Prima pagină » Actualitate » Lovitură dată de ANSVSA pentru micii producători din România! Nu mai au voie să vândă produsele în țară

Lovitură dată de ANSVSA pentru micii producători din România! Nu mai au voie să vândă produsele în țară

05 aug. 2024, 08:45,
B, , h, , în Actualitate

Încă o lovitură aplicată de ANSVSA pentru micii producători din România care, odată cu modificarea legii, vor avea voie să-și vândă produsele doar în județul în care își desfășoară activitatea sau în zonele limitrofe acestuia. Concret, dacă ești mic producător din Vrancea, sau un alt județ, nu mai ai voie să-ți vinzi marfa în București.

Lovitură dată de ANSVSA pentru micii producători din România

Micii producători din România primesc o lovitură grea de la ANSVSA care a modificat o ordinul 111 per 2008 introducând o limitare a desfășurării activității în alte județe decât cel de reședință. Concret, legea modificată prevede faptul că producătorii locali nu mai au voie să-și vândă marfa în București, sau în alte zone ale țării dacă acestea nu fac parte din zona limitrofă în care producătorul are domiciliul:

” CAPITOLUL II Înregistrarea sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor a activităţilor de vânzare cu amănuntul a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală > 1. Definiţii >
Art. 17. – În sensul prezentului capitol, termenii şi expresiile următoare se definesc astfel:
e) furnizare localizată – valorificarea produselor alimentare de origine animală pe întreg teritoriul naţional, cu respectarea condiţiilor de transport, lanţ frigorific şi trasabilitate; ” se arată în proiectul de lege modificat.

Această lege este una extrem de controversată și va băga, cel mai probabil, în faliment pe mulți dintre producătorii locali care vor avea o piață de desfacere mult mai mică. Din punct de vedere al sănătății este o lovitură pentru fiecare român care cumpăra de la acești producători produse naturale și sănătoase.

Un producător român de la munte nu mai are voie să vândă în Constanța

Vloggerul Bogdan Dumitru explică de ce legea dată de ANSVSA este strigătoare la cer. De exemplu, un mic producător care produce produse lactate la munte nu o să mai aibă voie să vândă la Constanța sau București. Ori, știm cu toții că micii producători de lactate, în special cele de oaie, sunt produse în mare parte în zonele de munte unde se află mai toate stânele. Această lege este una dată special pentru a ajuta supermarketurile care vor să rămână fără concurență pentru că micii producători au produse naturale, de calitate și de multe ori la prețuri mai mici decât cele din magazine:

”Cum adică, micii producători nu mai au voie să-și vândă produsele decât în județul de domiciliu și județele limitrofe? Așa ajutați voi micii producători? Păi ăla care produce la munte brânză sau alte lucruri nu mai poate să le aducă la Constanța? Băi Ciolacu, nu vă e rușine cu toate mizeriile pe care le faceți voi românilor? Cu ordinele voastre primite de la marile lanțuri de magazine? Bă nu vă e rușine să vă bateți joc de poporul ăsta? Cum să interziceci micilor producători așa ceva? Dragi români, asta e bătaia de joc făcută de Ciolacu, de Grindeanu și de toată șleahta asta pe care o întreținem muncind zi de zi. Muncind zi de zi noi îi intreținem pe golanii ăștia de la Guvern!Cum să interzici micului producător să mai vândă produsele în țară? E strigător la cer. Aici am ajuns, ca mari retaileri din afară să facă legea la noi în țară. Ferească Dumnezeu.

Așadar, această lovitură dată de ANSVSA producătorilor locali pare să fie un plan prin care să se distrugă tot ce a mai rămas bun, sănătos, natural în România. În aceste momente ar trebui ca micii producători să protesteze în fața Guvernului pentru această modificare abjectă prin care li se interzice un drept fundamental. Cel mai probabil România este singura țară din U.E care interzice acest drept. Nicăieri în Europa nu există stat care să interzică producția locală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *