonat, în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic și exploatare a unor victime vulnerabile financiar și emoțional. Membrii grupării au racolat, transportat pe teritoriul mai multor state europene, cazat și înlesnit practicarea prostituției pentru mai multe victime, minore și majore, foloasele materiale obținute fiind însușite, în totalitate, de către membrii grupării”, au spus oamenii legii.

Italiano Tănase, bănuit de trafic de „carne vie”

Anchetatorii au adăugat că tinerele erau recrutate prin inducerea în eroare cu privire la activitatea pe care urmau să o desfășoare în Marea Britanie sau cu privire la remunerația pe care urmau să o primească.

„Astfel, victimele erau cazate, initial, în locuințe din Iași, Brăila și Constanța, ulterior, fiind transportate în Capitala Marii Britanii, unde erau cazate în locuințe închiriate. După determinarea acestora să accepte practicarea prostituției, prin folosirea violenței, amenințărilor sau a șantajului, suspecții postau anunțuri pe mai multe site-uri de profil, o singură victimă reușind să obțină zilnic, din practicarea prostituției, sume cuprinse între 500 și 1.500 de lire sterline, bani însușiți, aproape în totalitate, de aceștia. Unul dintre suspecți avea rolul de lider, în Marea Britanie, deținând controlul asupra unui număr de 5 imobile închiriate în zone centrale ale Londrei, unde ar fi fost exploatate mai multe victime”, au subliniat anchetatorii.

Acum, un membru al unui clan interlop din Iași este la un pas de libertate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *