Geo Myke, firma de consultanță administrată de Dragoș Ciopate, a încheiat în ultimii 2 ani 38 de contracte cu primării de pe cuprinsul județului Iași și din zona Moldovei. Acestea i-au adus lui Ciopate aproximativ 3.700.000 de lei. Toate aceste contracte au fost obținute de firma Geo Myke prin încredințare directă, evitându-se astfel licitațiile. Interesant este faptul că în 2021 acesta a pierdut doar 2 contracte de consultanță, unul cu Consiliul Local Bivolari, în valoare de 133.000 de lei, și unul cu Primăria Ungheni, care valora 20.000 de lei.
Afaceristul Dragoș Ciopate, administratorul firmei Geo Myke, s-a îmbogățit peste noapte, datorită contractelor de încredințare directă, fără licitație, pe care le-a încheiat cu diverse primării de pe cuprinsul județului Iași, dar și din zona Moldovei. Suspicios este faptul că Dragoș Ciopate a obținut aceste contracte de la primăriile liberale. În anul 2020, firma Geo Myke a încheiat 48 de contracte de încredințare directă cu primăriile din zona Moldovei și avea o cifră de afaceri în valoare de 4.300.046 lei.
În doar 4 luni, firma Geo Myke a obținut contracte în valoare de 750.000 de lei
De la începutul anului 2022, Geo Myke, firma administrată de Dragoș Ciopate, a obținut 7 contracte de consultanță, în valoare de 754.818,01 de lei, cu 7 comune din Iași și din zona Moldovei. Astfel, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), pe 6 ianuarie 2022, Consiliul Local al comunei băcăuane Hemeiuși îi atribuia firmei Geo Myke contractul în valoare de 13.000 de lei, privitor la prestarea de servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice. Pe 14 ianuarie 2022, comuna ieșeană Comarna accepta oferta făcută de întreprinderea administrată de Dragoș Ciopate. Astfel, în schimbul sumei de 82.818,01 lei, Geo Myke se obliga să ofere servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură de transport. Pe 28 februarie 2022, firmei Geo Myke îi era atribuit un alt contract, tot prin încredințare directă. De această dată valoarea contractului era de 125.000 lei. Prevedea efectuarea de studii de fezabilitate, servicii de consultanță și analize, contractantul fiind comuna ieșeană Valea Lupului.
Pe 3 martie, comuna băcăuană Târgu Trotuș accepta ofertă inițiată de firma lui Dragoș Ciopate, pentru contractarea unui studiu de fezabilitate în valoare de 132.000 de lei. În data de 11 martie 2022, firma Geo Myke mai obținea un contract pentru studii de fezabilitate, servicii de consultanță și analize. Autoritatea contractantă era de această dată comuna ieșeană Lungani. Contractele obținute de Geo Myke, în anul 2022, nu se opreau aici.
Astfel, pe 15 martie, firmei lui Geo Myke îi era atribuit de către primăria ieșeană Șipote un contract în valoare de 134.000 de lei, pentru servicii de inginerie. Cel mai recent contract încheiat de firma administrată de Dragoș Ciopate prevede studiu de fezabilitate, în valoare de 134.000 de lei, pentru comuna băcăuană Căiuți. Încredințarea directă a contractului a fost inițiată prin intermediul SEAP, la data 12 aprilie, și a fost atribuită firmei Geo Myke o zi mai târziu.
Dragoș Ciopate a obținut 33 de contracte de încredințare directă pentru întocmirea de studii de fezabilitate
În anul 2021, Dragoș Ciopate a încheiat 33 de contracte cu diverse primării din Iași și din zona Moldovei, pentru întocmirea de studii de fezabilitate, servicii de consultanță, analize, servicii de proiectare tehnică pentru construcția de lucrări publice, servicii de inginerie și consultanță în afaceri și în management și servicii conexe. Achizițiile directe i-au adus lui Dragoș Ciopate 606.919 euro, adică peste 3 milioane de lei. Majoritatea contractelor au fost încheiate cu primării liberale.
Cel mai valoros contract încheiat de firma lui Dragoș Ciopate, în anul 2021, a avut o valoare de 27.199,84 euro și a constat în servicii de proiectare tehnică pentru infrastructură de transport în comuna Valea Lupului, unde primar este liberalul Florin Liviu Dulgheru. Firma lui Dragoș Ciopate a avut și 2 oferte neacceptate. Comunele ieșene Bivolari și Ungheni au refuzat oferta depusă de Geo Myke, privitoare la întocmirea de studii de fezabilitate.
Dragoș Ciopate este cunoscut ca un apropiat al mai multor liberali ieșeni și administratului firmei Geo Myke. Firma a fost înființată în anul 2005, are sediul în Valea Lupului, iar în anul 2020 a avut o cifră de afaceri în valoare de 4.300.046 de lei. În același an, firma număra 9 angajați și avea un profit de 2.729.288 lei. Contactat telefonic de către reporterii BZI, Dragoș Ciopate, administrator Geo Myke, s-a scuzat că nu poate vorbi în acel moment, după care nu a mai putut fi contactat.
aiaiaiaaaa……ce a-ti descoperit voi e o mica parte din achizitiile domnului…..toate contractele facute cu CNI Bucuresti sunt la pachet cu firmele de constructii si voi nu le gasiti…..vine cu dedicatie de la B la constructori si le spune ca sunt obligati sa lucreze cu el astfel finantarea nu vine….peste 30 proiectari fiecare cu 2-3 miliarde……………..
Pe ăsta nu îl leagă nimeni
Se știe că tipesei, cu origini băcăuane de la CNI îi place haurul rău de tot, dar și epuroii.
Dacă nu ungi, nu merge.
Parandărătul este același, adică 10% din valoarea totală a contractului.
Calculați astfel, cât au primit primarii șpagă.
4 milioane de lei, minus 10% parandărătul, așa se calculează corect.
Incredibil cum se lipesc la bani publici lipitorile astea liberale
asa e…..vine la pachet cu firmele de constructii si cu amenintari de la bucuresti ca sa opresc finantarile daca nu se face proiectul cu marele geomyke……verificati cate proiecte a facut in cadrul pndl 2 pe zona moldovei.Se stie ca baiatul e dulce la dreptul de smecher….duce si 30-40%
Aia de la CNI, crede că are curul prins de scaun și nimeni nu o poate da jos…
O dă Dna-ul acuși…
ARE si firma SPEED……..cu aceiasi cifra de afaceri ca GEOMYKE…numai ca acolo e pus altcineva in fata un papagal DORNEANU caruia ii scapa si lui cate ceva printre degete
DNA știe de mai multe.
Important este să și facă ceva, nu numai să știe.
Sunt curios să văd câte sesizări din oficiu ale DNA Iași au ajuns cu rechizitoriu la instanță.
Ce să ne mai mirăm că ăștia taie și spânzură și se îmbogățesc de le iese pe ochi!
Bine că sunt bani pentru ei, să se imbuibe cu toții, firmele de consultanță, firmele de execuție, beneficiarii (adică primarii) cât și cei care asigură finanțarea că doar de asta 1 km de drum costă cel mai mult în România, că trebuie să se îngrașe toți!
Nu-s bani însă pentru sănătate, învățământ, pensii și salarii, nu sunt…
Nesătula aia de la Bucale, cu origini de pe la Bacău, mare șefă la CNI, o să-i țină companie lui Udrea la pușcărie.
Nici ăia care i-au dat parandăratul (sau aurul) nu o să doarmă liniștiți!
Nu le ajunge cât fură, acum fac lobby în șparlament să mărească pragul sumei la atribuire directă, fără licitație, bașca cică și pe primari să nu-i mai verifice Curtea de Conturi ci ANAP-ul…
Bă hoților!!!
Iese lumea cu parul pe voi bă!!!
Crapă mămăliga acuși nesătuilor!!!
HOȚILOR!!!
MANCA-V-AR PUȘCĂRIA!!!
Legea achizițiilor publice trebuie schimbată!!!
Trebuie OBLIGATORIU să dispară din cuprinsul actului normativ, sintagma ÎNCREDINȚARE DIRECTĂ!
S-ar stopa astfel furtul și spolierea banilor publici!
ORICE FEL DE ACHIZIȚIE, INDIFERENT DE SUMĂ, CHIAR ȘI PENTRU VALOAREA DE UN LEU, TREBUIE SĂ FIE FĂCUTĂ ELECTRONIC, PRIN SICAP!!!
Geomyke, Speed etc…poate sa-și facă și o mie de firme, să aibă interpuși cu gloata, dacă DNA vrea să-l facă la dinți, îl face, dacă este protejat, nu și cu asta basta.
UNDE-S BANI PUBLICI, IMPOSIBIL SĂ NU FIE CORUPȚIE!
IMPOSIBIL!!!
Da ce aveți bre cu Geo myke și cu Speed, numai pe ăștia îi vedeți???
Da’ pe Ecomary nu o vedeți că-i aruncă nehalita aia de la CNI numa’ contracte-n gușă???
Ia trageți cu ochiu’ pe SICAP și vedeți câte contracte i-a dat CNI-ul lui Ecomary, bineînțeles că nu degeaba, că aia de la Bucale îi moartă după haur și epuroi!
OAJDEA…..AGHIMIR….muriti ca chitagoii de ciuda ? Nu va duceti la lucrari delok si pentru o dispozitie de santier acceptata de voi cereti 5000 lei…asta va este nemultumirea? hia SIKTIR dracilor
anonim , dana, unu si acelasi comentator oftigos, numai Haur, epuroi si doamna de la B visezi, vise placute
E greșit sa dati exemplul Comarna chiar dacă acum e primar PNL. Nu e afacerea lui, e prea pierdut sa înțeleagă ce se întâmpla in jurul lui, e cu pluta in deriva. Vedeți cine e pe lângă el, identificați mafia care fura de 30 de ani.
CALENTIR TU ESTI TATA?