Prima pagină » Turism » Calatorii » Locul Fosilifer Corus – Cluj
Locul Fosilifer Corus - Cluj

Locul Fosilifer Corus – Cluj

06 mart. 2013, 20:54,
în Turism
a:3:{s:7:"site_id";i:9;s:6:"old_id";i:12586;s:8:"site_url";s:13:"turism.bzi.ro";}

Locul Fosilifer Corus este o rezervatie naturala paleontologica, ce se gaseste pe suprafata Localitatii Baciu, din Judetul Cluj. A fost declarat  monument al naturii inca din anul 2000 si reprezinta o arie protejata, de interes national.

Aceasta rezervatie naturala de tip paleontologic se intinde pe o suprafata de 2 hectare, de-a lungul carora se gasesc gresii fosilifere din perioada pleistocena cu resturi de animale marine, care au trait cu milioane de ani in urma – 63 taxoni, repartizati in 51 de genuri si 34 de familii. Tot aici, pe un strat gros, ale carui dimensiuni variaza intre 10 si 40 metri, se gasesc  nisipuri litorale de culoare deschisa. Pot fi intalnite si resturi de vegetale fosilizate in straturi argiloase. Toate acestea, ii duc pe cei pasionati de preistorie cu gandul la timpurile ancestrale si atesta existenta unei mari, ce se gasea in acest spatiu in perioada preistorica.

In zona mai pot fi vizitate Fanatele Clujului, o rezervatie botanica ce este cunoscuta in imprejurimi, Cheile Baciului, Conacul Bornemisza – Matskassy din Popesti sau fosta Posta din secolul al XVII-lea, azi Casa Parohiala din satul Corusu. In apropiere se gasesc si doua atractii turistice mai neobisnuite din imprejurimile Orasului CLuj Napoca: Padurea Hoia si Padurea Baciu, cunoscute pentru fenomenele paranormale care se presupune ca au loc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`