Prima pagină » National » Locul preferat al turiștilor în sezonul de toamnă. Este un adevărat colț de rai
Locul preferat al turiștilor în sezonul de toamnă. Este un adevărat colț de rai

Locul preferat al turiștilor în sezonul de toamnă. Este un adevărat colț de rai

13 sept. 2024, 14:00,
Mirela Gabriela Todosi în National

Mulți vor să afle care este locul preferat al turiștilor în sezonul de toamnă. Zona este înconjurată de păduri impresionante, iar peisajele sunt spectaculoase. Turiștii români, dar și străini vin aici să inspire aer curat și să se bucure de natură. Locul este considerat un adevărat colț de rai.

Locul preferat al turiștilor în sezonul de toamnă

Locul din România care se transformă într-un colț de rai toamna este Lacul Roșu. Turiștii iau cu asalt zona pentru a se bucura de peisajele de basm. Lacul Roșu se află în județul Harghita, în apropiere de Cheile Bicazului, la poalele Muntelui Hășmașul Mare. Este un lac de baraj care a fost format natural în 1838, fiind cunoscut și sub numele de Lacul Ghilcoș.

Majoritatea turiștilor vin în acest loc unic din România pentru a se bucura de spectacolul vizual pe care îl oferă natura. Vizitatorii iau cu asalt zona nu doar vara, ci și în sezonul rece, când peisajele sunt de poveste.

Un alt loc vizitat de turiști toamna este satul Hoghilag. Un câmp imens de tuberoze a făcut din satul Hoghilag cel mai apreciat și vizitat sat din țară. Toamna, românii vin în acest sat și se bucură din plin de acest paradis al florilor parfumate. Locuitorii din Hoghilag păstrează cu sfințenie tradițiile și obiceiurile legate de cultivarea tuberozelor și organizează la sfârșitul verii un festival al tuberozelor. Satul din inima Transilvaniei este apreciat și recomandat de către mulți turiști care au fost acolo și au rămas impresionați de câmpul de tuberoze.

Cel mai frumos traseu turistic din țară

Unul dintre cele mai frumoase trasee turistice ecumenice din România este „Drumul mănăstirilor.” Drumul care străbate codrii seculari ai Voronei oferă priveliști spectaculoase, care se întind de la Vorona către Tudora și Coșula.  După aceea, trecând drumul național Botoșani-Iași și prin zona pitorească împădurită a comunei Copălău, traseul ajunge în comuna Sulița, unde se află Mănăstirea Cozancea. De pe „Drumul mănăstirilor” se ajunge ușor și la Mănăstirea Guranda dar și la Mănăstirea Agafton.

Turiștii români, dar și cei străini care parcurg acest traseu rămân impresionați de priveliște, dar și de mănăstirile cu o arhitectură deosebită. Vizitatorii consideră zona o adevărată oază de liniște, iar mulți preferă să parcurgă o bună parte din traseu mergând pe jos. „Drumul mănăstirilor” este ideal de parcurs pentru cei dornici de experiențe religioase deosebite, dar și pentru iubitorii de natură, având în vedere că traseul străbate codrii pitorești, zone sălbatice și împădurite, cu peisaje spectaculoase.

De asemenea, un alt loc de poveste, apreciat de turiști se află în Hunedoara. Zona este denumită ,,Palma lui Dumnezeu” și este străbătută de râul Ponor, de peșteri, cascade, văi și case vechi răsfirate. Turiștii care vor să viziteze zona sălbatică trebuie să știe că nu pot ajunge în acest loc cu mașina. Trebuie să parcurgă un drum forestier de două ore, timp în care se pot bucura de frumusețile naturii.

Un alt loc fascinant pentru turiști este traseul străbătut de calea ferată Oravița-Anina. Românii se pot mândri cu prima cale ferată de munte din România. Calea ferată Oravița-Anina este o perlă ascunsă a țării, adorată de turiștii pasionați de natură și de trasee spectaculoase. Traseul feroviar este atrăgător și străbate păduri dese, râuri sălbatice, stânci masive și panorame de basm. Cea mai frumoasă cale ferată din România străbate nu mai puțin de 14 tuneluri și 10 viaducte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
15 octombrie 2024
15 octombrie 2024