Prima pagină » Local » Locul în care Dumnezeu lucrează prin oameni pentru mame: „Nu există altă soluție” – FOTO

Locul în care Dumnezeu lucrează prin oameni pentru mame: „Nu există altă soluție” – FOTO

01 aug. 2023, 02:00, 2 ,
Cristina Doroftei în Local

Locul în care Dumnezeu se plimbă prin săli, asistă la nașteri, are grijă de prunci de la terapie intensivă și de mamele aflate în suferință. La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, zilnic se întâmplă minuni, însă nu mulți știu ce se ascunde în spatele ușilor după ce mama intră în travaliu și în sala de naștere. La maternitate, viața mamelor se schimbă complet, unele nu știu cum să gestioneze sentimentele de care sunt cuprinse, astfel că un lucru deosebit de important este consilierea spirituală

Părintele Dan Damaschin destăinuie cum prezența lui Dumnezeu șterge lacrimile mamelor, le dă putere de a merge mai departe și le sprijină pe tot parcursul travaliului și al nașterii. Acestea își pun toată speranța în El și în personalul medical, pentru că sunt conștiente de faptul că Dumnezeu lucrează prin mâinile lor.

 o poză cu secția de terapie intensivă de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași

La Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, zilnic se întâmplă minuni, însă nu mulți știu ce se ascunde în spatele ușilor, după ce mama intră în travaliu și ulterior în sala de naștere

Înger pentru mamele aflate în suferință

 poză cu o femeie care a născut

Părintele Dan Damaschin destăinuie cum prezența lui Dumnezeu sterge lacrimile mamelor, le dă putere de a merge mai departe

Părintele Dan Damaschin, îngerul Maternității „Cuza Vodă” din Iași, a fost alături de sute de mame aflate în suferință și teamă. A întâlnit femei ce au stat peste 24 de ore în travaliu și ce după naștere au fost nevoite să-și viziteze copilul la secția de terapie intensivă. Cea mai grea situație cu care s-a confruntat părintele a fost să încurajeze o mamă care a dat naștere unui prunc bolnav sau cu malformații. Tot cu ajutorul lui Dumnezeu a reușit să întărească sufletul acesteia.

„Să le vedeți pe aceste mame care se află în suferință și în frica nașterii, cât de mult le ajută relația cu Dumnezeu. Acestea îl pun pe primul plan, pentru că știu că, dacă se lasă în voia Lui, totul va decurge cum trebuie. În astfel de momente, cel mai important pentru ele este ca cel mic să se nască sănătos și nimeni altcineva nu are această putere decât Dumnezeu.

Pentru ele medicul este trimisul lui Dumnezeu, care lucrează sub atenta Sa supraveghere. Rolul meu în această unitatea este de a oferi consiliere sufletească și sfaturi care să liniștească mama. Pe lângă acestea, este și Sfântul Maslu, spovedania și împărtășania. Cele mai grele, din punct de vedere sentimental, sunt pentru mine cazurile în care mama a dat naștere unui copil bolnăvior. Suportul sufletesc pe care mama îl primește este net superior a milioane de consilieri psihologice și sfaturi familiare.

Pentru că atunci când știi că Dumnezeu este cu tine și cu copilul tău bolnăvior, cu malformații, cu cancer, ai speranțe. Numai Dumnezeu poate ajuta o astfel de persoană să meargă mai departe. Nu există altă soluție. Această misiune pe care eu o am la Maternitatea «Cuza Vodă» este consultul mamelor care au trecut prin faza de naștere, care au trecut prin terapie intensivă cu copilașii lor și care știu că numai cu Dumnezeu pot merge mai departe. Se poate lua orice pe acest pământ, dar nu se poate distruge relația dintre mame și copii suferinzi.

Această relație mă ține pe mine în viață și îmi arată mereu cât de mare este mila lui Dumnezeu față de oameni. Aceste mame sunt modele pentru mine, iar aceșți copii sunt eroii mei. De la mamă începe și se termină toată filozofia noastră”, mărturisește părintele Dan Damaschin.

Relația dintre mamă și copil este cea care îi întărește încrederea părintelui Dan Damaschin în umanitate. Acesta afirmă faptul că doar datorită acesteia Dumnezeu încă are răbdare cu lumea.

Când sunt în suferință și în durerile nașterii, singura lor speranță și cel la care apelează cu lacrimi este Dumnezeu. În special, mamele care au dat naștere unor copii bolnavi, cu malformații și cu nevoia de a mai rămâne în spital. Aici intervine părintele Dan Damaschin, preot paroh al bisericii Maternității „Cuza Vodă”, care pe lângă prezența sa le oferă sfaturi și consiliere spirituală ce este aur. Aceste mame sunt modele pentru el, iar copiii suferinzi sunt adevărați eroi.

Comentarii
  • Daca ii spui preotului ca esti „deznadajduit” iti spune sa te rogi. Sa crezi. Sa tii post. Sa citesti 1787 acatiste. Sa mergi la 3090 de slujbe. Si alte rahaturi din astea. Ma rog, eu le consider asa. Poate pe altii fara minte ii ajuta sa scape de bani: acele acatiste si slujbe miii, te costa enorm de multi bani. Popa nu lucreaza gratis.

    Pe mine, ca om care are o problema, care sa zicem ca ma aduce aproape de disperare, nu ma ajuta ceea ce-mi sugereaza preotul sa fac. Vreau ceva mai concret. Asa ca as inclina spre psiholog. Care e adevarat, iti arata evidentul, pe care esti prea chior/nepriceput sa-l observi. Nu zic ca nu exista uscaturi si-n domeniul psihologilor, care doar iti dau impresia ca te ajuta.

    Sa nu intelegi ca am vreo problema cu popii sau ceva de genul, chiar e treaba lor ce fac. Daca le merge sa-i prosteasca pe unii, BRAVO lor…dar la final, dupa ce mergi la preot si nu la psoholog, problemele se vor acutiza …nu o sa mai mergi la psiholog, ci direct la Socola o să ajungi.

    Pentru a nu ajunge la slitalul „nino,-nino”, când aveti probleme apelati la psiholog NU la preot, psihologul poate si chiar face minuni. El DOAR cu asta se ocupa. Celalalt mai face o inmormantare, mai un botez si daca mai are timp, …se ocupa si de buzunarul/sufletul mămicilor.

  • ,,…Suportul sufletesc (din partea popei)pe care mama îl primește este net superior a milioane de consilieri psihologice și sfaturi familiare”…da, duhul mandriei a intrat in acest om.
    Draga popă, te rog sa-ti dai demisia de la maternitate si să mergi la manastire pt tot restul vieții. Cum dracu sa spui asa ceva?
    Sa zici ca sfatul popei e mai tare decat milioane de consilieri psihologice…wtf?

    Asta cu popa si psihologul e ca homeopatia si medicina. Hai totusi sa nu le amestecam si sa nu pretindem ca homeopatia (popa) poate sa faca ce face medicina (psihologul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *