Prima pagină » Economic Local » Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate! Firma cu care s-a semnat contractul va furniza dale de cauciuc
Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate! Firma cu care s-a semnat contractul va furniza dale de cauciuc

Locurile de joacă din Iași vor fi reabilitate! Firma cu care s-a semnat contractul va furniza dale de cauciuc

18 mai 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Pardoseala locurilor de joacă din Iași va fi schimbată. Servicii Publice Iași, societatea din subordinea Primăriei Iași, a finalizat licitația pentru furnizarea materialelor. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic oferit de furnizori

Municipalitatea ieșeană a finalizat prin Servicii Publice Iași (SPI) SA o licitație pentru achiziția serviciilor de reabilitare a locurilor de joacă. Mai precis, SPI a comandat furnizarea unui lot de dale de cauciuc ce urmează să fie montate în spațiile municipalității. Comisia de evaluare a ales oferta societății Navoil Invest SRL (Sibiu). Valoarea finală a contractului este de 414.000 lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Societatea este controlată de Ivan Cobăsnean. În 2019, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 1,1 milioane lei, profit de 132.494 lei, datorii de 1,3 milioane lei, cu un număr de 5 angajați. În anul 2020, SPI a organizat o licitație pentru achiziția de pavele și borduri.

Autoritatea contractantă a stabilit caracteristicile tehnice ale materialelor

Cantitatea maximă necesară este de 12.000 de dale din cauciuc și 48.000 de conectori de fixare. Produsele furnizate trebuie să aibă o garanție de minimum 2 ani.

„Dalele din cauciuc trebuie să respecte pe cât posibil, fără abateri semnificative, forma, aspectul și dimensiunile menționate în caracteristicile tehnice; produsele neconforme sau cu abateri evidente, dimensiune, model, culoare, material, dau dreptul comisiei de evaluare de a respinge oferta după ședința de verificare a propunerilor tehnice, ca fiind neconformă. Totodată, pentru dalele din cauciuc se precizează următoarele: trebuie să fie fabricate din cauciuc EPDM (Etilen – Propilen – Dien – Monomer) cu grosimea de 1 cm, la partea superioară colorată roșu și SBR (Styrene -Butadiene – Rubber) de 4 cm la partea inferioară, dalele din cauciuc trebuie să aibă dimensiunile de 500 x 500 x 50 mm”, se arată în caietul de sarcini.

Servicii Publice nu a primit oferte pentru un contract în valoare de 80.000 de euro

Totodată, Servicii Publice Iași (SPI) SA a lansat o licitație pentru achiziția mai multor loturi de agregate de balastieră. Contractul are o valoare estimată de 381.800 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. Procedura a fost anulată din cauză că nu s-au prezentat ofertanți. Licitația va fi reluată în perioada următoare. Contractul urma să se desfășoare prin intermediul unui acord-cadru, în funcție de necesarul stabilit pentru susținerea activităților zilnice. Loturile conțin 11.50 metri cubi de pietriș, între 4 și 32 mm, nisip (0 – 4mm) – 3.000 metri cubi, balast – 1.500 metri cubi.

„Produsele se vor livra, obligatoriu, în conformitate cu specificațiile tehnice. Produsele vor respecta toate prevederile legale și actele normative specifice aflate în vigoare la data expedierii la beneficiar. Produsele care nu respectă prevederile legilor și actelor normative specifice vor fi considerate neconforme. Transportul va fi efectuat pe costurile și pe răspunderea furnizorului, la depozitul autorității contractante din Iași. La descărcare va participa și un delegat din partea furnizorului”, se arată în documentația procedurii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
06 septembrie 2024
06 septembrie 2024