Prima pagină » Local » Lovitură de măciucă pentru clanul Corduneanu! Juniorul, condamnat cu executare din pricina drogurilor! Alex Corduneanu a fost prins din întâmplare de către anchetatori!
Lovitură de măciucă pentru clanul Corduneanu! Juniorul, condamnat cu executare din pricina drogurilor! Alex Corduneanu a fost prins din întâmplare de către anchetatori!

Lovitură de măciucă pentru clanul Corduneanu! Juniorul, condamnat cu executare din pricina drogurilor! Alex Corduneanu a fost prins din întâmplare de către anchetatori!

31 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Magistrații ieșeni l-au condamnat ieri pe fiul lui Costel Corduneanu la peste trei ani de temniță. Alex Corduneanu a fost acuzat de trafic de droguri de mare risc și deținere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Acesta a fost prins de anchetatori dintr-o întâmplare, la intrarea în județul Vaslui

Din câte se pare, și în lumea interlopă copiii calcă pe urmele părinților. Așadar, juniorii din cadrul clanului Corduneanu par a nu face rabat de la regulă. Ieri, unul dintre cei mai tineri membri ai clanului Corduneanu a fost pedepsit de către magistrații ieșeni. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Alex Corduneanu la o pedeapsă rezultantă de trei ani și opt luni de pușcărie, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc și deținere fără drept de droguri de mare risc în vederea consumului propriu. Instanța menține măsura arestării preventive și dispune confiscarea specială a cantității de droguri de mare risc de la inculpatul Corduneanu Alex, respectiv cantitatea de 33,39 grame de heroină”, au menționat magistrații ieșeni. De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Zeci de grame de heroină

Amintim faptul că, în urmă cu câteva luni, procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași au dispus trimiterea în judecată a fiului lui Costel Corduneanu, Alex. Asta, după ce, la finele anului trecut, Alex Corduneanu a fost ridicat de polițiști pentru că a fost prins având droguri (peste 30 de grame de heroină – n.r.) asupra lui. Totul s-a întâmplat în județul Vaslui, dar cazul a fost preluat de oamenii legii din Iași.

După ce a fost prins, Alex Corduneanu le-a spus oamenilor legii la acea dată că avea drogurile pentru consum propriu. La scurt timp, el a fost ridicat și dus inițial la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași.
De remarcat este faptul că acesta a fost prins dintr-o întâmplare, el nefiind urmărit de polițiști. Așadar, în Bârlad a fost spart un magazin, iar suspecții au folosit o mașină roșie. Pentru a ajunge la ei, polițiștii vasluieni au organizat filtre în mai multe zone din județ.

Totuși, la un moment dat, la intrarea în Vaslui, a fost trasă pe dreapta o mașină marca Seat de culoare roșie. În autoturism se aflau trei persoane. Polițiștii au încercat să discute cu șoferul și pasagerii, însă toți aveau un comportament ciudat. Oamenii legii au făcut verificări și au descoperit droguri la Alex Corduneanu.
Mai apoi, acesta a fost dus la audieri. După câteva zile, procurorii au propus arestarea preventivă, iar judecătorii au admis cererea formulată pe numele fiului liderului clanului Corduneanu. Alex Corduneanu a tot contestat măsura arestării preventive de-a lungul ultimelor săptămâni.

Amintim că, tot în urmă cu câteva săptămâni, liderul clanului Corduneanu, Costel, a mers să se predea la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, după ce a fost condamnat definitiv de către judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj. Deocamdată, Costel Corduneanu se află după gratii, dar acesta ar putea părăsi în curând Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, el având posibilitatea de a solicita liberarea condiționată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024