Prima pagină » Fun » Locuri pe care trebuie să le vizitezi în Iași. Turiștii n-ar vrea să mai plece
Locuri pe care trebuie să le vizitezi în Iași. Turiștii n-ar vrea să mai plece

Locuri pe care trebuie să le vizitezi în Iași. Turiștii n-ar vrea să mai plece

08 apr. 2021, 11:22,
în Fun

Locurile de vizitat din Iași sunt nenumărate. Dacă ai avantajul să fii chiar localnic, sau dacă ți-ai plănuit un city-break în orașul celor șapte coline, citește în continuare articolul următor și află ce nu trebuie să ratezi. Iașiul are foarte multe de oferit celor care își doresc să îi ofere o șansă și să îl ia la pas. Dacă ești adeptul activităților relaxante, avem variante. Dacă deții o sete de cultură și vrei să ți-o satisfaci, avem soluții. Dacă îți place adrenalina și cauți activități care îți măresc pulsul, avem soluții și aici. Și cum tuturor ne place să postăm o poză bună pe rețelele de socializare, avem soluții și pentru acest moft. În următoarele rânduri găsești tot ce nu trebuie să ratezi dacă pașii tăi străbat Iașiul.

După cum menționam puțin mai sus, poate sunteți o persoană care este mereu în căutare de activități relaxante. Pentru voi, am găsit trei locuri în care vă puteți petrece liniștiți timpul în natură și care vă încarcă bateriile la loc dacă treceți printr-o perioadă mai stresantă din viața voastră.

Locuri de vizitat în Iași pentru relaxare

  • Râpa Galbenă

Râpa Galbenă a fost adăugat în anul 2004 pe Lista Monumentelor Istorice. Aceasta era numită în trecut Esplanada Elisabeta. Nume princiar nicidecum mai potrivit datorită ahitecturii monumentului. Este o structură înaltă, din piatră, prevăzută la margini cu câte două scări șerpuite. Balcoanele mici și amplasate spre interiorul râpei îl fac să arate ca un mic castel pe care urmează să defileze domnițe în rochii fastuoase. Dacă vreți un cadru deosebit pentru poze, este locul ideal.

  • Parcul Expoziției

Parcul din Copou se întinde pe o suprafață de 5,4 ha. În vecinătatea Grădinii Botanice, s-a construit in anul 1923, a servit la început ca loc pentru găzduirea expozițiilor. Acesta trebuia să poarte numele de „Expoziție agricolă viticolă și de industrie casnică a Moldovei întregite“.  Acolo erau așteptați producători din toate ținuturile. Astfel, a fost inaugurat la 27 septembrie 1923 de către primarul Constantin Toma și oficiat religios la puțin timp după de către mitropolitul Pimen Georgescu al Moldovei. Luna următoare, pe 5 octombrie, expoziția a fost vizitată și de regele Ferdinand I al României. În prezent parcul cuprinde diferite plantații, alei, diferite ronduri de flori și o fântână arteziană. De-a lungul parcului, spre intrarea în Grădina Botanică se află două busturi ale unor personalități marcante, și anume: Constantin Petrescu și Alexandru Popovici. În Parcul Expoziției mai găsiți și bustul lui Anton Pann și a lui Calistrat Hogaș. Florile de pe aleile parcului fac parte din specii exotice și indigene. Tot aici puteți găsi și teiul lui Eminescu.

  • Grădina Botanică

Grădina Botanică este un deosebit loc de vizitat în Iași. Este prima grădină botanică universitară din țară și totodată cea mai mare, până în prezent. Unicitatea acesteia vine din multitudinea de specii vegetale și din modul inedit de conservare a acestora. Aceasta se întinde pe cca. 90 ha de pământ și este compartimentată în 10 galerii: Sistematică, Fitogeografică, Complexul de Sere, Flora şi Vegetaţia României, Silvostepa Moldovei, Biologică, Plante Utile, Dendrarium, Ornamentală şi Rosarium.

Iașiul, trecut și viitor cultural

  • Palatul Culturii

Palatul Culturii este în vecinătatea Complexului Palas Mall și cuprinde 4 muzee. Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă si Muzeul Știintei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

  • Catedrala Romano-Catolică

Catedrala Romano-Catolică are o arhitectură diferită, are o structură circulară pe care de puține ori o putem regăsi la biserici. În interior, icoana mozaic din altar cu Sfânta Fecioară Maria este punctul de atracție a locației. Aceasta este împrejmuită de deosebite vitralii de-a lungul celor 24 de ogive.

  • Teatrul Național Iași

Teatrul Național din Iași oferă o gamă impresionantă de actori și spectacole la care puteți lua parte. Acesta a fost construit în 1888 de către doi arhitecți, responsabili pentru construcția unor renumite teatre din Viena, Praga sau Hamburg.

  • Biblioteca Tehnică „Gheorghe Asachi”

Putem include un singur argument pentru a vă convinge să vizitați Biblioteca Tehnică „Gheroghe Asachi”. Aceasta a fost declarată cea mai frumoasă bibliotecă din lume de către Bored Panda.

Cel mai potrivit loc de vizitat pentru aventurieri

  • Hamak

Parcul de aventură „Hamak” se află în apropierea orașului și trebuie vizitat! Acesta vă pune la dispoziție o tiroliană și cinci trasee de cățărat. Acesta a fost deschis chiar în cursul zilei de ieri, 7 aprilie, și vă puteți bucura de distrație singuri sau împreună cu copiii.

Cea mai instagramabilă locație din centrul Iașiului

Pisica lui Felix Aftene

Localizat pe Strada Lăpușneanu, atelierul lui Felix Aftene vă poate oferi o serie de poze unice pentru Instagram sau Facebook. Acesta a creat o operă de artă în micul lui atelier in Iași, având ca muză motanul de companie. Artistul a creat o pisică alabstră cu aripi, făcută din răşină şi fibră de sticlă, patinată cu pigment crud. Acesta și-a expus creațiile, de-a lungul vremii, pe la expoziții de artă din Paris, Copenhaga, Berlin sau Bucureşti. Spre fericirea noastră, acesta și-a păstrat un exemplar pe care îl ține pe balconul lui și pe care este dispus să îl arate tuturor celor interesați.

Iar astfel, ajungând la final, noi vă putem spune doar că ne-am făcut datoria și v-am stârnit curiozitatea. Aceste locuri de vizitat din Iași merită tot timpul liber pe care îl aveți, iar datoria voastră rămâne doar să vizitați și să vă bucurați de minunățiile orașului Iași.

Nu-mi place Albastru.  E una dintre culorile pe care nu le simt. Dar singurele lucruri albastre pe care le iubesc cu adevărat sunt pisicile tale. Când am intrat în atelier la tine pentru prima dată, acum câţiva ani, prima oară m-am îndrăgostit de Pisica ta Albastră şi după aia de tine. – Raluca Aftene, soţia lui Felix Aftene

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
20 noiembrie 2024
20 noiembrie 2024