Prima pagină » National » Locuri de muncă disponibile pentru cei care nu au luat Bacalaureatul. Ce salarii pot câștiga
Locuri de muncă disponibile pentru cei care nu au luat Bacalaureatul. Ce salarii pot câștiga

Locuri de muncă disponibile pentru cei care nu au luat Bacalaureatul. Ce salarii pot câștiga

11 iul. 2024, 15:40,
BZI.ro, în National

Peste 30.000 de tineri nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea de vară, echivalentul a 23,6% din candidați. Pentru aceștia sunt disponibile peste 6.000 de locuri de muncă. O mare parte dintre ele se încadrează în categoria posturilor necalificate, se arată din datele platformei de recrutare online eJobs.ro, citate de Agerpres.

Luna trecută au fost postate 7.500 de anunțuri de angajare, anunțuri ce sunt destinate persoanelor care nu au o calificare sau o diplomă de absolvire a studiilor medii sau superioare, potrivit unei analize eJobs.ro.

Ce variante de angajare au tinerii care nu au luat bacul

Datele site-ului de recrutare arată că din totalitatea oportunităților de angajare, o treime sunt în domeniul retail, iar 20% în industria alimentară. Domeniile care oferă locuri de muncă fără a cere o pregătire sunt cele ale turismului, transportului, call-center, producție și construcții.

„Vorbim despre joburi de lucrător în depozit, manipulant marfă, curieri, ospătari, şoferi, lucrători comerciali. În domenii precum retail, turism sau horeca aplică inclusiv tinerii studenţi, dar ei sunt interesaţi de aceste joburi doar pentru o perioadă limitată de timp, pentru a câştiga experienţă sau, pur şi simplu, pentru a-şi suplimenta veniturile”, declară Ana Călugăru, șefa de comunicare a eJobs.ro.

Conform analizei realizate de Salario, comparatorul salarial al site-ului eJobs, pentru aceste locuri de muncă se pot câștiga între 3.500 și 4.500 de lei net. Același site menționează că după afișarea rezultatelor de la examenul de Bacalaureat, s-au înregistrat 10.000 de aplicări din partea celor din categoria vizată.

Cei care nu au reușit să promoveze bac-ul sau care nu dețin o anumită pregătire profesională sunt și cei mai puțin interesați de anunțurile site-urilor de recrutare, potrivit platformei de recrutare. Din cele 1,1 milioane de aplicări înregistrate în ultima lună, mai puţin de 150.000 au venit din partea acestei categorii de candidaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *