Prima pagină » Economic Local » Locuri de muncă în Europa pentru ieșeni: Franța și Elveția caută să angajeze personal medical!

Locuri de muncă în Europa pentru ieșeni: Franța și Elveția caută să angajeze personal medical!

17 feb. 2022, 08:00,
Ana Crețu în Economic Local

Platforma oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a publicat situația locurilor de muncă în Europa pentru ieșenii care își doresc să lucreze în străinătate. Există o ofertă variată de locuri de muncă, care include mai multe domenii. Franța, Olanda și Polonia sunt în căutare de sudori, iar Franța și Elveția caută personal medical. Printre țările cu cele mai multe locuri disponibile de muncă se numără Germania.

Pentru românii care doresc locuri de muncă în Europa există mai multe variante pentru care pot opta. Nu este necesar să aibă studii superioare, deoarece există posturi din multe domenii care oferă salarii atractive.

grafica cu steaguri si tarile din europa

Anul acesta nouă țări din Uniunea Europeană au scos pe piața muncii locurile de muncă vacante

Mai multe locuri de muncă în Europa

Anul acesta, 9 țări din Uniunea Europeană au scos pe piața muncii locurile de muncă vacante, iar ieșenii pot alege să se angajeze în diverse domenii. Se caută specialiști în agricultură, mecanici, sudori, farmaciști. Cei care doresc să experimenteze munca în străinătate o pot face cu ușurință. Cele mai multe locuri de muncă sunt în Danemarca și Germania.

Ieșenii au oportunitatea să muncească în străinătate, existând multe oferte de muncă vacante. În Danemarca, românii se pot bucura de flexibilitatea pe de piața muncii și protecția socială oferită de către angajator. Se caută cu mare interes sudori în mai multe țări din Europa. Există în total, la nivelul Europei 468 de locuri de muncă. Dintre acestea 94 sunt destinate celor cu studii superioare, iar 374 celor cu studii medii.

Se caută doctori și farmaciști

Elveția are nevoie de un angajat pentru funcția de chirurg plastician. Candidatul trebuie să fie expert în implant de păr sau lucrări similare domeniului. În atribuțiile acestuia vor intra și pregătirea și postprocesarea echipamentelor și a încăperilor pentru transplanturi. Salariul pentru această funcție se discută la interviu. Este nevoie de o cunoaștere a limbii germane, dar și limba engleză constituie un avantaj.

Franța aduce pe piața muncii oferte vacante în domeniul farmaceutic. La acest moment este nevoie de 5 persoane cu diplomă în domeniu și un nivel de limbă franceză intermediar. Candidatul va putea beneficia de un salariu de 3.500 euro/lună, dar această sumă poate fi negociabilă în funcție de experiență.

personal medical

Franța aduce pe piața muncii, oferte vacante în domeniul farmaceutic

Locuri de muncă în Europa: Se caută sudori în Franța, Olanda și Polonia

În Franța este un loc vacant pentru sudor. Acesta trebuie să aibă experiență în domeniu și să cunoască la nivel de comunicare limba franceză. Pentru acest post se asigură un salariu de aproape 2.000 de euro/lună.

Olanda are 10 locuri de muncă pentru postul de sudor, iar calificarea este necesară. Câștigul săptămânal poate ajunge la 575 euro net.

Pentru același domeniu, Polonia pune la dispoziție 2 posturi de sudor. Pentru această funcție se cere minim învățământ profesional tehnic de bază și 6 luni experiență. Cunoștințe de bază desen tehnic, sudură cu metode MIG/MAG sau gaz. Salariul este de 30-35 zloți/oră.

sudori care lucreaza

Olanda are 10 locuri de muncă pentru postul de sudor

Germania oferă cele mai multe locuri de muncă

Germania caută prin intermediul EURES, 225 de persoane pentru funcția de tăietor de carne și lucrător în producție. Doritorii care au calificare profesională în domeniu se vor putea descurca cu ușurință, dar postul este valabil pentru toți, experiența nu este o condiție. Candidații trebuie să trimită un CV, în limba română sau germană, însoțit de o copie a diplomei care trebuie prezentată la consilierul EURES din județul de domiciliu, cu specificarea codului „Meatindustry – 2”.

Persoanele care vor fi preselectate vor complet un formular, iar etapa de selecție va fi realizată de către angajatorul german. Cunoștințele de limbă germană constituie un avantaj, dar nu sunt obligatorii. Salariul pentru persoanele necalificate, pornește de la 9,75 euro pe oră, peroanele care au o calificare în domeniu pot obține un salariu mai mare.

Mai multe informații legate de lista locurile de muncă vacante pot fi regăsite pe platforma oficială a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

taietori de carne intr-o fabrica

Germania caută prin intermediul EURES, 225 de persoane pentru funcția de tăietor de carne și lucrător în producție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *