Prima pagină » Actualitate » Locul de muncă plătit cu 8000 de euro în România. Ce abilități trebuie să deții pentru acest post

Locul de muncă plătit cu 8000 de euro în România. Ce abilități trebuie să deții pentru acest post

27 mart. 2024, 09:30,
BZI.ro, în Actualitate

Locul de muncă plătit cu 8000 de euro în România le dă bătăi de cap multora. Oamenii nu merg la interviu pentru că domeniul este nou, iar specialițti nu sunt. Angajatorii se confruntă cu o criză de personal, deși sumele oferite sunt mari. Iată ce abilități trebuie să deții pentru acest post.

Locul de muncă plătit cu 8000 de euro în România

Companiile dintr-un anumit domeniu oferă salarii chiar şi de 8.000 de euro. Firmele fac tot posibilul pentru a le oferi viitorilor angajați cele mai bune condiții, mai ales atunci când vine vorba despre bani.

Este vorba despre inteligența artificială (AI). Companiile caută specialiști în acest domeniu, iar salariile sunt foarte mari și pot ajunge chiar şi la 8.000 de euro lunar. Salariile pentru specialiştii în inteligenţa artificială pornesc de la 1.000 de euro şi pot ajunge chiar şi la 7.000-8.000 de euro.

Un reprezentant al unei firme de IT a spus că mulți se concentrează pe zona de automobile. Aducerea inteligenței artificiale în zona de conducere automată ar fi un obiectiv pentru această piață.

,,Suntem cu focus pe partea de automobile. Încercăm să ducem tehnologia, AI-ul, în zona asta de conducere automată. În terorie, convertim maşinile care sunt în momentul de faţă pe piaţă din zona de termic, către zona de electric-hidrogen, până în zona de conducere automată.”, a spus reprezentantul unei firme de IT.

Care sunt domeniile cele mai bine plătite

Nu doar companiile private, ci și companiile de stat caută specialiști în domeniul AI, dar procesul de selecție este unul destul de strict. Sunt căutați programatori, specialiști în operațional, persoane cu experiență în zona securității cibernetice, precum și ingineri hardware-software. Salariile sunt foarte mari și pot ajunge chiar şi la 8.000 de euro lunar.

Joburi precum dezvoltatori de software, ingineri de rețea, analiști de date și securitate cibernetică ar putea avea salarii foarte atractive în 2024, datorită cererii mari de pe piață. IT managerii pot câștiga în jur de 6.500 de euro pe lună. Și în domeniul juridic se câștigă foarte bine. Avocatura este un alt domeniu bine plătit în România. Sarcinile lor complexe și responsabilitățile legale le aduc un salariu mediu de aproximativ 5.000 de euro pe lună, în cazul avocaților cu minimum 10 ani experiență.

În România, indiferent de județ, cei care lucrează în IT au câștigat cel mai bine anul trecut, în medie 6.500 de lei pe lună. Topul celor mai bine plătite domenii este continuat de angajații din project management și cercetare/dezvoltare, care au avut, în medie, salarii de 6.000 de lei pe lună, și de cei din management – cu 5.500 de lei. Pe locul patru sunt angajații din construcții/instalații, cu un salariu mediu de 5.000 de lei pe lună.

Viitorul joburilor e legat de dezvoltarea tehnologică, schimbările demografice și dinamica economiei, iar inteligența artificială va fi folosită în diferite sectoare. Specialiștii au realizat recent o analiză a celor mai bine plătite joburi în viitor. În top se află inginerii de date, analiștii și experții de date, dezvoltatorii de aplicații, inginerii FinTech, dezvoltatorii de software și aplicații, specialiști în transformare digitală și arhitecți de baze de date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *