Prima pagină » Titlurile zilei » Locul groazei din centrul orașului! Un boschetar din Iași este invidiat de toți cerșetorii după ce și-a găsit „apartament” în beciul unei clădiri ultracentrale. Vecinii nu mai suportă mirosul înfiorător! – GALERIE FOTO

Locul groazei din centrul orașului! Un boschetar din Iași este invidiat de toți cerșetorii după ce și-a găsit „apartament” în beciul unei clădiri ultracentrale. Vecinii nu mai suportă mirosul înfiorător! – GALERIE FOTO

20 oct. 2022, 02:00,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Un boschetar din Iași și-a găsit adăpost chiar în centrul orașului, într-o clădire situată pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 4, între restaurantul El Barin și agenția de turism Christian Tour. Acesta își duce veacul în beciul unui bloc. Ziua, omul străzii cerșește pe bulevard, retrăgându-se doar seara în locul plin de gunoaie din care este emanat un miros ce îi intoxică pe locatarii din zonă

Locatarii din zonă spun că omul străzii se preface șchiop pentru a stârni mila trecătorilor. De asemenea, acesta ar avea o înțelegere cu polițiștii locali, cărora povestea nu le este străină, dar ce preferă să închidă ochii și să-l lase să-și vadă de treabă.

Un boschetar din Iași și-a făcut culcuș în beciul unei clădiri din centrul orașului

Un bărbat ce locuiește în zonă ne-a declarat că în unul din beciurile blocului situat pe Ștefan cel Mare nr. 4 își face veacul un om al străzii care își câștigă existența cerșind. Vecinii sunt terorizați de șobolanii ce ies din acest beci, fiind, de asemenea, deranjați de mirosul înțepător din zonă, precum și de zgomotul făcut de câinii pe care omul străzii îi închide atunci când este plecat la cerșit.

„Cerșește pe Ștefan cel Mare, are cârje și se preface că nu poate merge. Când pleacă, lasă câinii închiși acolo. Au fost cei de la Protecția Animalelor, dar nu au făcut nimic”, a declarat pentru reporterii BZI unul dintre locatarii blocului în care doarme omul străzii.

Reporterii BZI au vizitat de două ori locuința improvizată a omului străzi, dar aceasta nu a fost găsit acolo. Prima dată, pe ușile beciului nu era pus lacăt, însă locuința improvizată era încuiată când au revenit. Omul străzii s-a gândit probabil că adăpostul i-ar putea fi invadat și a pus un lacăt. Deși blocul numără două beciuri, doar în dreptul celui în care înnoptează acesta se simte un miros pregnant de urină.

„Miroase foarte urât din beciul în care doarme. E dezastru acolo, adună toate gunoaiele. Ține și câini, care latră și fac un miros insuportabil. Are o înțelegere cu polițiștii locali de îl lasă să locuiască acolo”, a declarat un alt vecin.

Locatarii din zonă nu mai suportă mirosul urât și urletele câinilor

o imagine cu omul strazii

Ziua, omul străzii cerșește pe bulevard, retrăgându-se doar seara în beciul plin de gunoaie, din care emană un miros care îi intoxică pe locatarii din zonă

Un boschetar din Iași și-a improvizat în beciul unei clădiri ultracentrale o locuință care cu siguranță i-ar face invidioși pe restul colegilor de breaslă. Reporterii BZI au reușit să observe că acesta are în „apartamentul” său câteva becuri, radio, reșou și numeroase prelungitoare. Locul arată ca o pubelă de gunoi, omul străzii adăpostind o mulțime de pături, haine slinoase și obiecte adunate de-a valma, fără funcționalitate. Cert este că boschetarul din centrul Iașului este o problemă pentru locatarii din zonă, care sunt deranjați atât de miros, cât și de zgomotul pe care îl produc câinii ce rămân încuiați cu zilele în beciul insalubru.

Contactat de către reporterii BZI, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași, a plasat imediat cazul în seama Poliției Locale și a reprezentanților Direcției de Asistență Socială Iași.

„Vorbiți cu cei de la Poliția Locală să-l legitimeze și să-l scoată afară și cu cei de la Direcția de Asistență Socială, la Luminița Munteanu, ca să-i facă o anchetă socială”, a declarat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Iași.

Primăria Iași deține câteva apartamente în blocul situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 4, dar la etajul clădirii, beciurile fiind proprietate privată.

„Acele beciuri sunt proprietate toate, dar știm că unul dintre proprietari făcea lucruri de genul acesta, găzduia diverse persoane pentru bani. Am mai primit sesizări în acest sens. Spațiul nu este al primăriei. Noi avem spații în blocul acela, dar la etaj”, a declarat Cristina Bălan, director al Direcției de Fond Locativ.

Locatarii din blocul situat pe Bulevardul Ștefan cel Mare nr. 4 și-ar dori ca boschetarul care doarme în beciul clădirii să fie evacuat și ca autoritățile ieșene să-i ofere sprijin încât să trăiască în condiții decente.

Comentarii
  • Mai sunt doi pe Bd.Primaverii nr.7b in spate la bloc R1
    La fel polițiștii locali, cărora povestea nu le este străină, preferă să închidă ochii..

  • Baraboi, care sta la Petru cu porumbeii. Sa vedeti ce viteza are duminica in talcioc…

  • Acest boschetar are dubla crima la activ cerseste impreuna cu altii in juru mitropoliei nu face rau decat daca e suparat sau beat

  • boschet baraboi umbla cu carmen alta cersetoare de langa mitropolie barbatsu fura de prin scari si curti din centru si le vinde in talcioc chiar sub nasu fraierilor de gabori ,nu le place munca la niciunu de 50 de ani taie frunze la caini si umbla cu furatu si prin targuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *