Prima pagină » Local » Lovitură de teatru, în cazul lui Sebastian Felecanu! Gestul făcut de avocatul ieşean i-a lăsat mască până și pe magistrați! Riscă să rămână fără avere – GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV), UPDATE

Lovitură de teatru, în cazul lui Sebastian Felecanu! Gestul făcut de avocatul ieşean i-a lăsat mască până și pe magistrați! Riscă să rămână fără avere – GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV), UPDATE

28 iul. 2022, 12:47,
Ciprian Nedelcu, în Local

Avocatul ieșean Sebastian Felecanu, care a fost încătușat, fiind cercetat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru omor calificat, a făcut un gest care i-a mirat pe mulți. Acesta a contestat atât măsura arestării preventive, solicitând înlocuirea acesteia, cât și măsurile asiguratorii. Recent, anchetatorii ieșeni au pus sechestru asupra bunurilor lui Felecanu

Lovitură de teatru, în cazul avocatului ieșean Sebastian Felecanu! Gestul făcut de acesta i-a lăsat mască până și pe magistrați! Astfel, avocatul ieșean Sebastian Felecanu, care a fost încătușat recent, fiind cercetat de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași pentru omor calificat, a făcut un gest care i-a mirat pe mulți. Acesta a contestat atât măsura arestării preventive, solicitând înlocuirea acesteia, cât și măsurile asiguratorii. Recent, anchetatorii ieșeni au pus sechestru asupra bunurilor lui Felecanu. Asta, deoarece, în cadrul dosarului penal, rudele avocatei Monica Cioată ar putea solicita despăgubiri, în eventualitatea în care Sebastian Felecanu va fi trimis în judecată.

UPDATE 28.07.2022, 12.47: Curtea de Apel Iași a amânat luarea vreunei decizii în acest caz pentru data de 3 august 2022.

Avocatul ieșean, prezent la instanță

În urma contestațiilor formulate, avocatul ieșean Sebastian Felecanu a fost prezent, de la ora 11.15, la sediul Curții de Apel Iași. Acesta speră ca judecătorii să îl pună în libertate, în ciuda faptului că este cercetat pentru o infracțiune foarte gravă. De asemenea, avocatul ieșean speră să scape de sechestrul asigurator pus de anchetatori pe bunurile sale imobile, incluzând aici și apartamentul din zona Târgu Cucu.

Amintim că, recent, avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv, fiind cercetat pentru omor calificat. Totul, în cadrul scandalului izbucnit după moartea frumoasei avocate Monica Cioată, din urmă cu aproximativ un an.

„Pe 15 iulie 2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Sebastian Felecanu, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia. Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au arătat anchetatorii ieșeni.

Moartea avocatei Monica Cioată a lăsat în urmă o mulțime de semne de întrebare

În urmă cu aproximativ un an, tânăra avocată Monica Cioată (26 de ani) a murit după ce a căzut de la etajul 6 al unui bloc din centrul Iașului. Echipajul medical deplasat la fața locului a constatat că victima era avocata din cadrul Baroului Iași. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru tânără, decât să declare decesul. Doctorii au mai observat că tânăra avocată era însărcinată.

Oamenii legii au aflat că tânăra a căzut de la etajul 6 al imobilului, din locuința avocatului ieșean Sebastian Felecanu. Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (moarte suspectă), iar avocatul Felecanu a fost audiat timp de câteva ore cu privire la incident. Totodată, ușa de la intrarea în apartament a fost sigilată vreme de mai multe zile. Deoarece nu existau date care să arate că ar fi fost vorba despre vreun omor, oamenii legii nu au reținut vreo persoană atunci. Dar, potrivit expertizelor efectuate în dosar, nu a fost vorba despre un suicid, ci despre o omucidere, victima fiind împinsă.

Expertizele l-au băgat în belea pe Sebastian Felecanu

Anchetatorii ieșeni au cerut efectuarea mai multor expertize care să arate dacă Monica Cioată a căzut, s-a aruncat ori ar fi fost împinsă de la geamul respectiv. Recent, expertizele au fost finalizate și, din câte se pare, avocata Monica Cioată ar fi fost împinsă de la geamul apartamentului de la etajul 6 al blocului „AJOFM”, din zona Târgu Cucu.

De asemenea, oamenii legii au trimis iPhone-ul victimei în Germania, pentru a afla ce mesaje primise tânăra înainte de producerea tragediei. Acum, avocatul ieşean Sebastian Felecanu a contestat atât măsura arestării preventive, solicitând înlocuirea acesteia, cât și măsurile asiguratorii.

Comentarii
  • Poate să se zbată și să încerce orice tertip avocățelul cât o vrea el, însă la cât de profesioniști sunt polițiștii de la judiciar conduși de Mihai Svalja, n-are nici o șansă!
    Ai făcut-o, o tragi nene!
    Nici o moarte de om nu rămâne nepedepsită, darmite bătaia Domnului!
    Mai bine să se roage și să se pocăiască!

  • Anonim scârbit

    Probele sunt foarte solide și de netăgăduit. Vă dati seama ce caracter, ce fel de om este acest ipochimen, care în loc să regrete că a făcut cea mai abominabilă faptă, suprimarea unei vieți, încearcă să o dea cotită, să scape dacă se poate basma curată, atât îi trebuie, o zi de libertate că a și plecat în R. Moldova, paradisul infractorilor români. ICCJ i-a respins contestația, a făcut facultate pe după clădire dacă își închipuie că se joacă cineva de-a criminalistica și că el, un bețiv ordinar, grobian și violent poate să pună cu botul pe labe și să fenteze echipe de experți

  • Cunoștința îndepărtată

    Sa l pună in libertate când nimeni nu o mai suferi din cauza lui ….o vinde/omoară și pe masa pt bani. …avarul și zgarcitul asta nu sa dea un ban nici mort …..dacă hagi Tudose a existat …asta e personajul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024