Prima pagină » Actualitate » Lovitură de proporţii pentru Raed Arafat! Dosar penal în plină pandemie pentru șeful DSU
Lovitură de proporţii pentru Raed Arafat! Dosar penal în plină pandemie pentru șeful DSU

Lovitură de proporţii pentru Raed Arafat! Dosar penal în plină pandemie pentru șeful DSU

08 nov. 2021, 09:41,
George Cristian în Actualitate

Putem vorbi de o lovitură de proporţii pentru Raed Arafat după ce ministerul public vrea redeschiderea unui dosar penal. Șeful DSU apare ca pârât în dosarul penal respectiv.

Procurorii vor să redeschidă dosarul iar Tribunalul din București urmează să se pronunțe pe această cerere în data de 8 noiembrie 2021.

Raed Arafat ar putea avea dosar penal în plină pandemie de COVID-19

Conform datelor existente, ministerul public vrea redeschiderea unui dosar penal în care Raed Arafat ar avea calitatea de pârât. În acest demers, procurorii au făcut o cerere pe data de 1 noiembrie 2021 către Tribunalul București care urmează să ia luni o decizie în acest sens.

Potrivit portal.just.ro, Tribunalul București ar urma să redeschidă urmărirea penală în dosarul penal. Pe de altă parte, Raed Arafat nu este la prima plângere penală deschisă pe numele său. Șeful DSU a avut mai multe plânferi care s-au soldat cu neinceperea urmăririi penale.

Raed Arafat a întrebat la DNA dacă există vreun dosar penal pe numele lui

În trecut, în 2020, Raed Arafat a fost ţinta atacurilor a mai multor persoane. În acest sens, șeful DSU a explicat faptul că a întrebat la DNA dacă există un dosar penal pe numele acestuia. Procurorii au anunțat că secretarul de stat în MAI nu are niciun dosar pe numele său:

Ca urmare a atacurilor continue aduse la adresa mea, diseminate opiniei publice de către postul de televiziune România TV, prin care, pe baza unor informaţii care ar fi date pe surse, numele meu ar apărea în dosare de corupţie înstrumentate de DNĂ, am înaintat săptămâna trecută Direcţiei Naţionale Anticorupţie o adresă în vederea stabilirii dacă mă aflu în calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal aflat pe rolul instituţiei amintite anterior.

Astăzi (n.red. 08.09.2020), în urma răspunsului DNA, pe care îl ataşez mai jos, se constată clar că numele meu NU apare asociat vreunei calităţi de suspect sau inculpat în cauzele penale instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Raed Arafat, reacție dură la postările antivacciniste de pe reţelele de socializare

Raed Arafat și-a atras o antipatie generală după ce a anunțat restricțiile de la începutul anului 2020. Acesta este o voce puternică împotriva postărilor antivacciniste şi a propus sancţiuni dure pentru cei care le fac:

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

De curând, Raed Arafat a general un scandal public după ce a publicat o hotărâre de guvern pe care nu a oferit spre publicare în Monitorul Oficial pentru că aceasta nu ar fi respectat Constituția României:

„Nu face parte din ordinele care ni s-a spus că trebuie să fie publicate în Monitorul Oficial. Plus, este un ordin de management şi de triaj într-o situaţie de dezastru şi, îmi pare foarte rău, dacă medicina de dezastre nu este în concordanţă cu Constituţia, eu, ca medic, până mi se spune să mă opresc, din cauza Constituţiei, trebuie să respect salvarea vieţii şi principiile pe care le-am învăţat în acest domeniu”, a declarat Raed Arafat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *