Prima pagină » Cancan ultimă oră » Loredana Groza, despre valul de critici stârnit de noua sa melodie: „În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre”

Loredana Groza, despre valul de critici stârnit de noua sa melodie: „În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre”

28 apr. 2021, 23:19,
Bianca Rebegea, în Cancan ultimă oră

Miercuri, 28 aprilie, Loredana Groza a fost invitată la Antena 3, unde a discutat despre valul de critici și controverse stârnite de noua sa melodie, în care cântă alături de maneliști celebri.

Loredana Groza a spus că nu o deranjează niciun comentariu negativ cu privire la piesa „Fericire”, deoarece aceasta reprezintă un moment istoric atât pentru ea, cât și pentru muzica românească. În plus, artista a precizat că ritmul acestei melodii nu este nici raggaeton și nici manea, ci este un „happy tone”, un nou trend inventat de ea și de maneliștii alături de care cântă.

„În pomul lăudat toată lumea aruncă cu pietre. E un moment istoric în muzică românească și pentru mine, de ce nu.”, spune Loredana.

„Mă simt blagoslovită. Și această dragoste și susținere pe mine mă hrănește cel mai mult și îmi dă aripi. Mă face să fiu fericită.

Ca să fiu sinceră nu m-a deranjat nimic. Am citit, nu demult, un comentariu al lui Woody Allen, care spunea că nu îl interesează nici mesajele pozitive, nici cele negative. Nu pot să fiu ipocrită să spun că nu mă interesează mesajele pozitive. Dar încerc să fiu echidistantă, să mă păstrez la mijloc și să nu îmi consum energie cu lucruri care, cumva, sunt firești să se întâmple. Întotdeauna când e un plus, vine și un minus.” a mai spus artista.

Loredana Groza, despre noua sa melodie: „Dacă ascultați ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy tone. Noul gen, noul trend. Noi l-am inventat”

Artista a mărturisit că problema oamenilor cu această piesă ține de rasism: „Unii nu pot să înghită lucrul asta”. Cu toate acestea, Loredana Groza este optimistă și crede că oamenii se vor obișnui cu timpul.

„Când e ceva care iese din tipare, care poate șoca anumite spirite puritane, sau care cred că muzică pe care o ascultă ei e superioară, nu am cum să mă supăr. Oamenii se obișnuiesc până la urmă.

Aici e o problema și de rasism. Sunt convinsă. E o mare parte a problemei. Unii nu pot să înghită lucrul asta. Dar foate mulți nu au de unde să știe că eu de foarte mult timp fac asta.

E un nou gen de fapt. Nu este manea. Și dacă ascultați ritmul, nu este nici raggaeton, nici manea. Este happy-tone. Noul gen, noul trend. Noi l-am inventat. Noi vrem să facem ceva nou întotdeauna, nu o manea. Tot timpul trebuie să faci ceva nou, să mergi pe anumite șabloane din muzică, dar să vii cu o schimbare.”, a spus Loredana Groza.

Loredana Groza a dezvăluit că maneliștii alături de care cântă nu au știut că ea va apărea în piesă, cu excepția lui Florin Salam. În momentul în care au aflat, a fost „mare veselie la filmări”.

„Ei n-au știut că o să fiu pe acest cântec. Decât la filmare au aflat. În afară de Florin Salam care știa, ceilalți n-au știut. A fost foarte mare veselie la filmări. Sunt niște gentlemani, niște oameni dichisiți care au venit aranjați. Așa sunt toți lăutarii, care sunt priviți de multă lume că și cum sunt veniți dintr-o subcultură.

Viitorul acestei lumi stă în oameni care pot crea. Care o pot face mai bună. Și nu în cei care sunt retrograzi, care încearcă să se folosească de forța inerției. Nu regret deloc că am făcut videoclipul.”, a adăugat artista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *