Prima pagină » Titlurile zilei » Locul din Iași unde bicicliștii își rup gâtul! Șantierul Delgaz de pe strada Gării a devenit o adevărată capcană. „Polițistul local mi-a răspuns că «asta este»” – FOTO

Locul din Iași unde bicicliștii își rup gâtul! Șantierul Delgaz de pe strada Gării a devenit o adevărată capcană. „Polițistul local mi-a răspuns că «asta este»” – FOTO

22 iun. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Titlurile zilei

Compania Delgaz a spart un trotuar de pe strada Gării și nu a semnalizat corespunzător perimetrul. Un tânăr s-a accidentat, urmările putând fi mult mai grave. A semnalat problema la Primăria Iași, dar a primit un răspuns neașteptat din partea polițistului local

O lucrare de intervenție la rețelele de utilități comandată de compania Delgaz Grid SA a pus în dificultate bicicliștii, dar și utilizatorii de trotinete. Un tânăr din Iași a trecut printr-o experiență neplăcută după ce în cursul zilei de duminică, 20.06.2021, a traversat cu trotineta trotuarul de pe pe strada Gării, în apropiere de Râpa Galbenă. A coborât pe trotuar cu o viteză de aproximativ 20 km/h. În dreptul proprietății de pe strada Gării, nr. 4, ieșeanul nu a mai putut controla trotineta și a fost proiectat pe trotuar, accidentându-se. Asta, din cauză că a trecut peste un șanț nesemnalizat corespunzător, acoperit cu piatră spartă. Șanțul a apărut după ce constructorul a schimbat rețeaua de gaz.

„Inițial, voiam să merg pe stradă, dar și acolo erau lucrări. Am mers pe trotuare cu trotineta. Cred că aveam cam 20 kilometri pe oră. Trotuarul era liber. La un moment dat, am intrat într-un șanț acoperit doar cu pietriș, care nu era nici măcar semnalizat. Am fost aruncat de pe trotinetă la vreo 3 metri. M-am lovit la mâini. Era și un vecin care a văzut incidentul. Am înțeles că s-au accidentat și bicicliștii care au trecut pe acolo. Eu am pățit asta în cursul zilei de duminică. Nu am dat niciodată peste oameni, nu am dat niciodată peste mașini. Cunosc trotinetele foarte bine, chiar și distanța de frânare”, a declarat Ovidiu, în vârstă de 26 de ani.

De precizat că de lucrări s-a ocupat societatea Mic Das SRL, care a încheiat un contract cu Delgaz SA.

Tânărul acuză Poliția Locală că nu intervine când sunt semnalate probleme

Tânărul a mai povestit că a încercat să semnaleze problema la Primăria Iași, dar s-a lovit de indiferența polițistului local de la poartă.

„Am sunat astăzi (ieri – n.r.) la Primărie, să le atrag atenția că șantierul nu este semnalizat și că se pot întâmpla accidente grave. Am vorbit cu polițistul local de la poartă și i-am spus că pot muri oameni acolo. Polițistul local mi-a răspuns că «asta este». Nu mi se pare normală atitudinea”, a mai spus Ovidiu.

Reporterii „BZI” au informat reprezentanții Primăriei Iași despre capcana de pe trotuar.

„S-a luat legătura cu firma de construcții pentru remedierea deficiențelor. Nu s-a putut interveni pentru că în ultimele zile a plouat. Firma are obligația de a readuce trotuarul, dar și carosabilul, la stadiul inițial. Acolo sunt lucrări autorizate de înlocuire a rețelelor vechi”, au declarat reprezentanții Primăriei Iași.

Totodată, și compania Delgaz a fost informată în legătură cu reclamația formulată de ieșean. De precizat că, în cursul acestui an, Delgaz a fost amendată de Consiliul Concurenței pentru abuz de poziție dominantă.

Investiția Delgaz SA acoperă mai multe străzi din zonă

Conform contractului, proiectul de înlocuire a rețelelor de gaz urmează să fie finalizat pe data de 12.08.2021. Rețelele vor tranzita următoarele străzi: Gării, Buzescu, Florilor, Petru Rareș, Anastasie Fătu, Râpa Galbenă, Cișmeaua Păcurari, Spinți, Prof. Cujbă, Cișmeaua Butuc. Compania Delgaz se află și în centrul unui scandal în zona Bucium. Zeci de proprietari de vile nu beneficiază de energie electrică, pentru că Delgaz nu a găsit o soluție viabilă.

Culmea, reprezentanții companiei au propus ca soluție racordarea la un transformator prezent pe proprietatea privată a unui dezvoltator imobiliar. Proprietarul a refuzat să permită accesul. Noii locuitori au fost înșelați din momentul în care au cumpărat terenurile de la Ovidiu Petrache, un afacerist care furnizează rulouri de gazon la Primăria Iași. Vânzătorul a promis că va rezolva problema utilităților, dar nu s-a mai ținut de cuvânt. O situație asemănătoare este și pe strada Valea Adâncă. Aici, locuitorii pun în funcțiune generatoare care să asigure iluminatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *