Prima pagină » Local » Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate! Servicii Publice cumpără dale din cauciuc în valoare de 130.000 de euro

Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate! Servicii Publice cumpără dale din cauciuc în valoare de 130.000 de euro

03 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

În municipiul Iași, locurile de joacă vor fi reabilitate în următoarele luni. Societatea Servicii Publice S.A. a anunțat că va cumpăra dale de cauciuc de culoare roșie și neagră, în valoare de 130.000 de euro

Multe din locurile de joacă din orașul Iași au nevoie de reparații după ce au fost distruse de către diverși oameni sau au fost uzate în decursul anilor. Având în vedere că în Iași sunt mulți copii, locurile de joacă sunt absolut necesare. Astfel, în următoarele luni, vor fi livrate dalele din cauciuc, iar până la primăvara viitoare vor fi montate.

Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate

Servicii Publice va achiziționa cel puțin 2.000 de dale din cauciuc reciclat și 25.600 de conectori de fixare. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este până la data de 4 octombrie 2024, inclusiv. Contractul va fi semnat pentru o perioadă de 12 luni, iar valoarea acestuia este de 666.500 de lei, undeva la 130.000 de euro. Pentru aceste produse ofertantul va asigura o garanție de minimum 24 de luni.

„Pentru siguranţa şi confortul copiilor în spațiile de joacă precum și pentru respectarea legislaţiei şi a normelor europene în vigoare, Servicii Publice Iași S.A. intenționează să achiziționeze dale din cauciuc reciclat cu dimensiunile 500x500x50 mm, conform cantităților și specificațiilor din prezentul caiet de sarcini. Cantitățile solicitate sunt următoarele: Dale din cauciuc reciclat – negru SBR 800-2150 mp; Dale din cauciuc reciclat SBR – roșu EPDM 800-2150 mp; Conectori de fixare – 25.600-68.800 bucăți. Produsele vor fi însoțite de certificatul de calitate, certificatul de garanție și declarația de conformitate prin care furnizorul garantează că produsele respectă cerințele de calitate prevăzute în caietul de sarcini și însușite în oferta tehnică”, este precizat în caietul de sarcini.

Produsele trebuie să respecte indicațiile

Dalele sunt făcute dintr-un cauciuc reciclat și vor fi de două feluri. Primul este cu suprafața superioară colorată roșu și la inferior, de culoare negru. Acestea sunt potrivite pentru a evita alunecările, este rezistent și este ușor de montat și folosit. Pentru montarea dalelor este necesar un conector care se va pune la bază. Multe dintre locurile de joacă au nevoie de reabilitări.

„Dalele de culoare roșie trebuie să fie fabricate din cauciuc reciclat cu grosimea de 1 cm la partea superioară, colorată roșu EPDM (Etilen-Propilen-Dien-Monomer) și de 4 cm la partea inferioară, culoare neagră – SBR (Styrene-Dien-Monomer) material cu rezistența crescută la UV, antiîngheț, antialunecare, foarte elastic, și rezistența crescută la îmbătrânirea termică, astfel, proprietățile acestui cauciuc rămân și după câțiva ani de utilizare. Dalele din cauciuc trebuie să aibă dimensiunile de 500x500x50 mm. Dalele trebuie să fie realizate pe partea inferioară cu sfere ieșite în relief pentru o împănare mai bună în stratul de nisip/sort, precum și pentru asigurarea drenajului apei. Dalele vor fi însoțite de conectori prevăzuți cu sistem de ancorare (minimum două orificii pe latură), poziționate în așa fel încât să se poată realiza montajul țesut, tip zidărie. Toate materialele utilizate în producția dalelor trebuie să aibă certificate corespunzătoare care sunt necesare în Europa”, este stipulat în documentație.

Reabilitarea locurilor de joacă din Iași va începe după achiziționarea dalelor din cauciuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`