Prima pagină » Local » Locuri de parcare, închiriate în municipiul Iași. Peste 40 de spații sunt scoase la mezat în două zone apropiate din oraș
Locuri de parcare, închiriate în municipiul Iași. Peste 40 de spații sunt scoase la mezat în două zone apropiate din oraș

Locuri de parcare, închiriate în municipiul Iași. Peste 40 de spații sunt scoase la mezat în două zone apropiate din oraș

06 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

O nouă serie de locuri de parcare din Iași vor fi scoase la închiriat de autoritatea locală în perioada următoare. Primăria Iași va închiria câteva zeci de locuri de parcare în zona cartierelor Nicolina și Galata, două zone apropiate, și în care este nevoie uriașă de locuri de parcare pentru rezidenți

Două licitații pentru închirierea unor locuri de parcare în Iași vor avea loc în a doua parte a lunii mai 2021. Direcția Exploatare Patrimoniu (DEP), direcție aflată în subordinea Primăriei, va derula două proceduri legate de închirierea unor astfel de spații în străzile Carpați și Pantelimon Halipa. Ambele proceduri se vor derula prin intermediul aplicației de telefonie mobilă WhatsApp. Licitația se va desfășura de la distanță pentru a se respecta procedurile privind pandemia de COVID-19. În privința unor noi locuri de parcare în oraș, Primăria a pregătit o serie de proiecte ce au fost incluse și în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Locuri de parcare, închiriate în cartierul Nicolina din Iași

În cursul zilei de 18 mai 2021, DEP va organiza o licitație pentru închirierea unor locuri de parcare în strada Carpați, arteră aflată în zona cartierului Nicolina. Autoritatea locală a explicat și în ce va consta licitația respectivă.

„În data de 18 mai 2021, ora 10:00, utilizând aplicația WhatsApp, va avea loc licitația publică cu strigare pentru închirierea unui număr de 16 locuri de parcare cu numerele de la 18 la 33. Toate aceste locuri sunt situate în parcarea de reședință din strada Carpați, nr.15. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile 655, 654, 661 și 660. Actele necesare pentru înscrierea la licitație se transmit la adresa de e-mail: licitatii.camera15@gmail.com. Data limită de depunere a dosarelor este 13 mai 2021, ora 13:00”, au menționat cei de la Primăria Iași.

Locuri de parcare în zona Galata din Iași

O altă licitație va avea loc două zile mai târziu. De această dată, DEP Iași va organiza o procedură pentru locuri de parcare în strada Pantelimon Halipa din cartierul Galata. Și această procedură se va desfășura prin aplicația de telefonie mobilă, conform celor arătate de autoritatea locală din Iași.

„În data de 20 mai 2021, ora 10:00, utilizând aplicația WhatsApp, va fi organizată licitația publică cu strigare pentru închirierea unui număr de 26 de locuri de parcare cu numerele de la 1 la 26. Toate aceste locuri sunt situate în parcarea de reședință din strada Pantelimon Halipa, nr. 9. Drept de participare la licitație au locatarii din blocurile G2, H6, H7, H8 și 850. Data limită de depunere a dosarelor este 18.05.2021, ora 13:00”, au mai menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Proiect nou pentru parcările din Iași

Primăria Iași pregătește și un proiect de Consiliu Local care va reglementa parcările din oraș. Totul ține de un regulament pentru spațiile de parcare, în calcul fiind luate și o serie de amenzi pentru șoferii care nu respectă regulile. Proiectul va sta o vreme în dezbatere publică, după care va intra în plenul Consiliului Local pentru a fi avizat. Amenzile pentru cei care nu respectă aceste decizii pot ajunge chiar și până la 1.500 de lei, conform documentului emis de municipalitatea ieșeană.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`